Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (169)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je skvele, ze este stale vznikaju nove kvalitne Vianocne filmy. Ma to originalny pribeh, ktory sa venuje Santovmu bratovi Fredovi, ktory je neustale v Santovom tieni a tak sa z neho stal frflos, ktory je ale nuteny spojit sily so svojim bratom. Znazornenie celej tej dedinky plnej skriatkov na severnom pole, ktora vyraba darceky je fantasticke jak po technickej stranke, tak vizuálne. Vysky 100 megovy rozpocet na filme vidno. Skoda len, ze nie je zaludnena nejakymi vyraznymi typmi postav. Zo vsetkych tu ma priestor len skriatok Willie s ktorym sa skamarati Fred a vdaka tomu obcas obsahuje film aj hluche miesta. Takisto romanticka linia medzi Vaugnom a Rachel Weisz ohla mat väcsi priestor. Nastastie Vaugn to dost taha a aj tie slabsie sceny su vdaka nemu znesitelne. Jeho sceny s Giamattim ako Santom su perfektne. Kevin Spacey ako zaporak je len standardny a uz som ho videl hrat lepsie. Skoda, ze film neobsahuje viac humornych scen typu terapia bratov slavnych ludi. To bol super napad. Takze aj ked ma film obcas hluche miesta, tak mne sa paci vdaka tomu, ze dojimave sceny funguju a cely cas to ma prijemnu atmosferu. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem ti to úprimne, Nick. Ten tvoj dídžej je obrovský problém.“ Vince Vaughn má dar byť veľmi nesympatický a teraz nenarážam len na ukážkový strašný výkon z Psycha. Našťastie, len čo dostane trocha normálnejšie napísanú rolu, vie byť dobrý. Toto síce nie je najlepší film na svete, ale musím sa priznať, že ma celkom oddychovo bavil. Okolité známe tváre (Weisz, Spacey) ma skôr nudili, no niektoré hlášky ma dostali do kolien („Prečo sa na mňa pozeráš tak, akoby si ma súdil?“), páčili sa mi postavy elfov i rozkošnej Elizabeth Banksj (ZACK A MIRI TOČIA PORNO), výprava polárneho mestečka bola čarovná, „posedenie bratov“ (Frank Stallone! Stephen Baldwin!) bolo takmer ako od Monty Python (alebo Frat Pack) a príjemným ozvláštnením sa stali herecké výkony Vaughna a na nepoznanie zamaskovaného Giamattiho. Ak máte v láske „drsnejšie“ vianočné filmy (VŠADE SAMÉ ZVONČEKY, ELF, SANTA JE ÚCHYL!), mohli by ste sa baviť. A Vaughn (ktorý si to s Joelom Silverom produkoval) výborne tancuje! ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Trápnučká americká kravinka, pri ktorej by ma v kine určite vystrelo, DVD bohato stačí. Pre menšie deti to môže byť jeden z naj vianočných filmíkov, ale pre starších utrpenie. Vaughn je síce komediálny herec, ale byť ním, preorientoval by som sa už konečne iným filmovým smerom. Herecké obsadenie je tu dosť nabité a tým pádom aj z časti nevyužité. Je to taký iný Santovský príbeh. Je to síce pekne a draho natočené, rozpočet určite nebol najmenší, ale to z filmu nerobí kvalitný film. Kŕčovitosť nie je jediným mínusom, herci nezahrali bohvieako, réžia sa tiež nemá čím chváliť a celý scenár je len veľký žvást, ale niekomu sa to môže páčiť. 45% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že Santa není jedináček ? Netradičně pojatá vánoční komedie, zaměřená tentokrát na Freda Clause, který žije již od pradávna ve stínu svého slavného bratra.. Je to takové originálně neoriginální, ale já se dobře bavila. Celý film navíc trochu vyzdvihuje Kevin Spacey, sympaťandy Rachel Weisz a Elizabeth Banks a tak trochu i Paul Giamatti, který ztvárnil snad nejméně pohádkového Santu v historii, ale zato takového nejlidštějšího. Měl by si však lépe vybírat choť, protože paní Clausová byla neskutečně otravná :) O Vánocích nelogiku a hloupoučké momenty ráda odpustím, protože jinak se mi to líbilo.. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já prostě vánočnímu filmu nedám méně než tři hvězdičky. Vánoce miluji a proto vše, co se okolo nich točí, mám rád pro tu neopakovatelnou atmosféru. Mé dcery se dost nasmály a to je pro mě to nejkrásnější. Městečko na Severním pólu bylo úžasné - hlavně ty lucerničky. A ten poklidný, harmonický elfí životek... Začínám mít rád Vince Vaughna. PS: Není nad pohled na rozzářené děti, když vidí, a následně rozbalují, pod stromečkem dárečky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)
  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)

Reklama

Reklama