Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

lesumir 

všechny recenze uživatele

A jak velkou eklamu do toho Ceska televize investovala, kudy jsem jel, tak tam byl obrovsky billboard a na nem Martin Dejdar s prilbou na hlavne tvarici se jako Jagr, Prospal a Slegr dohromady. Uz podle toho jsem cekal, co z toho doopravdy bude i kdyz ta reklama co bezela byla docela zajimava, hlavne hudba. No, reknu to asi takhle, Martin Dejrad neni dobry herec a Hynek Bocan uz neni dobry reziser, pousti se taky do vseho bez trosku premysleni. Pan scenarista Hejna pri psani scenare se stale zotavoval s totalni lobotomie a ostatni herecke vykony jsou na facku... Prosim, uz zadne dalsi radoby zajimave serialy z produkce ceske televize. Mam pocit, ze i ruzova zahrada je zajimavejsi... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je tady ten seriál trochu nefér kritizovanej a to říkám já tedy člověk který jakož to příznivec naší starý dobrý socialistický seriálový tvorby ty všechny dnešní škváry nemilosrdně posílá do pekel, ale tohle se mi celkem líbilo a to zrovna Dejdara kdoví jak moc nemusím, ale přišlo mi to celkem ze života. Ano hlavní hrdina dělá někdy nelogická rozhodnutí, ale byl zvyklej dosud jenom hrát hokej a o nic se nestarat, takže na zbytek života se moc nepřipravil. Dílů je tak akorát a i přes pár chybek můžu mluvit o spokojenosti.75% ()

Reklama

ZkuKol odpad!

všechny recenze uživatele

Šel bych i do mínusu, kdyby to šlo! Za ten nápad s brzdící bruslí při každém přenesení děje, by si to zasloužili. No ale co čekat. Martin Dejdar musí stále splácet dluhy z Panství, tak už si vymejšlí seriály sám a kamrádi v čt mu to vždycky nějak daj dohromady, aneb také důvod proč seriály z televize, jež by měla dávat šanci mladým, drzím a plným nápadů, vypadaj jak ze 70.let... ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněný šance. Tohle prostředí je ( aspon pro mě ) hodně atraktivní a ne tak prošlapaný jako nejrůznější nemocnice či ordinace :-) Ovšem scénář je dost chatrnej a ta sportovní stránka věci je spíš trapnou karikaturou. Snad se ještě někdo do sportovního seriálu pustí - třeba fotbalový prostředí by mohlo být hodně štavnatý, ale chce to daleko víc promyslet... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fanoušci javorových listů zajisté zamáčkli nejednu slzu, když dres Jendy Krola stoupal ke stropu jejich haly.. Jediné pozitivum na české poměry je snaha o zasazení příběhu do sportovního prostředí, ale tím to končí. Samotný seriál je plný tradičních klišé (tentokrát sprejeři, gambleři, cizoložství) a scény z mistrovských zápasů i přes přítomnost odborných poradců vypadají jako baráž v hobby lize. Dejdara mám celkem rád a tady mně ho bylo líto.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)

Reklama

Reklama