Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jacka Blacka jsem až do tohohle filmu považoval za idiota. Neprávem. Tohle je hodně povedená hudební komedie. Ne, že bych se pořád tlemil, ale tak nějak jsem se celou dobu usmíval a bavilo mě to. A třeba laskavý dialog o tom, že ďábel je v každém z nás, v srdci, mě odrovnal. Když se k tomu přidají ještě camea Bena Stillera (luxusní převlek!), Meatloafa a hlavně Tima Robbinse, je z toho asi nejpovedenější hudební komedie, co jsem viděl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku ma ovládol skvelý meganárez v podaní hudobného sprievodu pesničiek skupiny Tenacious D. Keby som si pred premietnutím tohto filmu o ňom neistil niečo viac, doteraz neviem, že skupina Jack Black je súčasťou ozajstnej, reálnej skupiny Tenacious D. Záhada skvelého pocitu z pesničiek vo filme 'School of Rock' je teda vyriešená. Trošku ma zaskočilo zabrzdenie, ktoré spôsobilo zbytočné fantasy ladenie vedľajšieho príbehu o trsátku. Radšej by som bol, keby sa film zameral na reálnejší príbeh vzniku kapely. Hlášky sú ale ozdobou žánru a tie songy naozaj nemajú chybu. 80%. ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

Stylová rocková hudební komedie, která předvede pár perfektních scének, vystřihne několik nezapomenutelných hlášek, ale slabší části a dvě tři opravdu trapné situace ho stahují do vod průměru. The Pick of Destiny je ale neotřepané a toho si cenním, navíc hudební části jsou textově geniální a hudebně chytlavé - sám si nedokážu vysvětlit, proč dávám nakonec jen mírně nadprůměrné 3* (6/10). Možná právě proto, že kdyby film byl spíš rockovým muzíkálem, než průměrnou komedií se záblesky geniality v několika málo hudebních číslech - byl by to nářez! Škoda... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obaja hlavní protagonisti si nechali svoje pravé mená, ba dokonca aj ich kapela vychádza z reálneho života. Film je príjemnou relaxáciou po práci či cez víkend, príjemne pobaví a spestrí náplň dňa. Mimo týchto dvoch protagonistov tu vystupujú aj iné holywoodske hviezdy ako je napr. frontman kapely Foo Fighters (bývalý bubeník kapely Nirvana) či známy herec Ben Stiller. A tiež cameo pre Amy Adams. Uvidíte veľa filmových i rockových hviezd a určite budete na konci prosiť o prídavok. Svojím spôsobom je film poriadna blbina, zato však blbina, u ktorej sa človek dobre pobaví. Holt, je potrebné brať dej a celkovo film s poriadnym nadhľadom a odstupom. No a záver filmu rovná vrchol všetkých doterajších absurdít v podaní Jacka Blacka. Nakoniec na filme je najzaujímavejšia všadeprítomná rocková muzika. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

"Tenacious D fuckin´ rocks"!!! Absolútne skvelá pecka, pri ktorej som sa pobavil ako už dlho nie..Jack Black a Kyle Gass sú duo na pohľadanie,skvelá muzika a "ujeté" texty v kombinácii s krásne naivným príbehom o hľadaní zázračného "trsátka" tvoria priam neodolateľnú kombináciu..Dave Grohl ako Satan a ďalšie zaujímavé persóny sú už len ako čerešnička na torte.Vynikajúce...4,5/5* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Soundtrack filmu vyšel na albu pod názvem ''Pick Of Destiny'' od Tenacious D, které vyšlo týden před uvedením filmu. Ve snímku také vystupují v různých rolích i slavní hudebníci, kteří se na albu podíleli, a to ve scénách, kde hraje právě hudba, kterou nahráli. (GreatestFan)
  • Ve scéně, kdy JB (Jack Black) poslouchá, jak KG (Kyle Gass) hraje na kytaru, je možné si všimnout, že za ním projde dvakrát stejná dvojice. (Fifan)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Makky)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama