Reklama

Reklama

Já jsem ty a ty jsi já

  • Kanada It's a Boy Girl Thing (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nell a Woody jsou už odmalička sousedi, kteří se nesnáší. Každý z nich patří do jiného světa. Nell vyrůstá ve slušné rodině a ve škole má dobré výsledky, ale je spíše jen takovou tichou šedou myškou, kdežto ve Woodyho rodině vládne trošku nepořádek a ve škole jeho výsledky nejsou nejlepší, ale přesto je hvězdou školy, jelikož vyniká ve fotbale. Chodí s krásnou a sexy blondýnkou Breannou, která řídí roztleskávačky. Každý si žije svým životem a ani ve snu by je nenapadlo, že se jejich role jednoho dne prohodí. Jejich duše se nějakou náhodou vymění. A tak se stane, že Woody se ráno probudí v těle Nell a obráceně. Oba dva jsou z toho vystrašení a neví, co se děje. Je to pro ně velice těžká situace a jejich nevraživost vůči sobě se ještě prohloubí, když ten jeden dělá věci, které by ten druhý nikdy neudělal. Takto se ze zakřiknuté Nell stane potrhlá a sebevědomá holka a z tvrďáka Woodyho jen uplakaná holčička... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Začíná to vypadat, že ujíždím na filmech na téma "prohození těl". Já jsem ty a ty jsi já je totiž po Mezi námi děvčaty, Žába k zulíbání a Tenkousei Sayonara Anata v pořadí už čtvrtým filmem, který jsem na toto téma viděla. A všechny se mi v podstatě líbily, přestože Mezi námi děvčaty a Tenkousei Sayonara Anata jsou na vysoké úrovni a Žába k zulíbání a Já jsem ty a ty jsi já naopak na nižší. Když se začneme dívat na Já jsem ty a ty jsi já, skutečně máme pocit, že tento film, stejně jako Žába k zulíbání, vznikl hlavně pro vytvoření komedie, která čerpá především ze vtipnosti situace prohození těl. Při delším sledování si ale možná uvědomíme, že nabízí pár prvků, které dávají celému filmu navrch (aspoň oproti zmíněné Žábě k zulíbání). Zaprvé, z toho, co jsem doteď viděla, tvůrci zatím nepostavili dvě hlavní postavy (aktéry prohození těl) naprosto proti sobě jako nepřátele, kteří se nenávidí. V tomto filmu to bylo poprvé. Zadruhé, není to jen o nich, ale mísí se do toho i situace jejich rozdílných rodin. Zatřetí, líbila se mi docela slušná vyváženost vtipu, který nebyl vyčerpán pouze hned po "prohození", jak se to příhodně naskytuje. Ke konci už to sice díky žánru "romantická komedie" přecejen spadlo do romantické roviny, ale drželo se to docela dlouho. A za poslední, oba hlavní protagonisté mi přišli sympatičtí. Zkrátka příjemná romantická komedie na téma prohození těl. Z nějakého důvodu mě to vážně dokázalo potěšit. ~(3,9)~ (Můj žebříček tedy momentálně vypadá následovně: 1. Mezi námi děvčaty (5 hvězd), 2. Tenkousei Sayonara Anata (5 hvězd), 3. Já jsem ty a ty jsi já (4 hvězdy), 4. Žába k zulíbání (3 hvězdy). Pokud to půjde, ráda bych na toto téma zhlédla něco dalšího. Srovnávání mě začalo bavit, jelikož i když mají filmy téma "prohození těl" společné, odlišnost může být obrovská, žánrově i jinak.) ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Komedie, kdy si dva lidé nedopatřením prohodí svá těla, nabízí docela dobrý potenciál pro vtipné zápletky a scény. Dobře se to povedlo zpracovat v Mezi námi děvčaty, úplně špatná nebyla ani Žába k zulíbání, film Já jsem ty a ty jsi já tohle téma ale moc dobře nevyužil. Předem je jasné, jak to asi bude probíhat a jak to dopadne a člověk jen čeká, kolik do toho tvůrci dokážou nacpat gagů. No, moc ne. Až na pár dobrých hlášek to byla nezajímavá a spíše podprůměrná teenage komedie. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Usilovná študentka Nell a jej voľnomyšlienkársky spolužiak Woody si po exkurzii v múzeu nechtiac prehodia svoje identity. Ona sa ráno zobudí v jeho tele a on zase v jej tele. To odštartuje celý rad nepredvídaných a vtipných situácií. Snímok "Ja som ty a ty si ja" je stredoškolská romantická komédia, ktorá je vystavaná na nie príliš originálnom, ale osvedčenom námete. Výmena identity, zámena tiel. Bolo to celkom fajn. Dalo sa na to pozreť. Aj som sa pri tom trocha pobavil, avšak vrcholom tohto špecifického komediálneho subžánru u mňa naďalej zostáva film "Freaky Friday". ** ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Takže. Kde začít... asi nejdřív bych vytknul tuctovost. Kolikrát už jsme viděli záměnu těl... matka s dcerou, buran s pěknou žábou (a tím nemyslím zvíře) a to jsou jen ty známější, určitě by se našly další kousky. Tentokrát to je šprtka z lepší rodiny a takový ten typický fotbalista z rodiny horší. Takže celkem tuctová kostra příběhu s předvídatelným dějem a celkem očekávatelným happyendem. To je asi tak vše co se týče proč v téhle kategorii romantických komedií "Já jsem ty a ty jsi já" (mimochodem opravdu "úžasný a originální" český název, ať se mi pak lidi nediví že používám výhradně názvy originální...) nedostane pět hvězdiček. Vlastně ani čtyři. I když jen o kousíček, protože jinak je to opravdu zábavná a příjemná romantická komedie. A pokud jste zrovna v náladě na tenhle žánr, klidně si tu jednu hvězdičku přihoďte ;-). ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

V dnešní době existuje spousta filmů, kde si dva hlavní hrdinové prohodí těla, ale to vůbec nevadí, protože každý z nich je jinak zpracovaný :) bavilo mě sledovat, jak si dělají Nell a Woody navzájem naschvály a potom se zase společnými silami snaží dát všechno do pořádku. Už na začátku je ale jasný, že konec dopadne podle pořekadla ,,co se škádlívá, to se rádo mívá" :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Hřebcovo auto je Buick Roadmaster Estate Wagon ročník 1991 a Woody s Nelly na konci filmu odjíždí v Oldsmobile Cutlass z roku 1971. (Ruuzha)
  • Přední strana žádosti na univerzitu Yale, kterou má Nell v pokoji, a taky hlavička dopisu, kterou dostane od Yaleu, jsou pravé. (HappySmile)
  • Hudba, kterou Nell (Samaire Armstrong) používá jako budík a taky ji poslouchá v autě jako Woody, je "Candle In The Wind" od Eltona Johna. Elton John je výkonným producentem tohoto filmu a jeho partner David Furnish tento snímek produkoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama