Reklama

Reklama

Ďáblův sluha

(seriál)
  • USA Reaper
USA, (2007–2009), 21 h 54 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Bret Harrison, Ray Wise, Tyler Labine, Missy Peregrym, Rick Gonzalez, Valarie Rae Miller, Nikki Reed, Kevin Smith, Jamie Kennedy, Henry Mah, Jessica Stroup (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Sam je průměrný jedenadvacetiletý mladík, který pracuje (no spíš nepracuje) v supermarketu v Seattlu a volné chvíle tráví s tlustým kámošem infantilními žertíky všeho druhu. Průměrným by určitě zůstal i nadále, kdyby jeho rodiče v mládí neprodali jeho duši ďáblu za nějakou tu službičku. Nicméně teď, když oslavil 21. narozeniny, je Satan zpět a požaduje něco na oplátku. A není to nic menšího než nahánění uprchlých duší zpět do Pekla. Komediální seriál z pera Kevina Smithe z TV stanice ABC. (Looser)

(více)

Recenze (114)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu je tolik chyb, že to svět neviděl, nebýt tak charismatických a příjemných hlavních rolích, toho, že v tom má prsty Kevin Smith a hlavně neotřelého nápadu, tak bych měl co dělat, abych na tovůbec koukal a ba dokonce to i dokoukal, protože kravin a nesmyslností je tam fakt požehnaně, jenže po takových deseti dílech jsem to absolutně přestal sledovat a jednoduše si užíval tu zábavu, která začíná jako lovení zbloudilých duší a postupně se z ní stává neotřepaná a opravdu zajímavě se rozvíjející zápletka, která vyvrcholí neočekávaně ale hodně zajímavě, což se od ní ani čekat nedalo. Spíš jsem tušil něco ve stilu CSI, kdy se každý díl bude lovit jedna zatrachtilá duše, a časem autoři nebudou mít co vymejšlet a začnou vařit z vody a dopadne to jako řada jiných seriálů, popravdě to ale dopadlo jinak než jsem očekával a opravdu hodně mě to pobavilo, jako po dlouhé době žádný seriál. Je to hlavně díky hercům, a také z velké části díky Satanovi, kterého si ztvárnil Ray Wise, známý to prezident ze Red Alertů, a jeho nepatrný úsměv, který se mi třepotá v paměťi do teď. Po první sérii musím hodnotit kladně, protože tenhel seriál, ačkoliv je natřískanej chybama jednoduše baví, co se akce týče, co se legrácek týče a hlavně co se příběhu samotného týče nejvíce. Dokázal si mě získat a já mu dávám část svého seriálového srdce, protože na něj se klidně znova a rád podívám. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Fajn serial s vybornym smyslem pro humor. Oproti Chuckovi ma Sam mnohem lepsi a vtipnejsi pratele a prostredi, ale o dost slabsi love story. Kazdopadne Reaper ma Dabla! Loveni dusi neni venovano tolik prostoru jako bych cekal, ale nijak to nevadi, protoze ta omacka okolo vubec nenudi. Nektere veci nejsou dotazene uplne do maxima, ale o zabavu je postarano. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Chytlavý fantasy seriál, jehož největší předností jsou skvěle napsané charaktery, humor a představitelé v nich obsazeni. Narozdíl od většiny místních odborníků jsem žádné typické prvky humoru Kevina Smithe nezaznamenal, vtipný to seriál opravdu je, ale daří se to i bez sprosťáren, drog, sexu a téměř všeho synonymního Kevinově stylu. Hlavní hrdina Sam je smolař, kterému rodiče prodali duši, už tenhle fakt musí trochu sympatií vyvolat. Navíc jeho dětinské (ne)snažení o překrásnou Andy je tak milé, že jde o hlavní, pomyslný držák bez něhož by u prvních šesti až sedmi dílů vydržel málokdo. Po rozpačitém začátku kde jsou všechny díly takřka totožné, se ovšem rozjede hlavní dějová linka a Reaper v následných dvaceti dílech naplňuje svůj až kultovní potenciál. Dopomáhá k tomu hlavně Ray Wise, kterého elegantní, hláškující ďábel zprvu skřípal, ovšem jen proto aby se v následujích epizodách stal, tou nej postavou a to i v konkurenci Socka (Tyler Labine), Samova ultrašílenýho a megavtipnýho kumpána. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Výborná oddychovka, která se strukturou dílů hodně podobá Chuckovi. Reaper je ale mnohem vtipnější a hrají zde sympatičtější herci, díky čemuž se dá podobnost jednotlivých dílů překousnout. Doufám ve třetí sérii... 80% + hvězdička navíc za Ďábla (Ray Wise) a Ninu ( Jenny Wade ), na kterou bych se mohl dívat pořád. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Podpis Kevina je zde celkem znatelný, avšak kvalita humoru zdaleka nedosahuje kvalit jeho filmů. Satirický a urážlivý humor mi ale stejně vždy rozveselý den a společně s pěkným průběhem seriálu, který se naštěstí moc nevěnuje sbírání duší jak bylo v úvodu naznačeno, ale spíše si drží kvalitní dějovou linku hlavních i vedlejších hrdinů, je pro mne zcela postačujícím důvodem k sledování seriálu i v budoucích epizodách. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda 13: chlapci bydlí v bytě 508. 5+0+8=13. (kukentipla)

Reklama

Reklama