Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

T2 

všechny recenze uživatele

Dnešná asi dosť ťažká doba a televízna produkcia, to my nejde do hromady to čo v 80. ale i v 90.rokov dokázali výborne zvládnuť a náležito aj v peknom balení divákovi predať, dnes to už je len ako keby zo slabým prevarením odvarom poňaté, akoby si mysleli naši drahý tvorcovia že stačí len natočiť mnohokrát premieľaný príbeh a tým to končí, po všetkých stránkach je toto len odpackaná rozprávka. Je to kvázy povrchné od nevýrazného castingu až po slaboduchú nevýraznú réžiu. "Veru zlatý Robin Hood s konca 80.rokov veru zlatý!" ()

gidziga 

všechny recenze uživatele

Ja by som to nevidela až tak zle. Treba to brať trochu s nadhľadom, ktorý zamýšľali aj tvorcovia. Nemá to byť predsa výpravný historický seriál očakávajúci ceny, ale len pohoda. Priznávam, že to má chyby, ktorým sa dalo veľmi ľahko vyvarovať, ale dá sa na to pozerať. (Ak myslím pozerať, tak na Guya sa teda dá pozerať ;) ) ()

Reklama

bambusacek 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím si tenhle seriál zasloužil takovéto hodnocení. Je to vcelku zábavný seriál, se skvělým, ironickým a cynickým šerifem z Nottingamu, do kterého bych se ihned zamiloval, kdybych byl sadistka nebo děvka, dále tam hraje také chaarismatický a můj druhý nejoblíbenější hrdina gáy gibsbourn, do jehož charisma a vzhledu bych se ihned zamiloval, kdybych byl děvečka. A konečně můj třetí nejoblíbenější hrdina Robin (kapuca) Hůd, který byl tak sladký, spravedlivý a óóó odvážný, že bych se do něj ihned zamiloval, kdybych byl třinácti roční puberťačka. Takže abych to shrnul, ženy mají na co koukat, a mě se tahle historicky absolutně nevěrohodná pitomost plná absurdních situací, scén a zápletek vážně líbila a při své zaslepenosti tomu už nechci nic vytýkat. 65% ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Seriálová zvrhlost netušených rozměrů. I ta Brooksova parodie byla historicky přesnější a příběhu Robina Hooda věrnější než tenhle pochybný paskvil. Herci jsou příšerní, scénář nejspíš ani neexistuje a co se týče kostýmérky, tak ta snad musela být permanentně sjetá: Robin pobíhá po Sherwoodu v teplákovce, Mariana nosí šaty v army stylu a Gisborne vyznává koženou módu. Jednu hvězdičku dávám za to, že má tahle slátanina obrovský potenciál stát se něčí guilty pleasure. Já ale bohužel nejsem ten případ. ()

Venus7 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli to vlastně nebyl komediální seriál, jen to většina diváků nepochopila. Protože jinak si to nějak nedovedu vysvětlit. Tedy jeho obsah. Mariana v kalhotách trénující bojová umění? Černoši ve středověké Anglii? Tohle skutečně nemohl nikdo myslet vážně. Tak si to shrňme: šerif - záporák s výbornýma hláškama, Mariana - mrcha, která to hraje na všechny strany, jak se jí to zrovna hodí (však na to taky nakonec dojela), Guy of Gisborne - naivní zamilovanej blázen, kterej sice sem tam někoho zabije, ale holt je to středověk, že, Robin Hood – floutek, šmírák. Kde tohohle sebrali? Charisma nula. Tohle se vážně moc nepovedlo, pokud to ovšem nebyl úmysl. A třetí řada? Tak to byl totální úlet! Není divu, že seriál 3. řadou ukončili pro klesající sledovanost (co je to za Robina Hooda bez Mariany?). Člověk by čekal, že bude fandit hlavní (a kladné) postavě, tj. Robinu Hoodovi, ale spíš mu přál potupnou smrt od Gisborna, se kterým si scénaristi mimochodem docela zlomyslně zahráli, ale jeho postava měla aspoň nějaký vývoj. O tento seriál jsem zavadila jen díky charismatickému Richadovi Armitageovi, který se v něm ocitl asi nějakým omylem, ale zaplať pámbu za to - on byl pro mě to jediné, proč se na toto "veledílo" dívat. A tím pádem se tenhle docela propadák stal ve finále mým "guilty pleasure" a všechny hvězdičky, které jsem mu dala, patří Richardovi, tedy Guyovi. ;-) ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama