Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (419)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě jeho komediálních kolegů Bena Stillera a Jima Carreyho, tak i u Adama Sandlera platí rovnice, že jejich poslední komedie jaksi pokulhávají za svými staršími sestřičkami, zkrátka už se u nich zdaleka tak nebavím a znovu a znovu raději sáhnu po starších věcech. Platí to i o tomto filmu, byť se to ještě dá skousnout. Ale Kevin James mi je prostě krajně nesympatický a když se na něj "musíte" dívat značnou stopáž snímku, je to pak docela problém... Ale čínskej Schneider byl masakroidní :-) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný film s Adamem Sandlerem. Nemyslím tím ovšem špatný film. U filmu jsem se pobavila královsky. Ale dopředu jsem tušila co hlavní postavy udělají, a tak nějak mě snad ani nic nepřekvapilo. Krom toho, že oba hasiči Larry a Chuck při zásahu v naprosto ohněm zničené budově našli papíry, které neshořely. Asi nějaké ohnivzdorné papíry, které mají jen v Americe. Když se tedy chcete královsky pobavit a nemáte moc vysoké nároky a nevadí vám předvídatelnost děje, je tento film geniální volbou. Ostatně asi jako u všech filmů, ve kterých hraje Adam Sandler. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $120,059,556Tržby Celosvetovo $186,072,214Tržby za predaj DVD v USA $68,895,118 //počet predaných kusov 4,103,327║ Celkom zábavné, nájde sa tu niekoľko humusárskych vtipov ale našťastie nejak zvlášť to neznechutia, ústredné trio Adam Sandler, Kevin James a Jessica Biel dobre zapasovalo. Zatiaľ asi najznesiteľnejší teplošský film, teda film o dvoch bukviciach, ktoré aj tak nie su bukvice. /60%/ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ta lepší ze Sandlerovek. Dvojice Kevin James a Adam Sandler to umějí rozjet za každé situace a z jejich celkové party herců mi sedí nejlépe. Nevím jestli Chuck a Larry vykrádají Dva a půl chlapa anebo naopak. Ale jako komedii jsem si jí užil naprosto skvěle a jsem si jistý, že si to někdy zopakuju. Téma gayů se zhostili vtipně, neurážlivě a krásně poukázali na mezery ve společnosti. Za mě super. Navíc Dan Aykroyd jako šéf hasičů v New Yorku nezklamal a potěšil! (75 %) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Chovají se jako gayové, uredně jsou gayové , dělají vše jako gayové , ale gayové nejsou. Sandler je tu , aby nám vtipnou formou dokazal , že gayové jsou normální, vzít si kamaráda kůli pojistce je normální a že Steve Buscemi je vždy (ne)normální. Sandler snad vyzrává? Jelikož jeho role je frajírek co nenechá žádnou sukni na pokoji a tak se chová stále i jako gay a i do konce filmu. Ale nepředbíhejme! Dvojice Kevin James + Adam Sandler má velké kouzlo a báječně se doplní jako Táta s Mámou (Proč musím bát pořád holka já?!). Do malých rolí se vtěsnali (není malých rolí...) Steve Buscemi (sakra takovýto úředníky na magistráty!!!) , Dave Aykroyd ( proč jen mi to sjiždění po hasičkých trubkách a sirény připomněli Ghost Busthers ) a podle nepsané dohody i Rob Schneider ( že jste nepoznali činana neustále opakující slovo Kruh ). Známé vtipy o gayích fungují celkem dobře , i když prostě nepřekvapí . Snad jen urostlý černoch , který si ve sprše tančí a zpívá bourá branice :D. Konec začne skřípat a pořad nechápu proč je nutné , aby se líbáním dokázalo , že je někdo gay. Morální ponaučení neni ani natolik morální jako spíše takové , že celý film se chová jako komedie a najednou se tam "chrstne kapka serioznosti". Na komedii málo blaznivé a na komedii o gayich málo "teplé". Plnou parou vzad u mě vede více :D. Slušných 70 procent si , ale další Sandlerovka zasluhuje. Proč jsem vždy ženská já? Piješ pivo brčkem. To , abych si nesmyl rtěnku! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Scéna ve škole, kde jeden chlapec udělá roznožku a praští druhého do rozkroku, je odkazem na film Krvavý sport (1988). (Nathaniell)
  • Knížka, ze které čte Chuck (Adam Sandler) dětem před spaním se jmenuje „The Puppy Who Lost His Way“. Ze stejné knihy čte učitel Billa ve filmu Billy Madison (1995). V obou filmech hraje v hlavní roli Adam Sandler. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno