Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Situační komedie Václava Vorlíčka vychází z životní reality roku 1985, ozvláštněné klíčovým pohádkovým motivem. Námět Václava Nývlta těží z častého nesplnitelného přání mnoha lidí, kteří by v nejrůznějších situacích ze všeho nejraději byli někým jiným. Dvěma hrdinům filmového příběhu - slušnému, leč sucharskému inženýru Zárubovi, a sňatkovému podvodníkovi Majerovi - se působením tajemných sil Měsíce toto přání splní. Oba muži si vymění podobu, což ovšem ostře kontrastuje s jejich nezměněnými charaktery a hlasy. Nepochopitelná záměna se přirozeně stává zdrojem mnoha komických zápletek a situací. Happy end pak ústí do typicky pohádkového spravedlivého potrestání darebáka a zadostiučinění, kterého se dostane poctivému člověku. Nenáročná komedie s morálním podtextem se opírá především o herecké výkony dvou odlišných komiků Petra Nárožného a Oldřicha Kaisera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Díky neústupnosti autora námětu Václava Nývlta ne zcela úspěšná komedie. Režisér Václav Vorlíček chtěl původní scénář upravit tzv. na tělo, ale Václav Nývlt nesouhlasil. A tak byl film natočen podle původní předlohy a je to na něm znát. To že se film zcela nepovedl přiznal Václav Vorlíček i v bonusovém materiálu přímo na DVD. Jinak herecké obsazení je na svou dobu nadstandartní včetně představitelů dvou hlavních postav. Trošku mi vadí obsazení Báry Štěpánové a Jitky Asterové v epizodních rolích. Hudbu realizoval Karel Svoboda a skupina Elektrovox. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Zkuste napřed zazvonit, co když tam už jste a nevíte o tom?" Zde slabé hodnocení a přitom tolik hlášek. "Copak to tady rozebíráte? .. Rozebíráme kouzlo rodinného krbu, Martičko.. Tak ho koukejte zase složit zpátky!" Já se bavil skvěle. "...a tím hůř tady, v tomdle podniku, kde nejsou lidi, ale samý ženský!" ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vtipné scénky, a dialogy, plus prohození těl dvou hlavních protagonistů, a je o zábavu postaráno. Viděl jsem tenhle film už s odstupem času víckrát, a vždy jsem se dobře bavil. Mám rád tyhle filmy, a jsem za jejich natočení vděčný. Proto mě překvapuje nízké hodnocení filmu. Podobné filmy - Hop, a je tu lidoop či Rumburak. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela neznámá komedie, jež potvrzuje, že i v komunistickém Československu uměli tvůrci natočit povedený film s vděčnou látkou záměny osobnosti. Takové téma vyžaduje naprosto špičkové herce, což pánové Nárožný s Kaiserem, ne na sto, ale na dvě stě procent splňují. Velmi dobře jsem se bavil a vůbec nechápu, že je ohodnocen padesáti procenty. To je teda dost nezasloužené. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ženy se dělí na nevěsty a nevěstky, muži na blbce a ty ostatní…“ Výměna těl za bledého svitu měsíce a alkoholu v krvi určitě mohla nabídnout více humoru i ztřeštěných situací, ale mám za to, že z Nývltova nepříliš nápaditého scénáře ještě Vorlíček vybruslil relativně se ctí. Globálně vzato, dobro poctivosti zvítězilo nad zlem příživnictví a Jana Švandová ukázala prsa.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Oskar (Oldřich Kaiser) po převtělení zjistí, že není něco v pořádku ve chvíli, kdy nenalezne svůj knírek. Jenže ještě předtím si projede rukou vlasy, kde měl mít pleš, aniž ho to zarazí. (sator)
  • Natáčeno v Praze. [Zdroj: Filmovamista.cz]. (M.B)

Reklama

Reklama