Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kdo chce "hokejovému národu" připravit seriál z hokejového prostředí, vstupuje na hodně tenký led. Přeci jen, hokeji docela rozumíme a máme jej hodně nakoukaný. Pokud něco nesedí, dokážeme se ozvat a na reakcích je to vidět. Nevím, zda s tím tvůrci počítali. Především vadí nerealistické hokejové záběry (mně taky). Druhou největší výtkou je slabý scénář, který sklouzne hokej nehokej k obyčejné vztahovce a v neposlední řadě se nelíbí hromady klasických klišé a schémat, znovu souhlasím. Je to škoda, Poslední sezóně jsem hodně fandil. Přes všechny výtky nakonec nechám tři hvězdy, i když ta třetí je spíše za odvahu. Nicméně je to pořád náš nejlepší seriál z hokejového prostředí. Doufám, že se toho ještě někdy někdo ujme a dopadne to lépe. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Upřímě řečeno jsem se na Poslední sezónu těšil jak malej Jarda, o to větší bylo moje zklamání. Projekt to byl jistě velmi ambiciózní, ale to co předvedli scénáristé se jen tak nevidí a nejen že samotný hokej působil značně nevěrohodně, ale stejně tak i všechno ostatní co se okolo hokeje točilo...no posuďte sami...viděli jste někdy že by na tiskovce hráč otevřeně kritizoval vlastního trenéra, Poborský takhle na hodinu letěl z A týmu Sparty a to byl jeho mediální výstup asi tak 50x slabší...a co takhle přes média napadnout hráče kterého vzali místo vás do týmu...neuvěřitelné. Všechno to jako celek prostě působilo jako parodie na hokej, což se absolutně nemělo stát. Dále jsem čekal že seriál bude spíš o samotných hokejistech, než o feťačce která chodí s notorickým sázkařem, o neúpěšném uklízeči stadionu, sprejerech apod. Při sledování seriálu se postupně hokej dostal spíš na druhou kolej a bohužel taky řada věcí byla nejen nepravděpodobná, ale i velmi předvídatelná (krach banky, továrny na boty...). Ty tři hvězdičky dávam snad jen proto, že už jsem je dal i větším kravinám... ()

Reklama

francis 

všechny recenze uživatele

To je špatnej vtip. To se nemoh Hynek Bočan aspoň jednou kouknout na hokej, než tohle začal točit? Kdyby aspoň hokejový scény byly pořádný, koukali by se na to aspoň fanoušci, kterých je v Čechách myslím dost, tohle ale žádnej hokejovej fanoušek snad ani nemůže zkousnout. A "nehokejová" část? Z tý je poznat, že nestačí jenom posbírat to, co fungovalo v pár seriálech z poslední doby (motivy, charaktery, herci), hodit to do jednoho hrnce, promíchat a servírovat. Kromě ingrediencí je totiž důležitej taky recept, kterej určí jejich množství a způsob přípravy. A ten tentokrát zatraceně chybí. Škoda, docela jsem se na to těšil (kvůli hokeji a Petrovi Formanovi). Koukat ale už nebudu, jeden díl stačil. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněný šance. Tohle prostředí je ( aspon pro mě ) hodně atraktivní a ne tak prošlapaný jako nejrůznější nemocnice či ordinace :-) Ovšem scénář je dost chatrnej a ta sportovní stránka věci je spíš trapnou karikaturou. Snad se ještě někdo do sportovního seriálu pustí - třeba fotbalový prostředí by mohlo být hodně štavnatý, ale chce to daleko víc promyslet... ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Hokej je moje já! Proto jsem hltal každou minutku. Konečně jsem poznal, jak to v takovém hokejovém týmu chodí, jaký život mají hokejisté - to jsem vždycky chtěl. Nahlédnout na hokej i z jiného úhlu pohledu. Čili jednoznačně 5 hvězdiček... To jsem ale ještě nevěděl, že opravdový život hokejisty vypadá úplně jinak. V Poslední sezóně je hokejista zobrazen přesně tak, jak si ho všichni chtějí představit. Realita je ale naprosto odllišná a musím se přiznat, že mě některé lamerské situace, komentáře nebo hokejové záběry přímo iritovaly. Čili jednoznačně 1 hvězdička. Sečteno vyděleno - *** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)
  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)

Reklama

Reklama