Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příjemné, nenáročné, odpočinkové, zároveň také dost často nelogické, schematické, neoriginální... Další z řady seriálů stavějících na osvícenském ideálu absolutní všespásnosti vědy a pokroku, narozdíl od všech těch pozitivních sci-fi (Star Trek a spol.) je ale překvapivě úsměvný a oplývající velkou mírou bezstarostnosti a nadsázky. K záporům lze přičíst fakt, že Eureka je hodně výrazně cílena na mladého diváka, jako klad ovšem nutno konstatovat to, že se nikdy nijak zřetelně nepodbízí vkusu teenagera a drží si celkem sympatickou rovinu. Celý seriál většinou příjemně plyne, divák se stále dobře baví, nikdy ale není při jeho sledování přinucen zvolat ono proklamované Heuréka! Prostě jen jeden celkem kvalitní americký seriál z mnoha... Série 1: 70 %, Série 2: 70 % ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu. Pozor - SPOILER! Eureka je podle mě seriál především pro mladší, osobně jsem se na to cítil už moc starý a to je mi jen 20 - ničím mě to nepřekvapilo, ničím nezaujalo. Vše jako bych už znal, odjinuď. Patnáctiletým teenagerům by to zřejmě vyhovovalo o moc víc, ale zase je tam dost zmínek o sexu?? Herci nebyli špatní, vůbec, z tohoto pohledu nemám námitky (rozhodně mi tu nikdo vyloženě nevadil, jako hlavní hrdina v "DEAD LIKE ME"), stejně tak hudba, nebo triky (nebyly to špatné triky, možná byly drahé, ale to co zobrazovali? točící se nesmysly?) Jde tu prostě o příběh. Ten je opravdu slabý a nemůžu říct, že by byl originální. Jakobych to už vše někde viděl, ale co hlavně - líp. Obsah: Město plné vědců. Přijede tam hlavní postava- US Marshall, kterému po dvou dnech vše ukážou (nejtajnější vědecké vynálezy světa!) Mezitím pošucký věděc Walter sestrojí laciný stroj zkázy (pokoušel se sestrojit něco jiného, ale co-to nevíme!) Vzniklý stroj zkázy způsobí "záhadné" pohromy, než někoho napadne, že kdyby ten stroj znovu zapnul, tak třeba ty pohromy přestanou. To je nápad! Maršál mezitím najde autistického kluka (milionkrát chytřejšího než Rain Man), který zná "tajný kód" pomocí kterého se stroj nahodí a pohromy skutečně přestanou! Maršál se sblíží s dcerou a happy end prvního dílu. Prostě coože? Na tohle bych tvůrcům seriálu neskočil snad ani kdyby mi bylo těch patnáct. Pro koho to je a co to vlastně je? Náznaky komedie, ale nesmál jsem se, není čemu. Sci-fi? to že tam maj přístroje, které ve skutečnosti neexistují z toho sci-fi nedělá.. Fantasy to také zrovna není a ačkoliv se to v některých chvílích tváří jako temná podívaná, tak je to spíše limonáda. Kdyby tvůrci přitvrdili, bylo by to lepší, ale chatrný scénář to nezachrání. DRUHÝ DÍL : Druhý díl je o tolik jinačí-lepší, že bych si skoro pomyslel, že sleduji úplně jiný seriál. Zápletka je mnohem zajímavější, ačkoliv i tady jsou různé nesmysly. Ve městě řádí duch, ale co to vlastně je vyřešíte během chvilky! Nakonec vše dobře končí. Ačkoliv scény s duchem jsou dokonce i dost napínavé, pořád je to až moc lehká podívaná. Celkově mnohem lepší, ale stále spíše průměr..Slabé 3***. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi docela dlouho, nez jsem se dusevne vyrovnal s tim, ze pres casto kataklizmaticke katastrofy, ktere se v show bezne deji, se prakticky nikdy nikomu nic nestane, vsichni se tam maji radi a jsou plni optimismu. Takova trochu temnejsi linie tam vlastne jen tak nekolikrat nesmele probleskne, jako by se autori bali i jen naznacovat. A prestoze jindy by presne tohle byl duvod, proc bych se nedival, tady me ta chemie postav nakonec donutila vydrzet az do posledni sezony, kdy mi bylo i lito, ze je konec... Rozhodne jedna z tech lepsich veci, co kdy SyFy vyrobila. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pilot mě moc nenadchnul, moc toho totiž nevysvětloval a navíc byl natočen v daleko temnějším hávu, než díly nadcházející. Ale postupem času jsem tomuto seriálu přivykl. Pozorovat městečko-skladiště velkých mozků, jak se vyrovnává s denním životem a hlavně s problémy, které způsobuje jejich výzkum, je docela zábavné a místy i poučné. Kapitánem týmu Eureka je jednoznačně Colin Ferguson, jehož šerif je neuvěřitelně osobitý a jehož hlášky vás zaručeně budou dostávat na kolena. Seriál je to spíše oddychový - trochu (ale opravdu trochu) něco na způsob "My name is Earl". Je až s podivem, kolik kvalitních seriálů najednou vzniká......To to nikoho nenapadlo předtím, natočit zajímavý seriál? ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Heuréku jsem poprvé začal sledovat hned někdy jak začínala, tj. okolo roku 2006/2007. Tehdy jsem shlédnul asi tři nebo čtyři díly, a pak od toho z nepochopitelného důvodu upustil. Zhruba před měsícem jsem začal řešit problém, že nemám žádný seriálek na odreágování po náročnem dni, a já si řekl, proč nezkusit Heuréku (znova) - následkem toho jsem tři řady shlédnul za jediný měsíc, a neustále chci další díly - mám před sebou ještě půl čtvrté série, ale nedokážu si představit co budu dělat do léta. HEURÉKA je zkrátka perfektní seriálek, u kterého člověk může naprosto v klidu vypnout, uvolnit se, a bavit se. Spousty sympatických herců, solidní komediální hudba, a na seriál velice dobré efekty. Co rovněž dokážu u Heuréky ocenit je smysl pro detail - například, když si zástupce šerifa Jo pořídí Imprézu, tak to nekončí jedním dílem, a pak se tam "prostě nebude ukazovat", ale je tam neustále všechny díly. Stejně jako u Farga, který si rovněž pořídí krásnou modrou Imprézu - ta se opět vyskytuje i v dalších částech. Zkrátka - ideální představa seriálu, pokud nechcete přemýšlet. Já osobně jsem se na ní stal docela závislý, a doufám, že jen tak neskončí, a bude mít alespoň ještě dvě série. Přesouvám do mých TOP. ČTVRTÁ SÉRIE měla velice zajimavý náměť, a co se mi líbilo je, že se jejich změněna budoucnost nevrátila do starých kolejích po dvou třech dílech, ale trvá to skrz celou sérii. Docela mě naštvalo jak Jack zakončil vztah s Tess, nicméně nadruhou stranu to konečně dal dohromady s Allison, na což fanoušci Heuréky čekali od prvního dílu první série :). Nový zástupce "Lorne" Andy hraje dobře, a herce mám ze Stargate rád, nicméně více mě do role seděl asi starý Andy. Zkrátka a dobře - pokračování čtvrté série bude až zadlouho, a nevím jak to vydržím. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)
  • V páté epizodě 4. řady se objevila postava Claudie Donovanové (Allison Scagliotti) ze seriálu Skladiště 13 (od r. 2009), za kterým rovněž stojí Syfy Channel. Podobně v seriálu hostoval Douglas Fargo (Neil Grayston), konkrétně v 5. epizodě 2. série. (Illuminare)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)

Reklama

Reklama