Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

kingik 

všechny recenze uživatele

Abych si seriál mohl lépe užít, musel bych se přizpůsobit jeho myšlenkové hodnotě, a ta mimochodem neexistuje. Na co se dívat na pěkné holky, co mají v hlavě smetí?! Abych tedy jenom nehanil, nějaký ten dil se dá vidět, ale dosledovat to celé, není v mých silách. Naštěstí do rolí holčin byly vybrány hollywoodské nadějné hvězdičky, jako je Blake Lively nebo Leighton Meester. Kvůli nim jsem to nevypnul, dohromady nevím, o čem to bylo, ale jen vím, že to bylo barevné, hýbalo se to, a dokonce to i mluvilo. Tak asi dobré to bylo. Já nevím. Tomu hadovi je to jedno. Podobných seriálů chrlí americké televize nepočítaně. 50% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě nutí napsat komentář o tom, jak mi připadá supr. Nejdřív sem si myslela, že to bude jen další průměrná Beverly Hills. Ale tenhle seriál se povrchně jen jeví, ale řeší se tu normální problémy a od prvního dílu si prostě hlavní hrdiny zamilujete. Krásná a přirozená Serena, je přece naprosto okouzlující, Dan vtipný, Blair je opravdu mrcha, ale musim říct,že její plány jsou bezchybné, do Nata tak nějak nevidim, ale nevadí mi tam... a Jenny nebo Chuck jen doplňují příběh, který je propleten do různých rodin a přátelství, nebo vztahů. Některé momenty jsou očekávatelné, ale zase se díl po dílu dovídáme určitá tajemství a to mě baví sledovat... Pro mě je to teď něco jako droga... skvělý seriál, který mi tak nějak dodává dojetí, pobavení a zaujetí do jejich životů. Ač jsou to životy v bohatých rodinách, tak všichni herci to hrají tak přirozeně a přesvědčivě, že nemůžu jinak, než je prostě zbožňovat :) Mimochodem Blake Lively a Leighton Meester jsou neskutečně krásné :) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sice mám teenage seriály o zbohatlých adolescentech a jejich útrapách v oblibě (O.C.), Gossip Girl pro mne bylo zklamáním. Po velmi slibném a zdařilém rozjezdu začal seriál neskutečně nudit a v mezích průměru jej drželo jen pár postav (Rufus, Dean, Georgina) či zápletek (příjezd tajemného přítele z minulosti; "souboj" Jenny a Blair). Postupem času se začíná děj opakovat a na obrazovce se střidají ty samé situace, jen s jinými účastníky. Že by tu někdo herecky zazářil se taky říci nedá. S nadhledem se ke svým postavám postavili Matthew Settle (nejlepší postava celého seriálu) a Kelly Rutherford, příjemným překvapením byli i Penn Badgley a Taylor Momsen, na druhou stranu zklamala Blake Lively (ale v její herecké schopnosti jsem stejně nevěřil). Na samotném konci se pak krčí herecký projev Ed Westwicka (Chuck), který přehrává už jen pohledem. Potenciál by tu byl, ale je zabit několika nedotaženostmi. Takhle pro Gossip Girl zbylo jen průměrné hodnocení. ()

T2

všechny recenze uživatele

__Gossip Girl: kompletná 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,174,213 //počet predaných kusov 135,719║ __Gossip Girl: kompletná 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,409,921 //počet predaných kusov ║ __Gossip Girl: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,223,087 //počet predaných kusov 87,134 ()

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouho jsem "Gossip Girl" odolávala. Pamatuju si, že jsem si tak před rokem a půl stáhla první epizodu, ale nedala jsem tomu ani 3 minuty. Nevím proč. A pak jsem se na Vánoce 2012 nudila. Všichni jsme byli nemocní, všichni zavření ve svém pokoji a tak jsem se rozhodla dát GG další šanci. No a dopadlo to tak, že jsem všech 6 sezón zhlédla během měsíce. Doslova. Byly dny, kdy jsem se dívala i na 10 epizod. Strašně mě to chytlo, skvěle vykreslené postavy, které se počas seriálu dost vyvíjely a postupně mě všechny do jedné štvaly alespoň jednou :). Ze začátku jsem si např. oblíbila Serenu a nesnášela Blair a pak si to holky vyměnily :)). Milovala jsem soudtrack a fakt, že šli tvůrci (a tudíž celý ten seriál) s momentálním trendem - nic pro hipstery. GG jsou "guilty preasure", takový ten typ seriálu, který spoustu, ale opravdu spoustu lidí miluje a dívá se na něj s oblibou, ale zároveň se to stydí přiznat. Já se ale nestydím a proto dávám 5 hvězdiček :). I přes fakt, že pár epizod bylo slabších, celkový dojem za mě jednoduše je, že to je seriál, který stojí za to vidět. ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • Blake Lively (Serena), Taylor Momsen (Jenny) a Connor Paolo (Eric) byli navzdory skutečnosti, že se jedná o seriál z prostřední střední školy, na začátku natáčení jedinými náctiletými. (SuperDbna)
  • Ve třetí sérii zaznělo v pár dílech několik písní herečky/zpěvačky Leighton Meester, která hraje postavu Blair. Šlo o písně „Good Girls Gone Bad“ a píseň „Somebody To Love“, kterou nazpívala původně na soundtrack filmu Valentine's Day. (Patw)
  • Ve scéně, kdy byl Chuck (Ed Westwick) s Natem (Chace Crawford) v Central Parku a kouřili, říkal Chuck Natovi, že měl ukrást svému otci viagru nebo paxil své matce. To však neodpovídá tvrzení z jiných dílů, kde je uvedeno, že jeho matka zemřela při porodu. (Elena.G.S.)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama