Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

heyda 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem mnohem lepší a drsnější horor. Jediné, co jsem věděl o tomto filmu, že je srovnáván s Orphan. Srovnávat to nelze, protože Orphan je o mnoho tříd lepší ve všech filmových ohledech. Renée nic moc nepředvedla. Její herecké vystupování je mi nesympatické, a na její obličej se fakt nedá dívat. Avšak i její malá kolegyně se nijak herecky nepředvedla. Pointa filmu je sice zajímavá, ale nedotažená. Pár hororových momentů (trouba ve větším provedení, sršni apod.) to taky nezachrání, protože ten digitál je až moc viditelnej. Tak mi nakonec zbývá pochválit jen výkony původních rodičů a scény kolem nich. Celkově mám z toho takový pocit, že jsem právě dokoukal docela průměrné hororové béčko a to mi nestačí. Já hororový maniak chci víc, mnohem víc něž jen to. 3/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Případ číslo 39 je mixem Kruhu, Stáhni mě do pekla, ... a dalších hororů. Z každého si film vzal trochu a vzniklo už dávno známé těsto po americkém stylu. Malá holčička není tím, kým se zdá být a hlavní představitelka okusí její hněv na vlastní kůži. Renée i Jodelle hrají celkem solidně, film doprovází stará známá, ale stále fungující děsivá hudba a celková atmosféra nebezpečně v průběhu filmu roste. Zkrátka film, který je sice klišé, ale svou funkci - vyděsit mě - splnil. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $13,261,851Tržby Celosvetovo $29,302,804Tržby za predaj DVD v USA $4,751,848 //počet predaných kusov 261,754║ Technicky dobre zvládnutý horror, ktorý má slušné napätie, dobre gradujúci dej. /65%/ ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak jsem se k tomuto filmu vlastně dostal. Na horory výhradně nekoukám, většinou mě nebaví a ano, bojím se u nich jak malé dvouleté dítě, které si zrovna nasralo v kolébce a čeká až ho sežere kostlivec s kloboukem ze skříně. Ale tohle bylo v pohodě. Teda, párkrát jsem si do gatí cvrnkl, to určitě jo, ale nic zase tak strašného. Docela ucházející herecké výkony. René mi občas přišla ale možná taková až moc nucená, zatímco Jodelle mi naháněla strach už při prvním pohledu. Pěkně natočený atmosferický horor, který mě bavil. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Smíchal jsem si Kruh a přidal esenci ze Silent Hillu (ne proto, že tam svini hraje stejná holčina) a dostal Případ 39. Kruh však disponuje skvělou atmosférou a Silent hill zase dynamičností. Zde na mě atmosféra vůbec nefungovala (Možná jsem viděl moc filmů jako je tenhle a prostě věděl co čekat. Možná je ale fakt mizerná) a dynamika na mě doléhala jenom v jednom momentě (bušení na zabarikádované dveře). Na druhou stranu ale musim povznést herecký výkony hlavních představitelek. U Renée se to ale tak nějak předpokládá, zatim co u Jodelle Ferland zase tolik ne. Slušná byla i kamera a hudba v několika momentech je taky docela dobrá (nevim kdo jí dělal, připomínala mi Silent Hill). Tak nějak si ale myslim, že Alvart vyšších cílů nedosáhne (zkrátka neni tak dobrej a nevypadá, že by bejt chtěl). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)
  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)
  • Lilith (Jodelle Ferland) je jméno, které patří i sumerskému démonu, ale vyskytuje se napříč různými náboženstvími. V křesťanství se například jedná o odvrženou milenku Adama, která se stala družkou Samaela, který je levou rukou Lucifera, a stala se tak Paní temnoty. (cze.Oi)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama