Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

genetique 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku ma ovládol skvelý meganárez v podaní hudobného sprievodu pesničiek skupiny Tenacious D. Keby som si pred premietnutím tohto filmu o ňom neistil niečo viac, doteraz neviem, že skupina Jack Black je súčasťou ozajstnej, reálnej skupiny Tenacious D. Záhada skvelého pocitu z pesničiek vo filme 'School of Rock' je teda vyriešená. Trošku ma zaskočilo zabrzdenie, ktoré spôsobilo zbytočné fantasy ladenie vedľajšieho príbehu o trsátku. Radšej by som bol, keby sa film zameral na reálnejší príbeh vzniku kapely. Hlášky sú ale ozdobou žánru a tie songy naozaj nemajú chybu. 80%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jack Black nie je zrovna môj obľúbený komik, ale za to som už dlhé roky fanúšikom rockovej hudby, preto ma s týmto titulom celom zaujal a pobavil. Vtipné narážky na hudobné legendy, Clockwork Orange partička, skvelý Ben Stiller v malej úlohe majiteľa odbchodu s hudobnými nástrojmi, trip s Yettim a nakonec súboj so samotným vládcom pekiel, so Satanom. Do toho po celý čas našlapaná, energická gitarová muzika. Rock´n´Roll forever! *** ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Let the rock off begin! Po stylovém začátku, kdy je mladý JB poslán Ronniem Jamesem Dio do Hollywoodu, kde se má naučit pořádně rockovat a kde potká svého parťáka KG, se rozjíždí šílená jízda dvou urostlých rockerů za úspěchem, na které uslyšíme Meat Loafa zatracovat rock do hlubin pekelných, od Bena Stillera coby prodavače trsátek se dozvíme, co ve skutečnosti stojí za úspěchem rock´n´rollových skupin, zjistíme, z čeho vlastně vznikl název Tenacious D, uvidíme, jak se dělá "cock pushups", k čemu všemu nám slouží penis a hlavně jak nakopat prdel samotnému Satanovi. Skvěle obsazené, výborně ohudebněné. Už dlouhou dobu ´sem se tak dobře nebavil. Několikrát ´sem přistihl sám sebe, že si zpívám společně s D. A ještě teď ´sem v euforii. Yeah, rooooock. Rah-ha-ha-ha-hock. Raye-yayayayaye-yock. Tenacious D! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co bych nakonec mohl čekat od Jacka Blacka a jeho druha Kyla Gasse, kteří spolu už nějakej ten pátek hrají v existující kapele Tenacious D a v tomto filmu jsou zobrazeny jejich začátky, samozřejmě zábavnou formou a že se jim to podařilo naprosto skvěle i když ani trapnostem se nevyrovnali, ale je jich málo a při sledování filmu se stanou nepatrnou kaňkou na dokonalém díle. Muzika je úchvatná a v poslední scéně naprosto dokonale burcuje. A i když o sobě píšou, že jsou nejlepší rocková kapela vůbec, bráno s nadsázkou slušná rozhodně je. Jack Black, člověk, který Vám do patnácti minut složí pecku, provalil jeho texty celý film a že je to parádní muzika poznáte pouze pokud se na tento nářez mezi komediemi podíváte. Při sledování už Vám bude jedno, že příběh neni nic nového, ale jak je to natočeno a to je podle mě podstata toho proč je tento film tak neskutečně zábavný. --- Dej nám šanci zkopat ti prdel našim rockem ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se na filmu hledět hlavně na pozitivní stránku, což ostatně dělám skoro vždy, ale tohle až moc zavánělo průměrem. Samozřejmě, spousta fórků byla dobrá, ale děj byl hrozně jednoduchej, vážně jsem čekal něco složitějšího. Takže milovníkům Rocku doporučuji, lidem, kteří nevědí kdo je třeba Ronnie James Dio důrazně doporučuji, aby se tomuto filmu vyhlnuli. Škoda převeliká, že se film zaměřuje jen na rock (a hard rock) a ne třeba už heavy metal, ke kterému by příběh o satanovi seděl víc. Filmem se mihne několik názvů kapel, ale ve skutečnosti se pořád opakují ty samé: The Who, Black Sabbath, Dio, Led Zeppelin a AC/DC. Slabší 4****. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Skupina Tenacious D opravdu existuje, dodnes vydala dvě studiová alba. Mezi její fanoušky patří například Beck, Dave Grohl nebo kapela Pearl Jam. (zigot7)
  • Scéna, v níž JB (Jack Black) přespává na lavičce v parku a je přepaden skupinkou maskovaných mužů, odkazuje na film Mechanický pomeranč (1971). Hlavní postavy v něm takto přepadaly, okrádaly a znásilňovaly. (Prochy38)
  • Soundtrack filmu vyšel na albu pod názvem ''Pick Of Destiny'' od Tenacious D, které vyšlo týden před uvedením filmu. Ve snímku také vystupují v různých rolích i slavní hudebníci, kteří se na albu podíleli, a to ve scénách, kde hraje právě hudba, kterou nahráli. (GreatestFan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama