Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to bylo zas tak úplně nekoukatelné, ale proč proboha to teleportování a ten mrňavý chodící divnohumus? Šílených fantasy béček bylo na přelomu osmdesátek a devadesátek spousta  a tahle patří mezi ty horší. Finále série stejně mizerné jako u původního finále Noční můry. Ještě, že vzniknul později konečně ten crossover Freddy vs Jason. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Devátý díl Jasona v režii Adama Marcuse se úplně liší od předchozích dílů. Kane Hodder zase jako Jason. Tento díl jsem už viděl stažený z netu s titulkama. Jason ve svý podobě se tam ukáže jenom na začátku a na konci filmu. Hned na začátku filmu Jasona zneškodní policejní komando, Jasonovo tělo skončí v márnici a tam se převtělí do černýho koronera, no a pak je to jako ve filmu Shocker - Jasonova duše se převtěluje do jiných lidí a zabíjí. Nevím proč ale tenhle díl se mi prostě hodně líbil. Speciální efekty nejsou tak úplně špatný a vraždy oukej. Atmosféru to má už úplně jinou než předchozí díly a už to neni ten old schoolovej Jason ale mě to prostě pořád bavilo. Pořád je pro mě nějvětší sračka pětka. Tady je aspoň pořád pravej Jason i když je tam tak málo. Jo a konec mě překvapil, hokejovou masku Jasona stáhne do pekla Freddy Krueger, je tam jen vidět jeho známá rukavice s břitvama ale bylo to dobrý. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tentokrát žádné zdlouhavé úvody a jde se rovnou na věc - Jason je najednou na scéně a bez meškání jde po jedné polonahé holce, prostě klasika. A vzápětí je z něho halda drůbek, novinka. Ale tohle všechno je teprve úvod a dál už nebudu nic prozrazovat. No, možná ještě to, že fantasmagorie tvůrců opět nabrala na obrátkách (což je u téhle série co říct), a že vás čeká fakt majstrštykové béčko, pro znalce a milce braku myslím opravdová lahůdka. Máte-li rádi třeba filmy o mimozemských převtělujících se parazitech, budete si u tohohle Jasona možná chrochtat blahem tak jako já. Samozřejmě nechybí ani několik vtipných momentů a povedených górek. Poslední záběr je pak předzvěstí už tehdy plánovaného kousku Freddy vs. Jason (2003). No a pro mě je Jason Goes To Hell v první řadě hodně důstojné našlápnutí k vrcholné a geniální desítce Jason X (2001). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních Pátků, ale pro mě určitě jeden z těch hodně povedených. Jason je sice konečně "chudák" zmasakrován, jenže jemu to je fuk a vleze si do jiného těla, celkem do čtyřech a může pokračovat vkrasojízdě. Tohle je jedna velká jízda plná krve a masakrů. Asi nejlepší scéna vcelé serii , je soulož ve stanu to byl luxus. Konec nám předpověděl co nás čeká dál, sice to mělo 10 let času, ale přišlo to. Překvapuje mě jak malý to má hodnocení.. Ps- "bude tě to něco stát, dej sem ruku" ()

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Nič tak hrozné som už skutočne dlho nevidel. Prvé časti Piatku trinásteho (a niektoré z neskorších epizód), kde Jason vraždi stupídnych tínedžerov, sú, ak už nič iné, tak aspoň zábavné. Toto však bola hromada nezmyslov, nudy a utrpenia. Pevne dúfam, že scenárista za toto „veľdielo“ nedostal ani zaplatené. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Zásah FBI, k němuž dojde na začátku filmu, je předznamenán v románu "Friday the 13th: Hate-Kill-Repeat" od Jasona Arnoppa, který se odehrává mezi událostmi sedmého a osmého filmu. (Helled)
  • Jméno postavy Creightona Dukea (Steven Williams) je složeno z názvů dvou amerických univerzit. Z Univerzity Creighton, která se nachází v největším městě státu Nebraska v Omaze, a z Univerzity Duke v Durhamu ve státě Severní Karolína. (Stocki)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 15,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama