Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jack Black je opravdu hroznej a nesnesitelnej herec, kterej hraje furt to samý dokola, v podstatě nic jiného, než pitvořivě nesnesitelného idiota neumí (jako přes kopírák to samé co tady předvádí např. ve Škole Ro(c)ku - klidně to mohli označit za pokračování). Kvůli němu musím dvě hvězdičky ubrat. Naproti tomu Kyle Gass je fakt zábavnej, komedie jako taková vůbec špatná není, spousta dobrých fórků (použij ptáka, rockový battle Tenacious D versus Satan je úchvatný /u mně na celé čáře vyhrál Satan/, trenažer rockového vystoupení, Stiller, Robbins a jeho pokus uloupit hlavním hrdinům trsátko), dobrá hudba skvěle svými texty doplňující děj, výborný začátek a i ty animované sekvence jsou dobrý.... A samozřejmě Satan samotný, vynikající role a maska (někteří hororoví tvůrci by se mohli poučit). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že se film drží určitých klasických a provařených schémat, ale styl, jakým je děj podán, je naprosto výborný a machrovský. Snímek nakopnula nějaká muskulaturní múza, protože jeho rozjezd přirovnávám k onomu pověstnému naskočení do rozjetého rychlíku - úvodních patnáct minut je prostě senzačních a můžou za to nejen hlasivky a perfektní komediální, v krátké době po sobě již druhý(po Nacho Libre), výstup Jacka Blacka, ale i nápady scénáristů s několika výbornými odkazy. Když se pak film jen na malou chvilku zklidní, ukáže se na scéně šoumen Ben Stiller a dokáže během svého několikaminutového monologu podat svoji roli vtipně i tajemně zároveň. Kostra filmu pak sklouzne k oněm zmiňovaných klišovitých scénám, ale stejně je to všechno vtipné a o nějaké nudě nemůže být ani řeč. A těšte se na konec, protože možná přijde i Satan... Velice příjemný film, který mě zaujal svým neobyčejným hudebním pojetím a výborným výkonem Jacka Blacka...20 miliónů dolarů(rozpočet)/13 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To byl zase jednou úlet. Obhroublého humoru tak akorát a pocitvé srandy kopec. Muzika výborná, Jack Black má úžasně gumovej xicht (a dělá sním psí kusy) a finále se Satanem nemá chybu. Tendle film navíc získá se správnou partou lidí a se správnými látkami v krvi nový rozměr. P.S. Hodnocení není objektivní. Ten film je neuvěřitelná kravina... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale Satan nie je začarovaný v nejakom trsátku, ľudia. Je v nás. Každý ho v sebe máme. Tu. V srdci.“ Teda Jack, ty si čudný. Keď som kedysi videl prvú ukážku z KRÁĽOV RO(C)KU – a to scénu s tebou ako prvý raz spoznávaš Kylea Gassa, hovoril som si, že z toho musí vyliezť najlepší film roku. Dvojnásobne ako obrovskému fanúšikovi tvojej predchádzajúcej bomby, ŠKOLY RO(C)KU. Nakoniec ale prevláda skôr sklamanie a rozčarovanie. je to až príliš čudný, zvláštny a WTF film. Stále je tu však pozoruhodne veľa originálnych vtipov (Péroklik, Stanley Kubrick, /s/nežný muž, veľmi biele ponožky v hnedých sandáloch, simulácia koncertu, Ben Stiller a Tim Robbins, huby). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Jack Black, hudba, některé nápady -divnej scénář a příběh/// Tak ze začátku to mělo hodně slušněj rozjezd. Především výborná hudba a dobrý humor. Později už člověk začal tápat jestli se to bere vážně a chce to být "životopisným filmem" a nebo to má být jenom velkej úlet. Kdyby zůstalo u toho prvního, tak to mohlo být i hodně zdařilé hudební dílko. Vzhledem k tomu, že se to ale vůbec nebere vážně je to prostě jen děsněj úlet, kterej nakonec nemusí sednou každému. Zvědavej jsem na to byl dost, proto je škoda že ke konci mi to už moc zábavné nepřišlo a ani během filmu jsem si bránici neuřechtal. Každopádně pro milovníky rocku asi o hvězdičku lepší film./// Celkem 65%/// ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Soundtrack filmu vyšel na albu pod názvem ''Pick Of Destiny'' od Tenacious D, které vyšlo týden před uvedením filmu. Ve snímku také vystupují v různých rolích i slavní hudebníci, kteří se na albu podíleli, a to ve scénách, kde hraje právě hudba, kterou nahráli. (GreatestFan)
  • Skupina Tenacious D opravdu existuje, dodnes vydala dvě studiová alba. Mezi její fanoušky patří například Beck, Dave Grohl nebo kapela Pearl Jam. (zigot7)
  • Ve scéně, kdy JB (Jack Black) poslouchá, jak KG (Kyle Gass) hraje na kytaru, je možné si všimnout, že za ním projde dvakrát stejná dvojice. (Fifan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama