Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi nešlo do hlavy, ako sa do seba mohli zalúbiť Šafránková s Trávničkom po pár letmých pohľadoch a hneď sa hrnuli do svadby. Preto nemôžem považovať za priemerný film, ktorý si z tohoto typu rozprávkového klišé robí srandu. Respektíve dáva poznať princeznej pravý život. Dej je síce priemerný a predvídateľný, zato je tu množstvo fórikov, ktoré si divák ani nemusí hneď všimnúť a pre maminy s viacerými deťmi vďaka jednej scéne môže byť film svojim sarkazmom priamo nočnou morou! Amy Adams je americká Táňa Pauhofová a nebudem snáď antinacionalista keď poviem, že je aj trochu krajšia a o niečo sympatickejšia. Škoda, že sa štúdio bálo vyhnúť CGI záveru, radšej by som si dal znova nejakú vtipnú pesničku v Central parku. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která způsobila v New Yorku epidemii cukrovky. Vánoční dárek si rozbalí desetileté holčičky a guilty pleasure ti, kteří ocení Jamese "jsem krásný i ve spaní" Marsdena z Hairspraye v další trylkující roli, cynického Patricka Dempseyho opět jako vrchol magického trojúhelníku a Sněhurku Amy Adams, která, jen co vyleze z kanálu, už vykořisťuje všechnu dostupnou metropolitní faunupro domácí práce a hon na pana Opravdového. (ano, v té množině asi budu sama:) Praštěná, místy ironická směs kreslených Disneyovek a princeznovské romantiky z cukru a záclon. Prémii udílím za písničkovou sekvenci v parku, za sérii sofistikovaných vtípků, všudypřítomnou nadsázku a Prince Charming, který si takříkajíc ukradl show pro sebe. Ty zuby... Clooney z Nesnesitelné krutosti má konkurenci:) 90% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Bill Kelly .. Tak trochu jiná romance. Po letech stvořilo studio Walt Disney působivou animovanou pohádku a ještě ji vkusně, se slastnou porcí žánrových klišé, zasadí do reality dnešního New Yorku. Vtipná, jen těžko odolatelná kombinace s třešničkou v podobě rozkošné Amy Adams. Písně a jejich kompozice nemají chybu, ale na Falling Slowly opravdu neměla žádná z nich. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Dokonalá pohádka, která pohltí hned od začátku, že se z animovaného příběhu plné naivity a zvířátek, stane reálnější romantika ve městě je rozhodně skvělý nápad. Skloubí se příběh dvou lidí a jako v každém filmu se zrovna ty dva do sebe zamilují. Ale mě tady ta naivita ani nevadila, měla jsem náladu na kouzelnou pohádku, kde je všechno bezstarostné, upřímné a spontánní. Líbilo se mi, jak byla každá postava typická, princezna mi ze začátku přišla taková přehrávaná, ale to patřilo do role a Amy se toho zhostila určitě na výbornou, dostalo mě, jak si každý den udělala originální šaty... Princ byl zase hyperaktivní, sebevědomý, ale hloupý... Robert si moc nevěřil, Nathaniel byl prostě podpantoflák :-D A čarodějnice, byla udělaná perfektně a to nejen jako animovaná postavička, ale i jako baba jaga i jako zmalovaná ďáblice, než se vynořila z kanálu, tak sem si řikala, kdo by jí mohl hrát, ale sympatická Susan Sarandon mě opravdu nenapadla. A i když to byla malá rolička, tak se sem jasně hodila. Hlavně se mi na tomhle filmu líbily svižné písničky, které tu romantiku popoháněly, Patrick Dempsey mě ohromil, s jakou lehkostí a upřímností odehrál svou roli, i dojemné chvilky dodávaly filmu tu správnou atmosféru, až sem se chtěla přidat a taky si zatancovat. Prostě tahle pohádka mě vtáhla do děje a když jsem viděla zamilovanou dvojci, které štěstí nepřeje, na bále, chtěla jsem se taky na chvíli cítit princeznou a mít pohádkový konec. A jak to tak bývá, oni se toho šťastného konce dočkali, ale řekněte, no není to nádhera? Já to teda hltala očima... Romantika největší, tohle se vážně povedlo ! Dlouho sem neviděla tak zábavnou romantickou komedii udělanou tak příjemně ! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Už z kresleného úvodu je jasné, že tentokrát nepôjde tak celkom o klasickú disneyovku. Dokonca som mal pocit, že sa na začiatku film disneyho divákom vysmieva, akoby hovoril: "vidíš aké trápne klišé sa ti páči na našich filmoch?" Skutočná zábava ale prichádza v momente, keď sa dej prenesie do nášho sveta a začne sa prelínať naivita rozprávok s cynickou realitou. Tu hrozilo, že sa postavičky z rozprávkového sveta stanú len komickými bábkami a prinesú vtipy okopírované z Návštevníkov, lenže to by nemohla hrať hlavnú úlohu Amy Adams, vďaka ktorej tá naivita nie je na smiech a má svoje kúzlo, ktoré si vás chytí pri každej piesni. Keď sa ale tvorcovia pozerali s nadhľadom na rozprávkové klišé, úplne zabudli na to druhé- klišé romantických komédií a tak ide všetko po scéne kde princ nájde princeznú do hája. Tu už sa film vezie po roky starej ceste a nezachráni ho ani akčný koniec, ktorý tam IMHO ani nemal čo robiť. Blažený úsmev sa teda dostavil už v polovici filmu, na konci ale zmizol a ani mega-happyend ho nevrátil späť. Ale celkovo je to ten najkrajší gýč aký som kedy videl. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy je princ Edward na střeše autobusu, se lidé, kteří jedou v turistických autobusech, smějí a ukazují na něj. Nebyl to komparz, ale skuteční turisté. (Poker_Face)
  • Když Giselle (Amy Adams) přijde poprvé do Robertova (Patrick Dempsey) bytu, její šaty jsou příliš velké, zaseknou se ve dveřích a část z nich se odtrhne. Když se ale ráno Giselle probudí, odtrženou část má na sobě. (LittleMonste)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama