Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho všeho a málo hokeje. Seriál z hokejového prostředí je tak pouhou kulisou ke krachujícím bankám, zhýralým podnikatelům, fetující mládeži a samozřejmě sprejerům. Šablonovité zápletky a vztahy a mezi nimi správňáci Dejdar s Formanem, se kterými vždycky každý nakonec vyjebe. Scény z kabiny musel psát člověk, který nikdy v žádné opravdové nebyl a nebo tam byl jenom při zápase Jágr týmu a skočil Jardovi na všechny ty jeho vtípky. Takže hodně zabitý seriál, který měl svým námětem na to, aby zamířil mezi českou elitu, ale skončil v bídě polistopadové produkce. Škoda - Bočan s Dejdarem ve ZDIVOČELÉ ZEMI ukázali, že mají na víc. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tvářilo se to jako velmi zajímavý projekt z netradičního prostředí, ale první dva díly dokonale naplnily to, co jsem čekal. Typická seriálová slátanina z české produkce, scénář naprosto neskutečně seštupovaný z různých "současných ožehavých témat", jejichž koncentrace je nesnesitelná, naprosto nelogická a mimoděk komická, figury jsou modelínové a podivně se kroutí, herci dojemně špatní a jako třešnička na dortu tu září příšerně provedené "in game" záběry, doprovázené nehorázně amatérským komentářem, proti němuž vypadají Tittelbach a Poulíčkem jako králové mikrofonu. Bočan jen a jen potvrzuje, že jeho seriálová forma z posledních let stačí sotva na rezervu, ačkoli vezmeme-li úvahu celkovou kvalitu českéh seriálového týmu, byl by z toho možná druhý útok. Což však není kompliment Poslední sezoně. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Nějak si nevybavuju seriál ze sportovního profesionálního prostředí , který by vznikl za posledních dvacet let ( předtím snad Dlouhá míle ?) , takže Hynkovi Bočanovi tímto vzdávám hold ( potom co natočil S čerty nejsou žerty je to Pan reřisér navždy ) . Přesto se nemůžu ubránit dojmu, že některé dějové linky jsou opravdu naivní a že záběry přímo ze sportovních zápasů by mohly být věrohodnější ( ale budiž, to může být otázka peněz )., herecké výkony jsou postačující ( Petr Forman dokonce vysoce nadprůměr ), ale aspoň to zachráněj občas nahatý scény ( pátý díl 25. minuta Blažek vs. kouzelná Lucie Černíková ), který mi dokážou že se tu točej český seriály a ne ty politickoeroticky korektní americké pokusy. ()

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Ivan Hejna .. Další české seriálové hnojivo pro nenáročné mozečky.. Ve zkratce jeden díl - Kluk si myslí, že jeho holka se kurví, ta se nekurví, ale přesto se on chová jak kurva. Proto se pak začne kurvit. Mezitím manželka hlavního hrdiny se potká se svým kamarádem, kterej je kurva a ona se kvůli svému manželi začne kurvit. V další dějové linii se osud a český stát zachová k jednomu pánu jako kurva, on se snaží, snaží, není mu to nic platný, tak se chystá zachovat jako kurva. A nakonec hlavní hrdina zjistí, že se jeho manželka kurvila, tak se zachová jak kurva. (c) Nin ()

Phex 

všechny recenze uživatele

V zemi kde vrcholovou hokejovu soutěž hraje i poslanec jejího parlamentu se na seriál z hokejového prostředí musela těšit půlka národa. Obzvlášť, když ČT svůj produkt podpořila masivní reklamní kampaní. Výsledkem je ale pouze mix Místa nahoře a Dlouhé míle. Z toho prvního si bere (tvůrci měli asi strach, že hokej by 10 hodinových dílů neutáhl) řadu vedlejší nehokejových postav a motivů ze "současného života" (sázení, korupce, nevěra, drogy, sprejeřina) z toho druhého pak hlavní linii - konec kariéry, úspěšného sportovce. Zápletky jsou stejně jako chování postav příliš jednoduché, naivní a předpovídatelné. Asi nejsrandovnější je jak pan hokejista Krol přijde o všechny peníze a padne tak hluboko, že dělá pingla a pak jde dokonce i na pracák. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)
  • HC Olymp hraje své zápasy v Tipsport areně, kde sídlí Bílí tygři Liberec. (HONXX)
  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama