Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

FakyCZ 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem věděl, že je to pohodovej seriál. Bavil mě, smál sem se u něj, ale furt mi něco chybělo na pátou hvězdičku. Tak mi to nedalo a koukal sem na něj dál a dál dokud si to tu pátou hvězdičku nezasloužilo a já věděl, že mě tenhle seriál přesvědčí. Tohle je 5ti hvězdičková pohoda, které jsem přišel na chuť hned na začátku ale na tu žvejku uprostřed jsem si chvíli počkal. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Super znělka, ale ani ta nezachrání technický seriál se špetkou zábavy. Město divů je zábavné, už jenom proto, že občané Heuréky jsou zvyklý na všelijaké nevysvětlitelné věci, a do toho nově příchozí, budoucí šerif, Jack Carter. Který ať chce nebo ne, bude součástí všech těch přetechnizovaných a vládou schválených pokusů. Heuréka je fajn seriál, ale už po několika dílech mne seriál přicházel v podstatě pořád stejný, i když byly zápetky prakticky originální a zajímavé, nic to neměnilo na faktu, že už v první sérii přichází omletina. Začátek to byl moc slušný, ale s přibývajícími díly už to zase tak růžové není. Zajímavá technická - seriálová revoluce s hromadou stereotypu. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Jack Carter má IQ 111, což z něj v Heuréce dělá obecního blba. Oficiálně vykonává funkci šerifa a jeho žádosti o molekulární tamto, nebo interdimenzionální tentononc se u geniálních obyvatel městečka setkávají většinou s posměchem. Ovšem Jack je vybaven koňskou dávkou zdravého selského rozumu a tak genitálním posměváčkům většinou rychle zklapne. Výborný seriál z ghetta pro intelektuální smetánku. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tak trochu kýč, tak trochu předvídatelné, tak trochu vyumělkované. Ale stejně to jednoho ťafne za prdel a nepustí. Šerif Carter, chlap se srdcem kluka, mě absolutně dostává. Jeho „Really!“ je nazapomenutelný. Po první sérii jsem se na Eurece stala bezmezně závislou. Seriál, který mě dokáže rozesmát. Super! A navíc se mi ohromně zamlouvají nesnáze, jimž musí hrdinové čelit – časoprostorové díry, alternativní vesmíry, dimenzionální odchylky. Paráda! Jsem schopná ignorovat i občasnou dějovou nesourodost, paralelní konce a opětovné začátky, ale chápu, že lepení dalších dílů pro ukojení nenasytné touhy diváka a kapsa tvůrců se uspokojit musí. A špatně natočené pohybové záběry? Čert to vem! Pak vám tam do toho vlítne Fargo a rozostřený záběr je to poslední, co bych řešila. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Heuréku jsem poprvé začal sledovat hned někdy jak začínala, tj. okolo roku 2006/2007. Tehdy jsem shlédnul asi tři nebo čtyři díly, a pak od toho z nepochopitelného důvodu upustil. Zhruba před měsícem jsem začal řešit problém, že nemám žádný seriálek na odreágování po náročnem dni, a já si řekl, proč nezkusit Heuréku (znova) - následkem toho jsem tři řady shlédnul za jediný měsíc, a neustále chci další díly - mám před sebou ještě půl čtvrté série, ale nedokážu si představit co budu dělat do léta. HEURÉKA je zkrátka perfektní seriálek, u kterého člověk může naprosto v klidu vypnout, uvolnit se, a bavit se. Spousty sympatických herců, solidní komediální hudba, a na seriál velice dobré efekty. Co rovněž dokážu u Heuréky ocenit je smysl pro detail - například, když si zástupce šerifa Jo pořídí Imprézu, tak to nekončí jedním dílem, a pak se tam "prostě nebude ukazovat", ale je tam neustále všechny díly. Stejně jako u Farga, který si rovněž pořídí krásnou modrou Imprézu - ta se opět vyskytuje i v dalších částech. Zkrátka - ideální představa seriálu, pokud nechcete přemýšlet. Já osobně jsem se na ní stal docela závislý, a doufám, že jen tak neskončí, a bude mít alespoň ještě dvě série. Přesouvám do mých TOP. ČTVRTÁ SÉRIE měla velice zajimavý náměť, a co se mi líbilo je, že se jejich změněna budoucnost nevrátila do starých kolejích po dvou třech dílech, ale trvá to skrz celou sérii. Docela mě naštvalo jak Jack zakončil vztah s Tess, nicméně nadruhou stranu to konečně dal dohromady s Allison, na což fanoušci Heuréky čekali od prvního dílu první série :). Nový zástupce "Lorne" Andy hraje dobře, a herce mám ze Stargate rád, nicméně více mě do role seděl asi starý Andy. Zkrátka a dobře - pokračování čtvrté série bude až zadlouho, a nevím jak to vydržím. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda. (Illuminare)
  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)

Reklama

Reklama