Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem ako je to možné, ale po bezduchej a po humore vyprahnutej trojke sa séria znova trošku postavila na nohy. Aj keď preslávenú cestu taxíkom vidíme v plnej kráse len raz a aj postava Daniela sa stiahla do úzadia, na scénu nastupuje hlavne magor Gibert, smoliar Emil a dokonca aj lepšia zápletka. Očakávaná zmena karosérie však u mňa svoj úspech nezožala, 406-tka bola jednoznačne akčnejšia a coolovejšia. 65%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po otrasnej trojke prichadza dalsi diel, ktory sice ani zdaleka nedosahuje kvalit prvych dvoch dielov, ale aspon je bez problemov pozeratelny a obsahuje aj par dobrych scen. Napriklad tie dynamicke futbalove titulky, alebo zaverecna megaprestrelka vo vile. A ani nevadi, ze je inspirovana ved vy viete ktorym filmom. Hlavnym plusom je, ze znova funguje chemia medzi Danielom a Emilienom. Emilien uz väcsinou nepôsobi ako tupec ako v trojke, ale iba ako roztomily nesika. Teda s vynimkou toho, ze nespozna Petru v parochni. Scenarista (ano mam na mysli teba Lucu) sa pri vymyslani vtipov znova nenadrel. Daniel na druhej strane je pre vyriesenie pripadu tentokrat uplne zbytocny a okrem pohodovych rozhovorov s Danielom tu ani nema, co robit. Jeho taxi sa v celom filme prevetra dvakrat a z toho jednu jazdu ani poriadne neukazu. Do popredia sa preto dostal komisar Gibert z ktoreho sa stal uplny dement a jeho cierny poskok. Ich vtipy su sice uplne primitivne, ale vdaka komedialnemu talentu Bernarda Farcyho je tak polovica z nich celkom usmevna. Lilly tu tentoraz vôbec nie je a vzhladom na to, ze bola s kazdym pribudajucim dielom otravnejsia, tak som tomu nakoniec rad. Za zaporakov su tu tentoraz Belgicania a pozor, znova vykradaju banky. Ale tentoraz na tuto liniu Besson navliekol dalsiu absolutne necakanu pointu, ktora potvrdzuje mimoznost celej ten policajnej stanice, ktorej veli Gibert. Akcie tu vlastne ani vela nie je. Jedna tradicna rychla jazda taxikom, par zdemolovanych aut a zaverecna prestrelka. Ale aspon je to lepsie natocene ako v trojke. Takze nakoniec je tento diel pozeratelny priemer a snad nadobro posledny. 5/10. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

A je tu již čtvrté dobrodružství naší známé dvojky, taxikáře Daniela (Samy Naceri) a policisty Emiliena (Frédéric Diefenthal). Naši dva hrdinové konečně žijí, v celku poklidný život se svými rodinami, ale po chvíli, se opět musí pustit do vyšetřování případu. Ze zadržení policie, totiž uniknul Belgický a nebezpečný zloděj a naši dva hrdinové, společně s nemotorným kapitánem Gilbertem (Bernard Farcy), ho budou muset dopadnout a poslat za mříže. Zápletka je tak strašně obyčejná, až mi přijde, že celé to dějové schéma bylo načmáráno za pár minut. Luc Besson, mě tentokrát se scénářem zklamal na celé čáře. Vtipných scének tady naleznete po čertech málo a zběsilá, dynamická akce, která zdobila minulé díly, se stala nudnou a nepřehlednou a navíc jí je tady minimálně. Prostě všechny akční kousky a honičky jsou špatně natočené. Tedy až na tu, na začátku film, kde se náš taxikář dostane až na fotbalový stadión. Celkově musím říct, že tento díl Taxi, se neměl nikdy točit, protože k trilogii Taxi vůbec nezapadl. Hlavní chybou bylo prostě postavení děje na trapném komisaři Gilbertovy. Prostě další tuctový, zbytečný film. 1 hvězda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od jedničky do trojky je to vcelku povedená vtipná záležitost, plná dobrých akčních scén. Mnoho lidí to zde odsuzuje, ale i tak si toho nevšímám a na trojku se s radostí znovu a rád podívám. Když jsem viděl že má vyjít čtyřka a ještě k tomu se točit kolem fotbalu puknul jsem radostí. Jenže ejhle. Při sledování už není tolik honiček jako dřív, akční scény jsou nemastné neslaná, nudné a hlavně je to všechno natolik bláznivé, že se čtyřka na rozdíl od předešlích dílů vcelku vyjímá. Ne svojí grandiózností, ale tím, že si z ní spíš i tvůrci dělají legraci, páč chvílemi je to nanejvýš zbytečné. Sice se tam pár scén objeví a i jsem se zasmál. To mi ale neutvrdí fakt, že jsem se také neskutečně nudil a divil, jak některé scény dokážou být natočen aniž by se v nich neobjevil kus dobrého vtipu. Jednou to přijít muselo, nejspíš se to stalo nyní. Po pár dnech sem dopisuji fakt, který jsem absolutně zapoměl a přitom mě děsně nasral! Když už je Taxi známé, tak také díky skladbě, která je tak známá už z Pulp Fiction. Proč teda doprdele do tohoto dílu dali tu dementní, prachbídnou verzi od Black Eyed Peas? --- Co se mu proboha stalo? - Prostřelil se uspávací šipkou. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak tady se mi vůbec nepotvrzuje, že Francouzi umí udělat dobré komedie. Viděla jsem jedničku a trojku. Bůhvíjaký dojem na mě ty filmy neudělaly, ale dalo se to přežít. Čtyřka je celkem děs. Zkrátka a dobře - co dělat, když vás film neúměrně nudí, vtipy vám nepřipadají vtipné a scény s honičkami jsou pořád na jedno brdo? A navíc některé postavy mi byly neskutečně protivné... Přežila jsem to, ale doprovolně si tento film rozhodně znovu nepustím. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • V šuplíku na komisárstve sú počítačové hry "RollerCoaster Tycoon 2", "Test Drive Unlimited" a "Arthur et les Minimoys". Posledná menovaná je založená na animovanom filme Arthur a Minimojovia (2006), ktorý zrežíroval aj napísal Luc Besson, podobne ako tento film. Vo filme sa na PC obrazovke mihne aj originálny "Tetris" z roku 1984 či "Boiling Point: Road to Hell" z roku 2005 od Atari. (Real Tom Hardy)
  • V tomto díle řídí taxikář Daniel (Samy Naceri) tehdy nový Peugeot 407, který nahradil starší model 406 z předchozích dílů. (korbitch22)

Reklama

Reklama