Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ak sa prenesiete cez pointu, zistíte, že je to vlastne čistý, a výborný, typický 80s slasher. Cenzúra nemilosrdne šla po Piatkoch, ale zopár šťavnatých, a vynaliezavých kills sa tu nájde. Na mnohých miestach vykukuje aj úmyselný zmysel pre humor, hlavne v charakteroch. Prostredie perfektné, hudba ako stále ikonická, maskovaný killer tak ako má byť, réžia svižná, ani sa nestihnete nudiť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

'Nový záčátek' je sice doposud nejhorší díl, ale překvapivě pořád ještě slušná zábava. Čtyřkou poznamenaný, psychiatry kurvený a již vyrostlý Tommy je převezen do střediska pro mládež, kde má být připraven na návrat do běžného života. Hajzl v gólmanské masce ale nedá pokoj... Celkem chápu to nízké hodnocení, konec by se dal brát jako taková zrada na diváka (navíc částečně čekaná). Ale na druhou stranu, nuda nebyla, charakterově je to tady mnohem rozmanitější než v dílech předchozích (mládež, jejich vedení, skvělá buranská mamina, černošskej exot, na moment i ne zcela využitý podivín..., policie), vraždy jsou vesměs zajímavý (i když gore efekty nic extra - tady je znát Saviniho absence). Takže tak - nepovažuju se za nadšence do Jasona, nebyl jsem tedy uražen, a film celkově byl prostě (minimálně na poměry 80's slasherů) v pohodě. 6,5/10. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to o něco málo více, než předchozí část. Zřejmě i kvůli postavám, jenž nadále jsou jen jednorozměrné, ale sedly mi více, než v předchozí části. Všechno zde existuje jen proto, aby to mohlo nějak umřít. Když postavy něco dělají ať jde o tancování nebo ježdění na motorce, je to zde jen kvůli tomu, že scenárista potřebuje, aby v důsledku toho byli nějak zavražděni. Jednoduchá béčková logika. Prostě nic složitého nečekejte, dějově to nejprostší co v žánru existuje. 65% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dost nudna a hlavne uplne bezvyrazna cast. vacsina killov je mimo kamery a ked uz ich vydime tak su dost bezkrve a nijako originalne (mozno scena s bananom mi prisla vtipna). dievcence nic extra ale aspon vacsina ukaze svoje hrudne kose. pribeh nema samozrejmen zmysel a fakt ze vrahom nie je jason tiez na atraktivite neprida... ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

kontraproduktivni aranzma vrazd: a) nedovadu si vysvetlit scenu se svetlici v tlame... kdo mel padesatku zarovku v hube, vi asi vic.... b) dookola opakujici se detaily na cepel macety docela nudi c) 2/3 outscreen vrazd...nevychazi mi z toho nic jineho nez boring rejting 4/10... nejslapsi friday od zacatku teto brilantni horrorove sagy.. ztrata casu, navic o zkouskovem.... ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když je Tommy (Corey Feldman) u Jasonova (Tom Morga) hrobu, v jeho brýlích se zřetelně odráží bílá odrazná deska filmařů. (Stocki)
  • Když Demon (Miguel A. Núñez Jr.) sedí v kadibudce, nad jeho pravým ramenem visící provázek, který mizí a zase se objevuje. (Stocki)

Reklama

Reklama