Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (629)

freddy 

všechny recenze uživatele

Představte si tu situaci. Dlouho nemůžete narazit na holku, která by o vás měla zájem, až jednou se na vás usměje štěstí, jenže v alkoholovém opojení si jaksi zapomenete nasadit kondom a pak vás za 8 týdnů zkontaktuje ona známost na jednu noc se zprávou, že budete ve svých 23 letech otcem. Jak se zachováte? Na Zbouchnutou jsem byl docela dlouho zvědavý, když tehdy tuto komedii pochválili v časopisu Cinema (kde ji snad dokonce označili za komedii roku), tak jsem si říkal, že na tom musí něco být a že ten film asi nabízí něco zajímavého. Ale to je omyl. Tenhle film jen nabízí nechráněný sex a následné řešení jeho následků. Jistě, docela zajímavá je i ta část filmu, kde řeší své problémy v manželství sestra hlavní hrdinky a stejně tak i kámoši hlavního hrdiny dokážou být zábavní, ale že by tato komedie oplývala jakoukoliv originalitou, to opravdu nehrozí. Ale to v tomto případě překvapivě vůbec nevadí, protože tenhle příběh, ač na první pohled obyčejný a neoriginální, dokáže zaujmout natolik, že celé ty dvě hodiny bez problému utáhne. Já jsem se docela příjemně bavil téměř celou dobu a hodně pobavila i camea známých herců, jako je James Franco či Steve Carell ("Steve, prosím, jedno malé interview, nebuďte blbec.") Když to shrnu, tak tvůrci z obyčejného námětu dokázali vytvořit kouzelnou komedii, která je opravdu solidní a nadprůměrná. A proto uděluji čtyři hvězdy. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Judd Apattow zasadil svoji komedii do společenského kontextu (popkulturní narážky všeho druhu), čímž svůj výtvor do velké míry odlišil od jiných a žánrově podobných produktů. Tím mě však neohromil, neb konvence a náležitosti páteře amerických romantiky přeci jen zůstaly. Zbouchnutá na mě působila jako Fidel Castro ve sportovní mikině Adidas, revolucionář, co skamarádil se svým nepřítelem. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Může se to stát i vám... Ač mě Zbouchnutá nijak neuráží, v rámci žánru se mi dokonce i líbila, tak mě poněkud děsí, že by tento rutinérský styl humoru měl v následujících letech udávat za Velkou louží směr. V první řadě Apatow není Kevin Smith. Sice se snaží o popkulturní odkazy a "hustě přisprostlou" mluvu takřka kdekoli, ale tam kde tyto indegrience Smithovi slouží k nějakému sdělení či alespoň pobavení, tam Apatow náhodně hodí odkaz na film/pořad/hru či slůvko fuck a jede dál. Nic mu z toho nevzejde, nikam to nevede a film by fungoval i vyzníval naprosto totožně i bez toho. Zbouchnutá naštěstí není čistá komedie. Ve své podstatě je to klasická romantická žánrovka, ve které je pro odlehčení pár postav čeřící, v rámci možností vážnou, vodu. Herecké obsazení je sympatické a tak nakonec snímku nejvíce škodí nadsazená stopáž. Některé scény přímo křičí po vystřižení. Ideální film na rande. Oba protějšky si v něm najdou to své, pobaví se a navíc budou mít dostatek času věnovat se i jiným činnostem aniž by jim něco podstatného na plátně uniklo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá je umný mix romantické a teenagerské komedie, přičemž oba žánry mixuje tak půl na půl - první polovina je spíše teenagerská, druhá romantická (samozřejmě se silným finále). Režisér Judd Apatow odvedl skutečně dobrou práci (musím se přiznat, nekriticky mu fandím za jeho neodolatelně kultovní seriál Machři a šprti) a natočil zajímavý film i pro diváka, který stojí zcela mimo cílové skupiny obou žánrů. Ta žánrová schizofrenie je funkční a praktická - objevného tu není mnoho, ale přesvědčuje v jednom svém konkrétním rozměru - konečně nějaká teenagerská komedie, která se povyšuje nad svůj žánrový kontext a nenabízí jen trapnou infantilní zábavu a humor usazený někde v poetice trapnosti, nebo spíše trapný sám o sobě. Na můj vkus je sice nepříjemně vulgární, ale chápu, že tohle asi dnešní mladý divák vyžaduje. Film je, jak je dnes již v Hollywoodu trendem, prošpikován celou řadou popkulturních odkazů, které však nikdy nejdou nijak hlouběji a nedá se o nich napsat, že by to byl nějaký sofistikovaný tvůrčí záměr. Spíše je to zvykem a cool (mě dostala imitace Roberta de Nira v rozhovoru o jeho botách potřísněných plodovou vodou...). Zbouchnutá je celkově svěží a příjemný snímek, který svou otevřeností přesně zapadá do trendů současné americké komedie...(už ani detail rodidel ženy při porodu není tabu), ale stále si drží svůj (relativní) standard vkusu... Podobné filmy: 40 let panic, 50x a stále poprvé, Kopačky ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Apatow vsadil na jistotu a přišel s partičkou flákačů v čele s huličem Rogenem. Ten je ve dvojici s kráskou Heigl jako pěst na oko, ale o to věrohodnější jsou jejich třecí plochy s neplánovaným dítětem na cestě. Komediální linie je vedená po cestě těhotenství, která donutí dospět většinu lidí, i když nechtějí. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Kódové označení filmu bylo "Boneyard". (Bauer)
  • Hodně dialogů bylo buď improvizací herců, nebo Judda Apatowa napadly přímo na place. (Bauer)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama