Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (797)

choze 

všechny recenze uživatele

Masívní vykrádačka zejména RESIDENT EVILA 2, ÚTĚKU Z NEW YORKU a ŠÍLENÉHO MAXE 2 (celý seznam by byl velmi dlouhý, člověka až jímá paranoia z toho, jak je mu tu všechno odněkud povědomé) s nulovým vlastním vkladem a tragickým střihem nijak zajímavých akčních scén. Ovšem vykrádačka, která si na béčko jen nehraje/neparoduje, ale která jím skutečně je a to béčkem příjemně svižným, brutálním, se sympatickým body countem a s akčními scénami, co mají vzdor nenápaditosti a mizernému střihu povětšinou slušný drajv. A ani ta ostentativní nekorektnost není tak otravná, jak tomu u podobných filmů obvykle bývá. Gratuluju Rhoně k hlavní roli v jaké jsem ji chtěl dávno vidět. Snad už se brzo dočkám i u Agáty Hanychové :) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kankán ve skotských sukničkách na středně propečené divošské zábavičce; rozkošný latexový pejsek Gimp; lidumilný srandista Sol; středověký magorking Malcolm; rozmašlované cameo Williama Wallace; některé záběry tak krásné/promakané (kat v lese!), až u nich občas lezou oči z důlků při vzpomenutí na fakt, že tahle úchylná pocta se vážně opravdu nebere a v té spoustě vtipných klišé si doslova libuje; dobrá muzika doprovázející kulervoucí akci, při které budete škemrat, abyste si aspoň na pár vteřin mohli dáchnout a spokojeně se nudit - aneb mysleli jste, že Mad Max je jediný, kdo má patent na überkůl postapokalyptickou jízdu? Tak si zajděte do kina na tohle, holátka. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby nejaký človek počas môjho pozerania filmu štyrikrát vstúpil do mojej izby, asi by si myslel, že som za necelé dve hodiny stihol pozrieť štyri filmy. Klasický, nedecentný, nie až tak hlúpy, ale predsa už nie až tak originálne post-apokalyptický sci-fi začiatok prelínajú skvelé čistokrvné akčné scény, neskôr príde atmosferický feeling ako z hlbokého stredoveku a následne sa štýl prehupne do mrazivých horrorových pasáží s nechutnými, krvilačnými zombie mátohami. Táto potrhlá kombinácia pôsobí niekedy naozaj dosť zaujímavo, zábavne a nesporne cool, inokedy ako totálna hovadina, s ktorou si tvorcovia nevedia rady. Druhý variant však našťastie toľko neprevládal a tak sa mi film ako celok celkom páčil. Nezáväzná oddychová zábavička pre silnejšie žalúdky a ja mám takúto silnejšiu kávičku veľmi rád. 70%. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Marshall uhňácal dohromady těsto z imbecilních situací a dialogů, nestydatých vykrádaček, pankáčských magorů, oplechovaných primitivů s palcáty a oštěpy, přimíchal krvavě masitou hmotu, ochutil bizarním humorem, nářezovým vizuálem, nablýskaným britským fárem a zadkem Rhony Mitry, zbrkle nasekal na malé kousky a upekl dobrotu, z které jedni hlasitě zvrací a druzí se po ní s úsměvem oblizují. Bezpochyby se u toho smíchy řezal do kolen a určitě se potměšile řeže z vyděšených reakcí početné suity diváků doteď. Tohle snad není možný, tohle nelze brát vážně, tohle je učiněný maglajz. Ale v pozitivním zábavném slově smyslu. Brzy huráá na druhou projekci. :) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

V Zoo je čas na žranicu!Poriadny guľáš. Od smrtiaceho vírusu cez punkerov (kanibalov) až po stredovek a rytierov. Niekedy na filme vidieť, že je braný s nadhľadom no potom sa to zvrtne a odrazu sa berie všetko veľmi vážne. Niektoré veci sú zvláštne - armáda punkerov pod velením Sola (majú autá, motorky, granáty, molotow cocktaili atď.) už niekoľko rokov bojuje proti stredovekej armáde doktora Kanea ( luky, sekery, kone...) a ono to je celé tie roky nerozhodne. Najväčšou záhadou mi je, že prečo sa vôbec všetci Tí ľudia správajú ako v stredoveku, ehm. Čo je taktiež veľmi zaujímavé - Bentley 2008 proti starým rachotinám a svetu div sa, tie staré zhrdzavené rachotiny sú tak isto rýchle, ehm. Toto je naše mesto! Kohokoľvek sem pošlú, chytíme ho! Uvaríme! A nakoniec zjeme!!!Keď si však odmyslím, že film má množstvo logických trhlín a je postavený na hlavu zámerne, tak sa na to pozerá celkom dobre. Akcia nie je vôbec zlá, kamera je v niektorých momentoch skvelá, brutalita je detailná a častá, slovná zásoba je plná vulgarizmov (čo je kurva dobre) a Rhona Mitra je strááášne sexi. . Nasrať!50% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Zbraně, které používají jednotky námořního loďstva, jsou upravené Vektor CR-21, které se vyrábí v Jížní Africe, kde se také převážně natáčelo. Eden Sinclair (Rhona Mitra) má pak na začátku filmu zbraň Walther P38 ráže 9x19mm. (TomikZlesa)
  • Původním záměrem bylo natočit klasickou postkatastrofickou sci-fi, které frčely po úspěchu Mad Maxe v sedmdesátých letech. Dva roky byl scénář u ledu a nápady v něm jen bobtnaly, až nakonec vykrystalizovaly ve velkolepý projekt. (Rodriguez)
  • Ve scéně, kde Eden (Rhona Mitra) střelí voják do oka zbraní Vektor SS-77, je nesmyslné, aby střelu přežila. (dc125)

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama