Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrý český film nové doby, který zachycuje složitý vztah dementního otce a syna, kterým je umožněna ještě jedna společná krátká šance si o všem minulém a budoucím promluvit a vyřešit svůj problém. Jemný snímek, při kterém, když přemýšlíte o podstatě snímku, ucítíte zvláštní smutek, který se prostě musí dostavit, zažil jsem jen u několika mála českých filmů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

On Brainstorm docela přesně odkometoval Ivan jako Jakub, když šel ze svým potomstvem z kina. Prostě je to o vztazích, jako ze života. Já bych jen doplnil, že je to i tak trošku milá pohádka pro dospělé, možná by neškodilo se zamyslet jak travíme svůj život, jak se chováme ke svým blízkým, aby jednou nebylo pozdě. Tohle se mě na Brainstormu líbilo určitě nejvíc. V závěsu jsou herecký výkony, Ivan to je sázka na jistotu, ostatní neměli tolik prostoru, možná bych uvítal ubrat malinko Terezky a přidat panu Brzobohatému, ale jinak fajn, třeba Ivanku a její výrazný hlas už jsem dlouho v ničem neviděl, takže příjemný. Celkový vyznění filmu dává způsobu vypravění 3 :0 na sety. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Solidní, ale bohužel hodně nevyrovnané. Na jedné straně pan Dokonalý Brzobohatý s koutky tu dole, tu nahoře, podle toho, jestli došly nebo nedošly "Bobule", s rolí opravdu vžití Ivani Trojan a Chýlková, a dnes možná nejhezčí čs. herečka Táňa Pauhofová, na druhé straně ochraptělá Tereza Voříšková a stejně herecky nevěrohodný Marek Galló, a jako nejzbytečnější (a bohužel, i nejtrapnější) postavička řemeslník Oldřich Navrátil, jehož repliky do tohohle vtipného a přesto velmi citlivého filmu vůbec nepasují. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jirka Strach dokazuje v každém filmu, že má nevšední režisérský talent. Rád bych viděl nějaký jeho film bez označení "televizní". Ač může být Brainstorm sebevíc vykradačský (Čas probuzení či převzaté scénky z Rainmana), jedná se na české poměry o nevšední dílko s minimem kazů, maximem hereckých výkonů a příjemným magičmem v postavě Pavla Lišky. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Co se příběhové stránky týká, nejedná se o žádný originál. Zlý despotický tatík, nedorozumění v rodině, problémy s dětmi,... Proto by se mi film nelíbil. Navíc některé nejasnosti, jako např. zmizení milenky a velmi rychlý návrat filmu škodí. Ale Ivan Trojan předvádí obvykle kvalitní výkon, Radoslav Brzobohatý perfektní, Ivana Chýlková zajímavá, atd. atd. Až na Pavla Lišku, který je zase Liška a už mi to začíná vadit, tak po herecké stránce není co vytknout. Jiří Strach dobře režíroval, a tak vznikl film, který se prostě zaryje pod kůži. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) pri príchode z letiska pozerá na videoklip od skupiny Chinaski, ktorí hrajú skladbu "Zadarmo". Keď sa preberá po užití prvej tabletky BrainStorm, beží v televízii hokejový zápas Liberec vs. Třinec. (Raccoon.city)
  • Jakub (Ivan Trojan) bere děti do kina Ořechovka v Praze Střešovicích. Kino je z roku 1923 a uvádí se, že je poslední svého typu v Praze. (sator)

Reklama

Reklama