Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (629)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá je umný mix romantické a teenagerské komedie, přičemž oba žánry mixuje tak půl na půl - první polovina je spíše teenagerská, druhá romantická (samozřejmě se silným finále). Režisér Judd Apatow odvedl skutečně dobrou práci (musím se přiznat, nekriticky mu fandím za jeho neodolatelně kultovní seriál Machři a šprti) a natočil zajímavý film i pro diváka, který stojí zcela mimo cílové skupiny obou žánrů. Ta žánrová schizofrenie je funkční a praktická - objevného tu není mnoho, ale přesvědčuje v jednom svém konkrétním rozměru - konečně nějaká teenagerská komedie, která se povyšuje nad svůj žánrový kontext a nenabízí jen trapnou infantilní zábavu a humor usazený někde v poetice trapnosti, nebo spíše trapný sám o sobě. Na můj vkus je sice nepříjemně vulgární, ale chápu, že tohle asi dnešní mladý divák vyžaduje. Film je, jak je dnes již v Hollywoodu trendem, prošpikován celou řadou popkulturních odkazů, které však nikdy nejdou nijak hlouběji a nedá se o nich napsat, že by to byl nějaký sofistikovaný tvůrčí záměr. Spíše je to zvykem a cool (mě dostala imitace Roberta de Nira v rozhovoru o jeho botách potřísněných plodovou vodou...). Zbouchnutá je celkově svěží a příjemný snímek, který svou otevřeností přesně zapadá do trendů současné americké komedie...(už ani detail rodidel ženy při porodu není tabu), ale stále si drží svůj (relativní) standard vkusu... Podobné filmy: 40 let panic, 50x a stále poprvé, Kopačky ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Apatowa mám čím dál radši. Po 40letém panici nám přináší ještě vtipnější,sprostější a svěžejší komedii. Člověk se až diví, že komedie ve které se fuckuje v každý druhý větě a jejíž hlavní hrdina je pernamentně zhulenej, nemusí působit vůbec trapně ba právě naopak. Obsazení je taky bezchybné ať se jedná o hlavní dvojici nebo o zhulené kamarády (jsem velice zvědavej na Suberbad, kde budou hrát hlavní role). Jenom ta stopáž mohla být kratší, protože 2 hodky jsou na romantickou komedii přece jenom moc. I tak ale velká spokojenost, protože jsem dostal přesně to co jsem chtěl. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Dnes robím rozhovor s Matthewom Foxom z Nezvestných.“ – „Odkáž mu, že je kokot. Niekto mu to už povedať musí." Svojrázne postavičky, tímová práca, zbehlosť v pop-kultúre (James Franco), výborné vulgárne a pritom inteligentné dialógy, pôvabné herecké obsadenie, šikovná réžia, svižná hudba a možno si ani neuvedomíte, že pod všetkou tou prekvapivo originálnou srandou drieme „niečo vážnejšie“. Ja to beriem. A možno som bol na konci dojatý. Ale odo mňa to nemáte. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane veľmi sympatická ústredná dvojica, davy úžasných vedľajších figúrok (vrátane tých štekových - milujem vyhadzovača v diskobare, personálnu pracovníčku z televízie a v podstate všetkých gynekológov), množstvo tučných hlášok a fakt nezabudnuteľných vtipných scén ("Ja nemám zápal očných spojiviek. Som len totálne zhúlený."; "Keď si vracala, vyzerala si ako zomierajúci Jabba Hutt."). Na strane druhej nulová erotická chémia ústrednej dvojice, citeľne nižšia frekvencia gagov ako v geniálnom 40-ročnom panicovi a zbytočne premrštená stopáž (takú ságu z toho naozaj robiť nemuseli, kľudne by som vysekal 20 minút blbostí s výletmi do Las Vegas a podobnými zbytočnosťami). Napriek akýmkoľvek výhradám je to výborná komédia, ktorá posiela "generačné filmy" Kevina Smitha do hrobu. A vôbec, všetci by sme mali Juddovi Apatowovi fajčiť brko za to, že aspoň niekto na tejto planéte ešte dokáže natočiť skutočne zábavnú komédiu. Tých debilných paródií typu Scary Movie a Epic Movie už mám vážne po krk. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Judd Apatow několiktrát zmínil v komentáři DVD, že film je silně inspirován narozením jeho první dcery. (don corleone)
  • Když jedou Ben (Seth Rogen) a Pete (Paul Rudd) do Las Vegas, navštíví představení slavné akrobatické skupiny Cirque du Soleil. (Stanley619)
  • Jay Baruchel (Jay) má hrůzu z kolotočů a horských drah. Do úvodní scény ho proto režisér musel hodně dlouho přemlouvat. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama