Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Honzíno odpad!

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Homer Simpson: "To je ale **čovina!" Stíhačky dohánějící meteorit v zemské atmosféře. Umělá gravitace v raketoplánu složeného samozřejmostí. Jaderné nílože upevněné jedním řetězem a přemisťované pomocí horolezecké karabiny, výpadek eletriky v Hustonu:)))) atd... Nežádám od sci-fi realitu, ale co je moc, to je moc. Tohle musí napsat a vypustit už opravdu dement. Vrchol demence a obtloustlý Stephen Baldwin k tomu. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Stephen Baldwin je neuvěřitelně odpornej :-), to na úvod. Na měsíc v ohrožení jsem se mrknul i přes nízké honocení a účast Stephena. Měl jsem absolutně minimální očekávání, a proto mě asi film nijak zvlášť nezklamal a nevadil. I přes naprosto dementní zápletku, které jsem nevěřil ani minutku, a špatné triky jde o slušné scifi béčko. Film distponuje dobrým spádem, postavám jsem fandil a čekal až do konce na finále (které je předvídatelné ale i tak mě bavilo). Kdo film hodně zvedal byla nesmírně sympatická a talentovaná Amy Price-Francis, kterou jsem měl možnost už vidět v seriálu Californication. Dle mého jde o skvělou herečku, která by si zasloužila lepší role než ve filmu Měsíc v ohrožení, vedle takového stvoření jako je S. Baldwin. Sečteno podtrženo, čekal jsem hrůzu a děs a dostalo se mi pěkného oddychového sci-fi, s absencí nudy a to je u takovýchto filmů důležité. ()

Reklama

solver 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to budete dívat jako na předvídatelnou komedii a neurazí vás ty neskutečně nepovedené triky, je to na 2 hvězdy. Skoro v ničem vás ten film nepřekvapí a všechno prostě uhodnete. Dokonce je tam i ten pochybovač (problém), přes kterého musí jít řešení, abychom nezhynuli. Kde už jsem to jenom viděl? :-) ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Film mě ničím nepřekvapil, téma je trochu obehrané, ale na druhou stranu mě to i bavilo a čekala jsem, co bude dál. Musel tam být člověk, který jim tam škodil a nevěřil jejím teoriím, musely nastat komplikace, aby se tam muselo vymýšlet plány B, C .... Nakonec to dobře dopadlo, ale ten slaďoučkej konec, ten bych vyškrtla. Vždyť ti dva hlavní představitelé neměli vůbec čas se nějak zblížit a vzápětí se z nich staly dvě hrdličky, vrků. ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je největší vrták na světě, co jediný umí vyvrtat pořádnou díru do asteroidu. Naproti tomu Stephen Baldwin je ten největší bouchač. Co odstřelí, to už nikdo nesloží, ani Pán Bůh. Když se s Měsícem srazí obrovský asteroid, pro Zemi nastávají těžké časy. Země je bombardována vyvrženými kusy Měsíce, počasí jde z extrému do extrému. Doktorka Lana varuje vědeckou obec, že hrozí konec světa, v důsledku příchodu doby ledové. Pochopitelně, že nic horšího, než globální oteplování neexistuje, ale kupodivu i doba ledová vědce vyděsí, takže vymýšlejí postup, jak jejímu příchodu zabránit. A tady přichází na scénu bouchač Baldwin, který by měl pomocí nukleárních náloží poškozený Měsíc opravit. Podaří se mu to? Hra nervů začíná... Příznivce špatných filmů pobaví tento snímek mnohonásobně víc, než onen tolik opěvovaný Armaggedon. V míře hlouposti a nesmyslů jsou na tom oba filmy sice zhruba stejně, ale zábavnější nesmysly rozhodně vytvořili autoři Měsíce v ohrožení. Navíc výkony Baldwina a Willise vůbec nelze porovnávat, protože Baldwinův herecký projev je nádherně hrůzostrašný, kdežto Willis je pouze trapný. ---- Zasloužených 100 %. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Padajúci asteroid či meteoroid by bol príliš rýchly, než aby ho akákoľvek stíhačka bola schopná sledovať, dokonca by bol rýchlejší než akákoľvek raketa, ktorá ho má zostreliť. A i keby ho bola schopná zasiahnuť niekoľko kilometrov nad povrchom, ako to vo filme vidíme, na zem by dopadli úlomky, takže by to veľmi nepomohlo. (Hodnotim)
  • Vesmírne strediská majú niekoľko záložných zdrojov energie, takže nedochádza k výpadkom, tak ako to zobrazuje film. (Hodnotim)
  • Snaha vedcov získať vzorky z Mesiaca, aby určili jeho zloženie, je nezmyselná, nakoľko vzorky z Mesiaca priniesli na Zem už výpravy Apollo. (Hodnotim)

Reklama

Reklama