Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

mira007 

všechny recenze uživatele

Nějak si nevybavuju seriál ze sportovního profesionálního prostředí , který by vznikl za posledních dvacet let ( předtím snad Dlouhá míle ?) , takže Hynkovi Bočanovi tímto vzdávám hold ( potom co natočil S čerty nejsou žerty je to Pan reřisér navždy ) . Přesto se nemůžu ubránit dojmu, že některé dějové linky jsou opravdu naivní a že záběry přímo ze sportovních zápasů by mohly být věrohodnější ( ale budiž, to může být otázka peněz )., herecké výkony jsou postačující ( Petr Forman dokonce vysoce nadprůměr ), ale aspoň to zachráněj občas nahatý scény ( pátý díl 25. minuta Blažek vs. kouzelná Lucie Černíková ), který mi dokážou že se tu točej český seriály a ne ty politickoeroticky korektní americké pokusy. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněný šance. Tohle prostředí je ( aspon pro mě ) hodně atraktivní a ne tak prošlapaný jako nejrůznější nemocnice či ordinace :-) Ovšem scénář je dost chatrnej a ta sportovní stránka věci je spíš trapnou karikaturou. Snad se ještě někdo do sportovního seriálu pustí - třeba fotbalový prostředí by mohlo být hodně štavnatý, ale chce to daleko víc promyslet... ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Seriál pomalu vyzdvihovaný až do nebes, a dnes po shlédnutí dvou dílů můžu konstatovat že to opravdu za nic moc nestojí a že to až zas tak nic převratného není. Už to sice dokoukám ale jestli mě to bude čím dál tím víc nudit tak přepínám a to nadobro! Nemůžu si pomoct ale poslední kvalitní seriál na ČT byl snad Místo nahoře vysílaný v roce 2004. Jedná se jen o další tuctově a narychlo sestavený seriál (jakých tu vznikají mraky) z různých aktuálních a problematických hříček ze současnosti. Herecké výkony nic moc (ne prostě ne Vaculík, Forman, Dlouhý, Zedníček tyto všichni pánové mi tam nějak nesedí, řekl bych že se tam přímo nehodí!). Kam se podělo jejich herectví na alespoň nějaké solidní úrovni? Až na pana Táborského zaměstnaného jako uklízeče zimáku, který zahraje opravdu vše a to s velkou chutí a smutkem zároveň, a takřka cokoliv co je mu podle dobrého scénáře napsáno. A že si tam zahrál sám velký Jarda Džegr to byl jen chytrý martekingový tah. Další typ seriálu kdy už předem vím jak to možná opakuji možná celé dopadne. Ale jinak si myslím že to tak bohužel dnes chodí, (intriky, konkurence, kšefty, lásky, zklamání atd.). Bohužel krutá realita. A Dejdarova určitě vysněná role. Co si budeme povídat. Ale vidět na ledové ploše a slyšet komentátory chrlící ze svých úst jen jeho jméno a to takřka po celý zápas a pomalu ve všech možných a různých superlativech to mi hlava nebere. Já chci vidět v akci také jiné. A samotné hokejové zápasy-přenosy a komentáře redaktorů? Ty jsou opravdu velice amatérsky pojaty a vetšinou bez většího efektu. Zlatý Pepíček Lauferů a jeho nezaměnitelný ale hlavně srozumitelný projev, a to byli prosím třicátá léta! Radši "No comment". ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Hokej to je veľký fenomén ... Keď vyhrávajú tak ich zbožnujeme , keď im to nejde tak nadávame.. A ešte keď hráme proti sebe, to je paráda.. Ale teraz k seriálu Poslední sezóna. Športový seriál, konečne - nebolo ich natočených až tak veľa. Tak som sa tešil. No , diel za dielom som sa tešil menej a menej, až som sa na koniec ani moc nedíval, len to tak hralo a hralo. Ten záujem vyprchal. Zdalo sa mi to nejaké umelé až to prechádzalo do pátosu a oslave nejakých nadľudí!! Veľké sklamanie... 50%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začínalo to docela slibně, jenomže skoro na půl seriálu se hokej kamsi vytratil, dějová linka s gamblerem a feťačkou je v podstatě samoúčelná a ta se zneuznaným podnikatelem vyloženě trapná. Jen hudba není špatná a nejlepší herecký výkon předvádí Petr Forman. Ono bude lepší přece jen to "real" mistrovství... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)
  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)

Reklama

Reklama