Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po trochu odvážnější pětce zase hezky zpátky - blíže ke kořenům. Z hrobu vstalý a červy prožraný zombí Voorhees se jde ukojit domů do lesů poblíž kempu Crystal Lake (i když celá oblast už je přejmenovaná na Forest Green), který už je teď zase plný dětí. Vrací se také z předchozích dvou dílů známý Tommy (od posledně se zdá se zázračně sebral do duševního normálu), aby varoval, ale šerif mu prostě nevěří. Uvěří.... Potvrzuji větší osobitost, to samé více humorných chvil. Jason už je definitivně mimo reál, nezničitelně si chodí od jedné oběti ke druhé. A vraždy jsou celkem uspokojivě brutální. Něco mě ale trochu štve. [malý SPOILER] Vytuhne téměř každá postava, ale těch 10+ harantů skončí samozřejmě netknutých... ne že bych toužil vidět dětskou sekanou, ale trochu mě holt štve jak je to zkurveně korektní. No nic. [/SPOILER] Nejsem nijak ohromený, ale díl je to vydařený. 7,5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Poznáte to, keď sa chce pani X dostať do "Erotickej Guinnesovej knihy rekordov?" za čo najvyšší počet partnerov, vystriedaných za toľko a toľko minút? Tak Jason Voorhees by jej mohol zdatne konkurovať; ibaže on ich zabíja. A to tak rýchlo, že i so štvorkou z matematiky to spriemerujete na jeden mord za cca štyri minúty. To je, myslím, viac ako len solídne slasher skóre. Snáď až príliš. Na pohlaví a veku nezáleží. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvý Piatok 13 ktorý som videl. Jason sa vracia z hrobu pretože ho dvaja mladíci vykopú a chcú ho podpáliť. Zhodou náhod ho trafí blesk ktorý je preňho ako resuscitácia , a je späť vo svojej plnej kráse. Zabíjanie pokračuje a chlapcovi ktorý ho vykopal nechce nikto veriť mŕtvol však pribúda. Je tu zopár fakt slušných originálnych vrážd na 80 slaher je to výborné jeden s tých lepších friday 13th. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Temné sily držia ochrannú ruku nad Jasonom. Po oživení bleskom sa z neho stáva v podstate zombie, ktorému ovšem zásah do hlavy neuškodí. No a kam si to Jason rovno z hrobu namieri? No predsa do Crystal Lake. Síce tam už nie je toľko teenagerov, ale tábor je plný detičiek. Cestou Jason stretáva paintbolové komando (veľmi podarené a vtipné), preruší hrátky mladých v karavane (pretlačenie hlavy cez plechovú stenu je fantastické - presne ako T-1000 formujúci sa z podlahy). Jason Lives síce stráca na atmosfére oproti predchádzajúcim častiam, no to je spôsobené zrejme humorom ktorý vychádza len tak na striedačku. No Jason nás opäť presvedčí, že aj po smrti je vo vynikajúcej forme a že mačeta to je jeho naj. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tam to zabití té dvojice v autě z kraje filmu nemělo sebemenší chybu. Poté se však začal film značně ubírat na tempu. A ubíral a ubíral až se nakonec zjistilo, že už není z čeho brát. A už by kurňa mohlo zařvat nějaké to děcko, tady jich byly plné chatky a zdechli pouze všichni ostatní. Nicméně pár killů stálo za řeč. Díl jako celek však není lepší než všechny ostatní. Tato série si u mě drží standart. Uvidíme, jak to bude dál. Zase * *. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film bol zakázaný v Egypte a vo Fínsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama