Reklama

Reklama

Pitva mimozemšťana

  • Velká Británie Alien Autopsy (více)
Trailer

Od režiséra Shameless a Phoenix Nights (Jonny Campbell) přichází pravda o jednom z největších podvodů v dějinách. Roku 1995 oběhl svět černobílý film, pořízený údajně během incidentu v americkém Roswellu v roce 1947, obsahující záběry pitvy mimozemské bytosti. Za jeho zveřejněním stáli dva kamarádi Ray (Declan Donnelly) a Gary (Ant McPartlin), kteří se okamžitě stali miláčky médií. Oba dva však skrývají mnohem větší tajemství. Co se s nimi stane, až bude pravda odhalena? Motivováno nejdiskutovanějším případem UFO z 2. července 1947 z města Roswellu v USA. Na obloze byl tehdy pozorován předmět ve tvaru disku a místní farmář prý poté našel na svém pozemku vzdáleném asi 110 km od Roswellu vrak létajícího talíře, avšak americká armáda dodnes celou záležitost kategoricky popírá a prohlašuje ji za výmysl senzacechtivých novinářů. Ovšem, co když lžou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Je to podvod. Ľudia tomu neuveria. No vlastne to nie je až tak podvod. Je to niečo ako remake. Tých 90% musíte brat s rezervou. Tento film sa nemôže rovnať so žiadnym Hollywoodskym trhákom a ani s hociktorým filmom, ktorému by ste dali minimálne 80%. Ale Alien Autopsy je tak pohodový film, herci sú sympatický a celá táto habadúra je podaná tak sviežo, že tých 90% proste musím dať. Patrím k ľuďom čo až tak nemusia sci-fi a o UFO som akurát čítal pár článkov, ale toto je iné kafé. Ray Santilli je neskutočne šikovný chlapík... vážne klobúk dolu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Dost originální komedie, která se věnuje tématu mimozemských civilizací. Svým zaměřením se jedná rozhodně o originální nápad. Navíc je zde krásně ukázáno, jak se nechají lidé zblbnout zfalšovanými záběry. Prostě dvěma kamarádům se naskytne možnost získat originální film z roku 1947, kdy americká vláda pitvá mimozemšťana. Ale aby film získali, potřebují 30 000 dolarů. Půjčí si je od tak trochu šíleného mafiána původem z Maďarska. Jenže onen filmový pás je v rozkladu a maďarský investor chce za své peníze vidět to, co si zaplatil, a ne jen prázdný filmový pás. Tak oba kamarády napadne celou pitvu za pomocí přátel a známých zinscenovat. Pak to pustí onomu investorovi a ten je nadšený. Tak je napadne, že by tomu mohlo uvěřit i více lidí, tak to promítnou i jiným lidem a spouští se celosvětová mánie a naši hrdinové bohatnou. Prostě velice originální komedie, která má velkou řadu vtipných momentů a u které se dá spolehlivě pobavit. Navíc téma je natolik originální, že jen těžko předvídat, co se bude dít dál a jak to celé dopadne. Takže dějově je to dobře zvládnutý film. To samé platí o hercích, zvláště představitelé hlavních rolí tento film spolehlivě táhnou dopředu a hrají opravdu uvěřitelně. Takže já jsem s celkovým výsledkem spokojený a určitě se na tuhle komedii ještě někdy podívám, protože spolehlivě pobaví. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tá pitva mimozemšťana a babka ponúkajúca koláčiky priamo nad telom mimozemšťana ma dostala do kolien. Výborná nenáročná komédia, ktorej dávam väčšie hodnotenie aj kvôli odvahe poňať takúto podľa mňa veľmi vážnu tému ako takmer bláznivú komédiu :) Na jednorazovku určite výborné pobaví. Hviezda naviac za perfektnú hudbu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zábavná a velmi oddychová podívaná, která je založena na velmi zajímavém a mysteriózním příběhu, který se před pár lety opravdu stal. Tak si říkám, že kdyby se tohoto tématu chytil nějaký renomovaný režisér a dal tomu vážnou podobu mysteriózního sci-fi thrilleru s nálepkou "Based on a true story", nemuselo by zůstat jen u dalšího z mnoha filmů s mimozemšťany, ale dost možná by z toho mohl být i menší kult. U Alien Autopsy hodnotím palcem nahoru hlavně originalitu, komediální talent obou sympaťáků, několik neskutečně úderným hlášek, ale taky dobře poskládaný písničkový soundtrack. 75% ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi příjmná komedie zachycující největší mimozemský podvod všech dob... Film sice rozhodně vtipy nepřetéká, nicméně nabízí opravdu pohodovou zábavu okořeněnou navíc tajemným hábitem, kdy si budete říkat, co že je sakra vlastně pravda a co ne... Krom velmi solidního zpracování a nahlédnutí pod pokličku jak se tahle taškařice s rozpitvaným ufonem vlastně dostala na svět nabízí Alien Autopsy 90 minut velmi slušné zábavy.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V pasáži, která ukazuje různá místa, kde lidé sledují nahrávku s pitvou, je v titulku ukrajinský Kyjev mylně umístěn do Ruska. (skudiblik)
  • Film je nakrútený podľa skutočných udalostí, kedy v roku 1995 bola údajná pitva mimozemšťana zverejnená britským hudobníkom a filmovým producentom Rayom Santillinym, ktorý tvrdil, že na videu je skutočný záznam pitvy mimozemšťana z havárie v Roswelli z roku 1947. Toto video sa stalo bestsellerom a bolo predmetom mnohých diskusií či dokumentárnych filmov. Santilli sa stal hviezdou a video mu prinieslo nemalý zisk. Dokonca aj známy ufológ Michael Hesemann si nechal film analyzovať a potvrdil jeho pravosť, ktorú však o pár rokov dementoval. Nakoniec v roku 2006 Santilli priznal, že video nie je autentické a že ide o podvrh. Napriek tomu trvá na tom, že niektoré časti vo filme sú pravé, odmietol však povedať, kde ich získal. (Piri)

Reklama

Reklama