Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal, že tento díl je průměrný. Jenže to není pravda už kvůli faktu, že právě zde se zrodil ten pravý Jason v podání Hoddera. Proč? Na něm šlo hned vidět, jak Jason ožil a ve vraždách se opravdu vyžíval. Předešlí Jasonové vždy vraždili i pohybovali se pomalu, jakoby až rozvážně. Ale Kane ne, ten je rychlý a brutální. Opravdu je ten rozdíl poznat, tomu věřte. Jinak tento díl měl zajímavou zápletku, dívka, která ovládá telekinezi, byla Jasonovi vcelku obstojným protivníkem. Škoda, že po tomhle dílu začala série klesat s kvalitou dolů, hodně dolů… 80 %. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Až na samotného maskovaného hrdinu nic moc. Fakt je tady všechno slabší - teenagery počínaje, vraždami konče. Včetně příběhu... Tommyho nahradila Tina (blé), a nějaká psychokinetika, s tím se běžte vysrat! Ale z Crystal Lake vynořený, otrhaný a různě po těle na kostru obnažený Jason, ten se mi líbil zatím z celé série nejvíc. Je to už prakticky zombie/kostlivec, ale prostě mu to seklo, a to i nakonec bez masky. Takže: píčovina, ale ještě stále jsem se docela bavil a hlavně to zachránil ten stylový J.V. 5,5/10 - horší 3* - tedy u mě dosud nejhorší díl. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné béčko, které se místy už opravdu nebezpečně přibližuje genialitě Jasona X (teď nemyslím sebe, ale desátý díl série). Hlavně závěrečný telekinetický souboj s Jasonem je na poctivých pět hvězd, tak prvotřídní haluz jsem ve filmu už dlouho neviděl. Jason je znovu ve skvělé formě, kudy chodí tudy rube, a navíc tentokrát i nápaditě střídá všelijaké nástroje (kde je furt bere se mě neptejte). A dojde i na křoviňák s pilovým kotoučem, což mě nadmíru potěšilo, protože mi to připomnělo mou milovanou práci, do které se každé ráno nesnesitelně těším (úplně nejlepší jsou samozřejmě pondělky po dovolené!). Lidský materiál pro rubačku je tentokrát opět více či méně sympatický, takže nevím, co víc bych si od filmu ještě mohl přát... Čtyři a něco. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Eddie, kam deš?" ,,Dát si studenou sprchu, mám rande s mýdlem." Mix Jasona a Carrie, kdy ovšem hlavní hrdinka postrádá její charisma. Jeden vlastně ani nečeká nic převratného, jelikož jasnou náplní každého Pátku je masakr nebohé (především) mládeže. A tak prostě jen čekáte, v jakém pořadí a jak kdo zahyne. Vizuálně jsou nejhezčí scény s oběma domy ponořenými do tmy. Zlověstný šepot a blížící se bouře dávají tušit masakrální finále. Bohužel jsem viděl zcenzurovanou verzi, kde většina vražd je sestřihaných. Ne že by o krvavé efekty byla nouze, ale střihy jsou jasně znát. Také nahoty, typické pro tuhle sérii, ubylo. Schematický scénář mnohé scény opakuje (samota, jezero, koupání, bouře, noční masakr), což jistě fanoušek očekává. Jen tentokrát mi vše přišlo bez nápadu a telekinetička nejenže film nevylepšila, ale byla celou dobu spíše tele než kinetička. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Atmosféra 9/10 Efekty 5/10/// +Jason (Kane Hodder), hodně dobrá atmosféra, telekineze je fain, Jason našel zdatného protivníka -vraždy vůbec nejsou vynalézavé ani nápadité, moc nám toho tvůrci neukážou, působí to hodně staře/// Vždycky jsem si chtěl doplnit filmografii o všechny Pátky 13tého a to nejen proto, že po Freddym je to moje druhá nejoblíbenější série. Zatím jsem viděl jen 1,2,10 (Jason X), 11 (Freddy vs. Jason) a 12 (Pátek třináctého). A už se těším na třináctý film v pořadí (Friday the 13: Part II). Tento sedmý díl nakonec není tak špatný jak jsem se obával a ani tak dobrý jak jsem doufal. Sice zatím nemůžu srovnávat, takže hodnotím čistě z pohledu diváka, který předešlé díly neviděl. Je to 21 let staré a je to poznat. Hlavně na prostředí, postavách, oblečení atd. Není prostě moc o co stát a nějakou chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl. Ve výsledku hodně filmu pomohla atmosféra, která i po letech je hodně hustá a vytváří alespoň trošku dobrý pocit z filmu. Který však pro změnu zase kazí fakt, že si tvůrci nedokázali poradit se scénami kdy Jason likviduje všechny okolo. Škoda, žádná vražda mě nijak nerozhodila ani nenadchla, nikde neteče krev, vše jen v náznacích./// Celkem 64%/// ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • V jedné scéně vidí Tina (Lar Park-Lincoln), jak Jason (Kane Hodder) zabije Michaela (William Butler) tím, že jej probodne železným oštěpem, přičemž při vytažení oštěpu je na zbrani patrná krev. Hned v dalším záběru však na oštěpu žádná krev není. (Zdroj: ČSFD)
  • Walt Gorney hrál v prvních dvou dílech postavu Šíleného Ralpha. Na začátku tohoto dílu uslyšíme jeho hlas, jak vypráví legendu o Jasonově (Kane Hodder) životě. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama