Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

K počátku seriálu(Season 1+2): Neuvěřitelná blbost s nulovou historickou věrohodností, frackovitými postavami bez kouska racionálního uvažování, napěchovaná do pochybného balení "Sherwoodský zbojník k vašim službám". Guilty Pleasure momenty není třeba hledat, ony samy kříčí: "Všimni si, jak jsem blbý!!!" Stále jsem to snášela v očekávání, že musí přijít něco Něco. Nakonec jsem zlomila hůl a okázale ignorovala veškeré zmínky o nové sérii. Avšak musím říci, že jsem dobře udělala, když jsem se nechala nalákat do pekelně zábavné třetí sezóny, která poskočila o několik kvalitativních úrovní vpřed oproti starším bratříčkům. Zůstaly některé WTF momenty, ale jsou bohatě přebity postavami, které konečně vypadají, že do seriálu patří. Prudký rozjezd způsobil, že tuhle středověkou partu opět vyhledávám. Palec nahoru. Beze srandy... EDIT(28.6.2009): Tak jsem se zase jednou zmýlila... Počínaje 9. dílem si Robin vybral cestu pekla ďábelštějšího než skotačení po Svaté zemi na konci minulé série... Tehdy zesnula pouze Hoodova dívka, tu lze nahradit. Tentokrát byl vyvražděn takřka celý původní herecký ansábl a to smrtí, kterou si nezasloužili, zavaleni neuvěřitelným patosem a snahou o vykrádačky slavných filmových okamžiků. Zuřím kvůli Guyovi, který v rukou schopnějšího scénáristy mohl být tahounem, zuřím kvůli... já ani nevím proč. Ale režisér a scénáristé by si měli hlídat záda, aby je náhodou nezabil šíp vystřelený ze zálohy! ()

topvss 

všechny recenze uživatele

Nějak mi žádný z vašich argumentů, že je tento seriál tak špatný, nepřijde vůbec důležitý. Podle mě má tento seriál šmrnc, po celou dobu jsem byl upoután k obrazovce a napjat, jak to bude pokračovat. Je možné, že z historického hlediska, o kterém tu tak intenzivně píšete, tam mohou být nepřesnosti. To ovšem není důvod, kvůli kterému bych nemohl seriál sledovat s napětím a obdivem. moc se mi tento seriál líbí. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslel, že koukám na nějakou reportáž z nějakého britského TolkienConu. Ne, on to byl zase nový Robin Hood. Ještěže Češi tolik nemagoří s Jánošíkem, nerad bych to viděl stokrát jinak a pořád horší a horší. Proč opravdu raději nepustí toho starého dobrého Robina s Michaelem Praedem. Možná by nevěřili, kolik pamětníků a fandů tento dnes již klasický počin má. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Rozverný seriálek, který si velmi, VELMI volně pohrává s legendou - na dost ujetém herním plánu. Jen se to, proboha, nesmí brát vážně ;). Hrozně mě bavilo kličkování mezi parodií a sentimentálními výlevy i extrémně černěhumorný a zlomyslný šerif a jeho Guy (jakkoli padouchem mého srdce zůstává Alan Rickman z Krále zbojníků!). Zdejší Gisbourne je tedy podstatně charismatičtější než Robin, ale to vlastně ani neva... Hodně se tu řeší aktuální muslimská otázka a mír mezi etniky (rozkošná je epizoda se smrtícím komandem ze Svaté země), což je na 12. století pekelně pokrokové! A Mariána má na šatech moderní průstřihy a pilně cvičí asijská bojová umění... No, já si ten maglajz nemohla nezamilovat :D. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

S hodnocením jsem čekal, až to uvidím celý nebo až to prostě duševně nezvládnu. A celý jsem to víceméně viděl a za to si to minimálně jednu hvězdičku zaslouží. Ona teda měla ČT hodně velký štěstí, protože ostatní televize málokdy nabídly něco smysluplně konkurenčního. Jinak musím bohužel souhlasit s většinou komentářů: postavy, kostýmy a režie hodně velký podprůměr. Po prvním díle jsem pochopil, že se jedná o skrytou parodii a z toho pohledu to taky hodnotím. Jak jinak si vysvětlit, že jsem měl z každého jiného filmu o Hoodovi úplně jiný pocit o postavách a ději samotném? Mám pocit, že hoodova družina byla nějaká menší, ukrývání v lese naprosto nevěrohodné a děj plný nelogičností. Zase na druhou stranu je pravda, že kdyby Robin odkrouhnul šerifa hned v prvním díle, tak o čem by byl ten zbytek, ušetřil by si aspoň cestu do svaté země, kde se pro jistotu ukázalo, že král je pako, který věří první neověřený informaci a je pro ni ochoten odkrouhnout i kamarády. To jste pánové teda měli za koho bojovat... Jinak mě naprosto odrovnal díl o záchraně královny matky, kterýžto byl prezentován jako hodně špatná bojovka říznutá indianou jonesem, která byla svojí podstatou byla od základu úplně pitomá (předpokládám, že se královna celou dobu nespatřena modlila v tom kostele a nepřijít tam hood s vojákama v zádech, tak by nejspíš mohla i klidně odjet). No nic, hodnotit díl po dílu nemá smysl, celkově dávám ** za to, že jsem to vydržel a že jsem se občas i zasmál. Jen bych doporučil České televizi, aby rychle dala nějakou normální hoodovku na spravení reputace. Jo a ještě pro pobavení: hodnocení IMDB je dnes 3.7.2008 7.9/10... ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)

Reklama

Reklama