Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

matmanX 

všechny recenze uživatele

Heuréka měla neuvěřitelný potenciál a šanci stát se kultem, ale to by ji nesměl už po několika epizodách dojít dech. Snad by prospěla výměna scénáristů, protože aby seriál spadl tak rychle do neustálých klišé, ohraných a repetitivních nápadů, na které se nehrabou ani poslední série Star Gate, to se jen tak nevidí. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se mi nehodnotí jednoduše ... když nad tím člověk nepřemýšlí (pokud možno vůbec), nabízí pohodové vcelku zajímavé příběhy a dobrou humornou zábavu na pozadí. Když se nad tím člověk začne zamýšlet, tak je děj každého dílu dost stereotypní s Carterem jako géniem, co o ničem nic neví :-) .. navíc laťka kvality dost kolísá .. od dobré první a dvou třetin 3. série na vrcholy a o dost nudnější druhé série. Navíc,z vědeckého pohledu je spousta dílů tak trochu až urážka, ale to sem raději tahat nebudu :-) ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak a už jsem dokoukal kompletně osud tohoto zvláštního vědeckého městečka kdesi v Americe, kde jediným obyčejným člověkem je šerif. Každopádně Heuréka přesně vystihuje pojem pohodový odpočinkový seriál. Postavy jsou příjemné a snadno oblíbitelné, ať už jde o samotného šerifa Cartera, nebo o jeho zástupkyni Jo, později vedoucí ochranky v GD. Nebo ostatní postavy Global Dynamics, smolař/ředitel Fargo, ředitelka/zástupkyně Allison Blakeová, vědec-zločinec Zane Donovan nebo tak trošku zvláštní vědec Henry Deacon. Po třetí sérii svou účast výrazně omezila šerifova dcera Zoe, což je škoda. A aby bylo obsazení kompletní tak nemůžu zapomenout ani na Vincenta a jeho Café Diem, případně na chytrý dům S.A.R.A.H. a jejího přítele zástupce Andyho. V paměti mám hlavně čtvrtou sérii, kde se cestovalo časem, vytvářela se alternativní linie a taky se chystala příprava k letu na Titan. Což bylo vlastně finále čtvrté řady. Objevila se nová výrazná postava, doktorka Holly Marten v podání Tiny Fey. A pátá rozlučková řada je pomyslnou třešničkou na dortu, se všemi postavami se můžeme rozloučit důstojně. Ten konec stál rozhodně za to, a i proto se do Euréky někdy rád vrátím. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu. Pozor - SPOILER! Eureka je podle mě seriál především pro mladší, osobně jsem se na to cítil už moc starý a to je mi jen 20 - ničím mě to nepřekvapilo, ničím nezaujalo. Vše jako bych už znal, odjinuď. Patnáctiletým teenagerům by to zřejmě vyhovovalo o moc víc, ale zase je tam dost zmínek o sexu?? Herci nebyli špatní, vůbec, z tohoto pohledu nemám námitky (rozhodně mi tu nikdo vyloženě nevadil, jako hlavní hrdina v "DEAD LIKE ME"), stejně tak hudba, nebo triky (nebyly to špatné triky, možná byly drahé, ale to co zobrazovali? točící se nesmysly?) Jde tu prostě o příběh. Ten je opravdu slabý a nemůžu říct, že by byl originální. Jakobych to už vše někde viděl, ale co hlavně - líp. Obsah: Město plné vědců. Přijede tam hlavní postava- US Marshall, kterému po dvou dnech vše ukážou (nejtajnější vědecké vynálezy světa!) Mezitím pošucký věděc Walter sestrojí laciný stroj zkázy (pokoušel se sestrojit něco jiného, ale co-to nevíme!) Vzniklý stroj zkázy způsobí "záhadné" pohromy, než někoho napadne, že kdyby ten stroj znovu zapnul, tak třeba ty pohromy přestanou. To je nápad! Maršál mezitím najde autistického kluka (milionkrát chytřejšího než Rain Man), který zná "tajný kód" pomocí kterého se stroj nahodí a pohromy skutečně přestanou! Maršál se sblíží s dcerou a happy end prvního dílu. Prostě coože? Na tohle bych tvůrcům seriálu neskočil snad ani kdyby mi bylo těch patnáct. Pro koho to je a co to vlastně je? Náznaky komedie, ale nesmál jsem se, není čemu. Sci-fi? to že tam maj přístroje, které ve skutečnosti neexistují z toho sci-fi nedělá.. Fantasy to také zrovna není a ačkoliv se to v některých chvílích tváří jako temná podívaná, tak je to spíše limonáda. Kdyby tvůrci přitvrdili, bylo by to lepší, ale chatrný scénář to nezachrání. DRUHÝ DÍL : Druhý díl je o tolik jinačí-lepší, že bych si skoro pomyslel, že sleduji úplně jiný seriál. Zápletka je mnohem zajímavější, ačkoliv i tady jsou různé nesmysly. Ve městě řádí duch, ale co to vlastně je vyřešíte během chvilky! Nakonec vše dobře končí. Ačkoliv scény s duchem jsou dokonce i dost napínavé, pořád je to až moc lehká podívaná. Celkově mnohem lepší, ale stále spíše průměr..Slabé 3***. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je Eureka obyčejný krimi seriál. Na pohled druhý však zjistíme, že se jedná o skvělý počin s koňskou dávkou nadsázky a humoru. Originální hi-tech prostředí poskytuje spoustu zajímavých zápletek, které potěší všechny sci-fi fandy (a nejen ty). Skvěle zahraný šerif Carter se vždy postará o vtipnou hlášku, na kterou mu přihraje jedna z řady sympatických vedlejších postav. A k tomu všemu skvělá hudba, co chtít víc? Vadilo mi akorát, že rámcový děj se během sezóny téměř nikam neposouvá a trochu se hne jen na konci (popř. začátku) série. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)
  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)
  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno