Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Optimistická roztančená pohoda, šedesátá léta mají zkrátka své neopakovatelné kouzlo. Písně tu jsou povětšinou patřičně chytlavé, vše je dobře zazpíváno a zatančeno a ani ten Travolta není nakonec tak hrozný, ale vzhledem k námětu mohl být film o něco kratší a jaksi úspornější, v druhé polovině už toho všeho bylo tak nějak přespříliš. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komediálně muzikální retro s hvězdami filmového nebe dne minulých a možná i budoucích. Přehlídka vytříbeného humoru, který vedle retro písniček pobaví a zvedne náladu. Což je nejsilnější vlastnost celého snímku, nic vám tak dobře nezlepší náladu jako pár minut sledování cesty Niki Blonsky na trůn nejlépe zpívající baculky v Baltimoru. Velmi příjemné postavy, které krom potvory, hrané úžasnou a stále krásnou Michelle Pfeiffer, potěší každého diváka svým milým vzezřením a humorem. Hvězdy jsou zdě velké. Přes Michelle Pfeiffer, která opět hraje jak nejlépe umí, Christopher Walken, jako vždy příjemně, Johna Travoltu, který je k nepoznání změněn až po miláčka Ameriky, Queen Latifah. Hlavní příběh se motá kolem Nikki Blonsky a překrásné a nejlépe retro stylizované postavy hrané Amandou Bynes. Opravdu je na co se dívat a hromadu příjemných písniček nezkazí ani slabší druhá půlka, v které se už možná nebudete trhat smíchy, ale režisér jemně nakousne vážné téma a to filmu trochu ubere na kvalitě. Přesto jde o zvedač nálady pro každého milovníka muzikálů a retra. Jen do toho, zvony zvoní... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes samý zpěv a tanec už sice nezbyl čas na příběh, který je osekán doslova do podoby holými větami odbyté synopse, nicméně ten zpěv a tanec nejenže působí naprosto bezprostřední radostí ze života., ale jsou natolik chytlavě svižné a zabavné, že člověk prostě nedokáže nepodlehnout dobré náladě. Spíše než Travolta v roli korpulentní dány kupodivu pobavila spíš Amanda Bynes v roli Penny. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jakoby se roztrhnul pytel s podobnými americkými muzikály. Úspěšnost tohoto spočívá dle mého mínění v tom, že se narozdíl od jiných opírá o zaručená jména. Vtipný Travolta, charismatický Walken a mrchoidní Pfeiffer utáhnou to, co Zac Efron nikdy utáhnout nedokáže. A co tento modrooký superman neutáhl snad ani zmiňovat nemusím... :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Barevný muzikál pro barvoslepé lidi. Vítejte v šedesátých letech. JFK vyhlásil svůj revoluční New Frontier, desegregace postupuje napříč státy a boří černobílé předsudky. Někde. V jižanském Baltimore jsou zdi z betonu a k jejich zničení potřebujete plamenometný tank... A ten se vynoří zpoza rohu. Místo pásů úsměv od ucha k uchu, místo korby pár desítek kilo navíc, místo kanonu zpěv palebné síly a tanec, který vás v sedačce přinutí poskakovat jako Gumídka, který se přebumbal hopsinkové šťávy. A místo munice…tramtadádá….LAK NA VLASY. I slepé kuře Shankman našel mezi twistem a rhytm and blues zrno. A vytvořil z něj rozprašovač báječné nálady, ve kterém se gumový Travolta v sukních svíjí v těsném objetí s dřevěným Walkenem, roli Julie hraje lízatko Chuppa chups v podobě roztomilé Amandy Bynes, dětinská naivita sálá z každé idealistické sloky a nakažlivá radost ze života roztřásá každý špíček…A neberte se tak vážně, You can´t stop the beat…9/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Postava Amandy Bynes, Penny, jí nepřetržitě lízátka. Amandin otec, který je zubař, měl velké obavy o zdraví jejích zubů, protože odhadem prý vycucala 40 lízátek denně. (Galadriel)
  • O roli Penny Pingleton se ucházela účastnice třetí řady soutěže American Idol (2002) Diana DeGarmo, která ale neuspěla, protože prý je moc malá. Nicméně v současné době hraje tuto roli v Brodwayské verzi muzikálu. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama