Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Pomooooc, honí nás maniak!!!",,Vítejte v New Yorku." Z hlediska příběhu jde o nijak nevybočující díl série, který se z tábora přenese nejprve na loď a pak do velkoměsta. Líbily se mi snové sekvence, kdy ožilo okénko kajuty nebo zrcadlo v koupelně (vzpomínka na Freddyho). Bohužel pátky 13. jsou slashery, a tudíž divák očekává vynalézavou a krvavou vybíjenou. Na to množství mrtvol se ovšem tvůrci moc nevyznamenali. Většina vražd je téměř nebo úplně mimo kameru, jiným chybí krev - proříznutí krku bez šplouchnutí? Uražená hlava bez kapky krve? Trestuhodné! Přitlačit na pilu a hned bych přihazoval hvězdy. Takhle.... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dokud se tento díl odehrával na lodi, tak to byla mírně nadprůměrná podívaná. Jakmile se ale hlavní hrdinové a s nimi i Jason dostanou do NY, zábava a nějaká ta atmosféra naprosto zmiznou. Teda, zábava ne, například pohled na plakát s jistou maskou je zřejmě nejlepším okamžikem celé série, ale víte, jak to myslím. Jasonovi sluší Crystal Camp Lake, lesy, rodinné domky. Ale prostředí New Yorku fakt ne. Z tohoto dílu mi nejvíce utkví v hlavě (pokud nepočítám plakátovou scénu) střešní souboj s boxerem. Ale jinak - čistý průměr a zřejmě zlomový bod pro tuto sérii. 50 %. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Úspěch, ani tenhle díl to u mě nedotáhne pod 3*. Z jezera opět vstalý, nesmrtelný a nesetřesitelný Jason se plaví do NYC, na lodi plné maturantů! Má to ale dva háčky - první, ta loď tu sežere více času než samotný New York, a druhý - než se pak děj konečně přesune na Times Square, uplyne 20 minut v liduprázdných smetištních docích, no a hned vzápětí zase rychle zmizne do kanálového finiše. Holt nebyly prachy. A taky je Jason při průchodu velkoměstem překvapivě přátelský a vůbec nemasí civilisty všude kolem. Celkově ale na 80's slasher ještě tak tak nadprůměr, hlavně že tu není zamotaná žádná iritující psychoblabla sračka jako posledně. Jen bych to přejmenoval na 'Jason cestuje na Manhattan'. 6/10. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Najhorší piatok :( Crystal Lake je pre fachmanov Jasonovho kalibru malé, to bolo jasné už dávno, ale jeho exkurzia do New Yorku sa fatálne nevydarila. Pri podobných filmoch na logické prešľapy kašlem a snažím sa ich nevšímať, ale tu sa to jednoducho nedalo (čo je veľa, to je veľa). Ani transformácia vraždiacej mašiny na cieľavedomého rádového zombíka v hokejovej maske mi neprišla ako dobrý nápad (čoho sme sa to dožili - Jason Vorhees prenasleduje ústrednú dvojicu v metre a necháva všetkých, po brutálnej smrti priam bažaiacich, cestujúcich na ocot). No a tie flashbacky fakt nemali chybu - wtf? Vážne bolo nutné pchať Jasona do traumy z detstva hlavnej hrdinky? To iba mne pripadá tá zápletka totálne dementná a vycucaná z prsta? Keď Jasonovi nezlomil väz ani piatok č.8, určite tu bude s nami navždy :) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ti diletanti, co měli na starosti Jasonův make-up, těm bych pracky zurážel. Tohle se jim teda vůbec nepovedlo. Gore je v tomhle díle taky nulový, takže po téhle stránce je osmý díl suchařina. Ale jinak se jedná o celkem svižnou, občas vtipnou podívanou, která sem tam zaujme pěknou kamerovou jízdou, nebo fíglem (loďka v hořící kaluži benzínu na silnici) a vysokým bodycountem. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Pes Tobby je pojmenován po psovi, kterého měl kdysi režisér Rob Hedden. (Stocki)
  • Osmý díl a zároveň poslední, který distribuovala společnost Paramount Pictures, byl s rozpočtem 5 000 000 amerických dolarů nejdražším dosavadním filmem série. S celosvětovým výdělkem, blížícím se 15 milionům amerických dolarů, se ve své době paradoxně stal i nejméně úspěšným pokračováním. (Stocki)
  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama