Reklama

Reklama

Co vznikne, když se sejdou hvězdné herečky v čele s Meg Ryan a Annette Bening, schopná scenáristka, režisérka a producentka v jedné osobě Diane English a klasický příběh o skupince kamarádek z New Yorku? Odpovědí jsou Ženy, vtipná a jiskřící komedie o současných ženách a síle ženského přátelství. Předlohou byl film George Cukora z roku 1939 a divadelní hra Clare Boothe Luce z roku 1936... Mary (Meg Ryan) má ideální život: krásný dům, rozkošná dcera, úspěšný manžel a částečný úvazek návrhářky v oděvní firmě. A navíc se může spolehnout na své úžasné kamarádky, především na nejlepší přítelkyni Sylvii (Annette Bening). Tato žena s velkým šmrncem a ostrým humorem je šťastně svobodná a navíc právě povýšila na šéfredaktorku uznávaného ženského časopisu Cachet. Do jejich věrné trojky patří ještě Edie (Debra Messing), výstřední žena, která dělá matku kamarádkám i svému stále se rozrůstajícímu potomstvu. Dále je zde humoristická esejistka Alex (Jada Pinkett Smith), okouzlující lady se zvláštním darem říkat lidem věci, které rozhodně nechtějí slyšet. Ideální život je ale málokdy věčný. K jeho zruinování stačí často úplná prkotina. Třeba ztráta zaměstnání a následná touha zlepšit si náladu návštěvou manikérky. Právě tady se Mary dozví o manželově nevěře, čehož využije její nejlepší kamarádka pro svůj ženský časopis – včetně pikantních detailů. Pak nezbývá než se vydat na dlouhou cestu znovunalezení vnitřního klidu, doprovázenou krabicemi sladkého a dny strávenými doma v pyžamu. Mary nakonec skončí v ženském ozdravném táboře, kde se seznámí s “hraběnkou” Miller (Bette Midler), okázalou hollywoodskou agentkou a milovnicí marihuany, jejíž střízlivý přístup k životu se stane pro Mary inspirací. Když se Mary vrátí do New Yorku, začne znovu dávat dohromady svůj starý život, ale tentokrát s vědomím, co a kdo je v jejím životě nejdůležitější. Toto zjištění hraje zásadní roli ve chvíli, kdy se má setkat s člověkem, který jí ublížil nejvíc, jehož přítomnost jí ale také nejvíc schází: se Sylvií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

vorenus 

všechny recenze uživatele

Z přebalu filmu na vás koukají čtyři mega star a kvůli tomu jsem se do toho rozhodl jít.Bohužel dvě z nich E.M. a J.P.S. hrají pouze druhé housle.A to je škoda, protože lesba v podání J.S. je výborná a E.M. jako sexy dračice se snad už narodila, ale obě mají opravdu málo prostoru.Hlavní part má na svých bedrech M.R. ta není špatná, až na to, že v tom účesu vypadá jako kdyby naklonovali ovci s prasetem.Její plastické zlepšení je spíš zmršení.Název filmu mluví za vše a je určen spíš ženskému publiku. ()

carly 

všechny recenze uživatele

ak by ten film na HBO nebol titulkovaný, tak by som si ho asi nepozrela. a druhý krát to už vidieť tiež nemusím. ale neľutujem. páčil sa mi nápad, keď sa prvý chlap vo filme zjavil až na jeho konci. veľmi sa mi páčili herecké výkony. dejove to bolo také miestami oblačno, ale film aspoň odsejpal. nie je mi jasné, o čom to malo byť, ale pozeralo sa na to pekne. takže tak ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Čekal jsem totiž cypovinu ve stylu Sex ve městě ale dostalo se mi vcelku snesitelné komedie, která místy chce být dramatem. Nebo dramatu, které chce místy být komedií? Sám nevím, protože to ani film pořádně neví. Ale to je vlastně jedno, protože se to dalo snést, na Evu Mendes se krásně koukalo, speciálně v tom prádélku a přežil jsem to více méně bez následků. Sice pochybuju, že bych tohle ještě někdy potřeboval vidět, ale na jedno zhlédnutí, když nevíte, co s časem… proč ne? 50 %. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Vidět v jednom dni originál i remake snímku, jako jsou Ženy, byl docela záhul. Pro ty, co neradi čtou dlouhé texty rovnou říkám, že originál byl daleko lepší a zábavnější než tato verze. Sice měl barevnou pouze jednu scénu (a to módní přehlídku - v módě se nevyznám, ale řeknu vám, nudnější hadry než ty předvedené v nové přehlídce jsem ještě neviděl) a neměl terminátorskou scénu na začátku filmu (mám jen pět minut na nakupování:), ale snad všechno bylo v té staré černobílé verzi lepší než v té nové - herečky i herecké výkony (hlavně dcera a matka hlavní představitelsky, ale i mrcha Crystall, kterou zahrála Joan Crawford vskutku dábelsky - a inteligentně zároveň, ať se jde Eva Mendez vycpat), taky mi chyběla kouzelná (a velmi neuctivá a nekorektní) titulková sekvence na začátku, ve které byla každá z žen představena nejprve jako zvíře a následně to zvíře napodobila herečka... Tak snad jen uznání remaku za to, že se točilo v reálu a snímání scény porodu bylo aspoň trochu dynamické. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na tom filmu zaujalo, že tam nebyl ani jednou vidět muž (pokud se nepletu). Jenže fakt, že je to ta nejzajímavější věc na tom filmu je samo o sobě propadák. Díval sem se na to se svoji přítelkyní a řekněme, že kdyby nebylo jí, tak sem to určitě nedokoukal. Něco jako Sex ve měste v provedení ochotnického divadla v Trusnově :-) Btw. kdyby někdo věděl, kde najdu ten rozlehlý bulvár po kterém chodí pouze samé ženy, tak ať mi dá určitě vědět :-) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Zlatá malina - Nominace: Nejhorší herečka (A. Bening, E. Mendes, D. Messing, J. P. Smith, M. Ryan). (ČSFD)
  • Film The Women z roku 1939 je černobílý. Jediná barevná scéna je módní přehlídka. Tady je tomu naopak. Na módní přehlídce jsou jen černobílé šaty a odehrává se v místnosti s minimem barev. (Elisebah)
  • Jediný muž, který je ve filmu vidět, se objevuje v bočním zrcátku auta. (ČSFD)

Reklama

Reklama