Reklama

Reklama

Oni

Trailer 2

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (544)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) ONI – obyčejný, průměrný avšak neškodný horůrek, který díky krátké stopáže nenudil a v rámci jednohubky vcelku zabavil. Opravdu nemá cenu zde něco dlouze rozebírat. Některé scény se vydařily. Chvílemi došlo i na napětí. Krvavých scén zde moc nebylo krom finále, které jsem ocenil. Pro hlavní hrdiny to nedopadlo moc dobře. Maskovaní ONI mě spíš pobavili. Zezačátku mi vůbec nesedlo hlavní herecké duo, ale po čase jsem si na ně zvykl a neřešil je. Toť vše. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

V celém filmu není skoro žádné násilí (berte mě trošku s nadsázkou). Ano je to tak. Pokud srovnám Strangers s moderní produkcí USA, VB a Francie, tedy zemí co udávají krok současnému mainstreamovému hororu, tak je právě tento film skoro procházka rozkvetlou zahradou v porovnání s nimi. Strangers děsí obrovským psychickým náporem na ústřední dvojici přepadených, kteří neví většinu filmu která bije a když už něco vidí, tak pouze jakési maskované přízraky. A Liv Tyler by mohla být z fleku novou vřískající královnou. Určitě na to má. ---- pozn. není pravda že úvodní scéna odhalí jak vše nakonec dopadne ... ()

Reklama

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Totální výsměch. Fungovalo to pro mě jen těch pár minut, kdy se příchozí opakovaně ptají na Tamaru a pak osamocené Liv tlučou na dveře (v obou případech nic, co bychom už dobře neznali z FUNNY GAMES a MOTELU SMRTI). Jak nastoupily masky, nedokázal jsem to brát vážně (a když se na konci dlouze dívaly na své oběti na gauči, připadaly mi silně retardovaně) a navíc nastoupila vláčná nuda v podobě nahánění se po domě a venku a z dálky předvídatelných zvratů a lekaček. Záběry, kdy některý ze zabijáků nepovšimnut stepuje dlouhé vteřiny v pozadí působily dobře v trajleru, ale ve filmu jsem je přijímal naprosto lhostejně. Úděsné. Nějaké ty body ještě tak za Liv v posledním tažení, ale když si vzpomenu, jak mě celou dobu srala ta kvedlavá kamera... ne, nic nebude. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nepodstatné spoilery se vyskytují. Trailer skutečně slibuje lepší zážitek než jakého se nakonec dočkáte, ale i přesto jsem po dlouhé době v kině zažíval skutečnou hrůzu. Každé zjevení maskovaného člověka mi přivodilo silné mrazení a první útok, když je Tylerová sama doma byl vskutku působivý. Škoda těch několika klasických klišé a protivných hrátek s divákem, jako jsou zbytečné lekačky a irelevantní objevování se a mizení padouchů. Konec je příjemně nekompromisní, nicméně že se nebude jednat o happyend a oba hlavní hrdinové nepřežijí je jasné už z prologu, kde nám vypravěč poví, že dodnes nikdo přesně neví co se na chatě událo! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nabudúce už to pôjde ľahšie.“ Toto je jeden z tých hlúpych hororov, kedy by ste na mieste hrdinov urobili asi milión iných vecí a o 15 minút by ste sedeli vo vyhriatej policajnej kancelárii s kávou a manželka vás upokojujúco škrabkala po chrbte. Liv Tyler a Scott Speedman však nie sú vy. Ako pár sú síce vcelku sympaťáci, ale s logickým riešením vzniknutých problémov je to podstatne horšie. Neviete, či zúriť, plakať, smiať sa alebo ísť na hodinu na záchod a vrátiť sa až na záverečné titulky (a ušetriť si tak kopu nervov). Ani nebudem písať všetky tie bludy, ale aspoň jeden príklad: „oni“ majú jednu sekeru a hrdinovia brokovnicu, napriek tomu proti „nim“ nemajú šancu (hádzať to na neskúsenosť je blbosť, aj „oni“ to robili prvý raz, je to jasne povedané). A to vôbec neriešim neetický problém tvorcov, ktorí skopírovali o dosť pôsobivejší (obsahoval tiež nelogické veci, ale atmosféra bola stokrát desivejšia) francúzsko-rumunský polokultový kúsok Ils (a ani to na rovinu nepriznali aspoň v titulkoch). Občas to chytí trocha príjemne nepríjemný drajv (kto to je? Čo chce? Nestojí kúsok odo mňa v tme a nenačahuje sa po mne práve?), ale to je asi tak všetko. 30% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Film je volně založen na vraždách, které se staly v roce 1981 v Severní Kalifornii. (Chatterer)
  • Bryan Bertino dříve pracoval jako osvětlovač na nízkorozpočtových snímcích a reklamách. (Dines)

Reklama

Reklama