Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

VasaX 

všechny recenze uživatele

U nás nepříliš známý animák. A navzdory zdejším hodnocení je dobrý! Sice jednoduchý, graficky méně náročný, ale hýří lehko stravitelným vtipem, sarkasmem a ironií. Plus téměř půltucet hlasů věhlasných osobností (Cusack, Buscemi, Cleese, Leno,...). Bohužel není výrazný, ale je svým ošklivým Igorovským způsobem roztomilý. Přinejmenším neurazí a svou necelou hodinou a půl nikoho nemá šanci unudit. Navíc Igorovi pomocníci, nesmrtelný nihilitický králík Scamper a "geniální" mozkorobot Brain, jsou prostě úžasní. Pokud máte chuť na nenáročný, avšak zábavný animovaný příběh o klasickém dobru a zlu, nenechte se přemlouvat. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Igor je nekreativně vytvořené cosi, co se tváří jako perfektní animák-alespoň se o to snaží...Jenže hlavní a vůbec veškeré postavy kromě Igora jsou děsně škaredé,vyzáblé,příšerně oháklé apod...Není to pastva pro oko a dokonce to nemá ani nějákou zajímavou myšlenku,které by se divák mohl chytit a podle ní pochopit příběh.Tato děsná snaha pobavit je příšerně očivdná a nevzhledná.2/5ti za snahu... ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Musím v první řadě říci, že jméno Igor je pro hlavního hrdinu animovaného filmu celkem nevšední, avšak vzhledem k charakteru a vzezření celkem trefně sedí. Jsem rád, že jsem na tento animák narazil. Je to zase úplně něco jiného, než na co jsme zvyklí u Pixarovek, Disneyovek nebo tvůrců od DreamWorks. Tohle je takové pochmurnější, burtonovské a obraz vůbec nezáří barvami. Ale přeci mě mnoho scének dokázalo opravdu rozesmát (především nesmrtelná králíkokočka se sebevražednými sklony nebo co to je za stvoření, solí jeden hlod za druhým a nehorázně mě baví!). Příběh je také povedený. Akorát si nejsem jistý, jestli tento formát ocení i nejmenší. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák, který mi svou atmosférou zpočátku připomínal Burtonovy animované příběhy. Hlavně skvělé vedlejší postavy (mozek Brian a hláškující nesmrtelný králík toužící po smrti v podání Steva Buscemiho) tahaly tenhle film do vyšší ligy. Boužel, když už tam měli nakročeno, sjel snímek na tu typicky dětskou cestu (jsme přece animák) a ke všelijakému moralizování, které sice extrémně nevadilo, ale na druhou stranu trošičku zamrzelo, vzhledem k možnostem, které tady byly. 6/10 ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Blah! Igor, i když se prvních dvacet minut tváří jako stylově-atmosférický mix Nightmare Before Christmas, Corpse Bride a možná i Dexter's Laboratory, je ve svém výsledku nakonec jen typickou a poměrně nudnou opakovačkou na téma jak chytrý šmudla vyškolil zkažený svět. Takže dvě hvězdy za pár dobrých nápadů a několik vážně skvělých hlášek. I know, right? And she's not even done, yet! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)
  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)

Reklama

Reklama