Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

MadChick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou pobavil, abych pravdu řekl nečekal jsem nic moc , ale byl jsem překvapen, že tam opravdu nebylo nic. Chápu, že televizní film má omezený rozpočet, ale tohle bylo trochu moc, efekty dělala snad nějaká skupinka ještě studujících teenage programátorů a grafiků. Celkové vybavení jak raketoplánu tak raketového střediska dosti mizerné (nejvíc mě pobavily výpadky el. energie ve středisku, neříkejte mi, že by třeba něměli dieslové agregáty aby nebyli závyslí na zásuvkách :-D potažmo místní elektrárně ). Děj naprosto bez nápadu, naopak pár velice kuriozních momentů, třeba neustálé výpadky komunikace a jejich následovná znovuzapojení bez jakéhokoliv vysvětléní či zmínky. Herecké výkony bez vyjímky zcela podprůměrné, všichni neustále přehrávají. A ten konec , zřejmě byl ten tlusťoch veden zvířecími pudy, ale místo opětování polibku jsem čekal spíš facku nebo kopanec do koulí. No nic , zase zabitá neděle ... 25% POZOR LEHCE SPOILEROIDNÍ ()

Honzíno odpad!

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Homer Simpson: "To je ale **čovina!" Stíhačky dohánějící meteorit v zemské atmosféře. Umělá gravitace v raketoplánu složeného samozřejmostí. Jaderné nílože upevněné jedním řetězem a přemisťované pomocí horolezecké karabiny, výpadek eletriky v Hustonu:)))) atd... Nežádám od sci-fi realitu, ale co je moc, to je moc. Tohle musí napsat a vypustit už opravdu dement. Vrchol demence a obtloustlý Stephen Baldwin k tomu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Dialogy i monology jak z první obecné, akční švenkování s kamerou, nervní střih, dramastická hudba za každým prdnutím, Lara Croft v demoliční četě - ufff, a to uběhlo jen 15 minut filmu! Docela slušné triky, ale jinak naprosto dementní scénář absolventa Bohnické léčebné fakulty, který kdysi kdesi viděl Armageddon a něco z filmu mu utkvělo v mozkovém závitu. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Stephen Baldwin je neuvěřitelně odpornej :-), to na úvod. Na měsíc v ohrožení jsem se mrknul i přes nízké honocení a účast Stephena. Měl jsem absolutně minimální očekávání, a proto mě asi film nijak zvlášť nezklamal a nevadil. I přes naprosto dementní zápletku, které jsem nevěřil ani minutku, a špatné triky jde o slušné scifi béčko. Film distponuje dobrým spádem, postavám jsem fandil a čekal až do konce na finále (které je předvídatelné ale i tak mě bavilo). Kdo film hodně zvedal byla nesmírně sympatická a talentovaná Amy Price-Francis, kterou jsem měl možnost už vidět v seriálu Californication. Dle mého jde o skvělou herečku, která by si zasloužila lepší role než ve filmu Měsíc v ohrožení, vedle takového stvoření jako je S. Baldwin. Sečteno podtrženo, čekal jsem hrůzu a děs a dostalo se mi pěkného oddychového sci-fi, s absencí nudy a to je u takovýchto filmů důležité. ()

deckardx odpad!

všechny recenze uživatele

Jako kdyz vidim nektery triky, tak se mi zveda kybl.. Raketoplan (nebo jeho maketa) leti do vesmiru a vyhyba se asteroidu (nebo spis nakymu sutru) a trosku o nej strejchne.. co se nestane.. Raketoplan se od nej odrazi jak od trampoliny a s mirnejma poruchama, ktery se mu hlasej na displeji vesele leti dal.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Na rozdiel od filmu, v skutočnosti sa vo vesmíre nešíri zvuk. (Hodnotim)
  • Scény letu v raketopláne so sebou prinášajú niekoľko faktických chýb. Napríklad raketoplán sa vo filme pohybuje a manévruje pomocou motorov. V skutočnosti raketoplán manévruje pomocou trysiek umiestnených po celom trupe. Pohyb dopredu je potom čiste zotrvačný. Vo vákuu totiž nedochádza k treniu, ktoré by raketoplán spomaľovalo. Mať neustále zapnutý motor by teda viedlo k neustálemu zrýchľovaniu, ktoré by posádka alebo samotný raketoplán nevydržali. Tvorcovia tiež zabudli na stav beztiaže, a tak sa astronauti po palube prechádzajú, akoby sa nič nedialo. Vzhľadom k rýchlosti raketoplánu by tiež v rozpore s filmom bola každá zrážka s väčšími úlomkami fatálna. A nakoniec, keď raketoplán „zaparkuje”, len tak sa vznáša nad Mesiacom. V skutočnosti by si tento manéver vyžiadal silné raketové trysky smerom k povrchu. Inak by sa raketoplán neudržal nad povrchom o nič dlhšie než lietadlo, ktoré by zastavilo vo vzduchu. (Hodnotim)
  • Snaha vedcov získať vzorky z Mesiaca, aby určili jeho zloženie, je nezmyselná, nakoľko vzorky z Mesiaca priniesli na Zem už výpravy Apollo. (Hodnotim)

Reklama

Reklama