Reklama

Reklama

Life on Mars

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2007), 16 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Edmund Butt

Hrají:

John Simm, Philip Glenister, Liz White, Dean Andrews, Joanne Froggatt, Archie Panjabi, Lee Ingleby, Stephanie Jacobsen, William Matheson, Kevin McNally (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

DCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli "Guv" je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem "moderního" Sama Tylera. Sam netuší, proč se ocitl v 70. letech. Je snad v komatu a žije v nějakém zvláštním snu? Nebo cestoval časem do minulosti? Bude na to muset přijít, jinak se nedokáže vrátit zpět. Ale o čem LIFE ON MARS doopravdy je? Je o prolnutí současnosti a minulosti. Na jedné straně Sam Tyler, policista 21. století, znalý moderních vyšetřovacích postupů. Na druhé Gene Hunter, starý dobrý pouliční polda, který z vás klidně vymlátí duši, aby dostal svou odpověď. Současnost i minulost v kvalitní krimi s mírným nádechem tajemna, to je LIFE ON MARS. Zatím byly natočeny dvě série po osmi epizodách. LOM je také vítězem BAFTY a několika mezinárodních cen. (Sowa)

(více)

Recenze (122)

DarkKnight 

všechny recenze uživatele

Film s nejlepší seriálovou zápletkou a nejlepším zakončením seriálu vůbec. britské seriály sice nejsou tak populární, ale kvalitou převyšují většinu těch amerických a Life on Mars je toho jasným důkazem. Stačí porovnat s americkým remakem. Nejoblíbenější postava: John Simm Nejoblíbenější epizoda: S01E08: EPISODE 8 ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

sedemdesiatky su dobre. drsne, tvrde, ale na dnesne casy, predsa len trocha weird funky. este aj ten bruce willis s die hard dnes musi byt ako james bond, ze. cnie sa vam po 70. rokoch? chcete spat bodyho a doyla, ale natocene modernejsim sposobom? viac farebnych filtrov? viac drsnosti? tak zivot na marse je tym spravny UK serialom. v case, ked kazdy sleduje lost, prison break a kto vie ake rozne US serialy tu je maly nenapadny UK serial. preco za socializmu u nas tych par anglickych serialov slo a dnes nie? ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Život na Marsu mě vyloženě vyhodil ze všech těch dramat, co jsem teď sledovala a rukou DCI Gena Hunta mi vrazil pořádný záhlavec, který jsem mimochodem potřebovala. Na jedné straně se jedná o dobrou kriminálku odehrávající se v roce 1973, kdy neexistovalo něco jako oficiální výslech, se svědky se nakládalo jako s podezřelými a do předmětů doličných se často přimíchaly nějaké drobky ze svačiny, ale.. přesto to fungovalo. A krom této kriminálky tu máme hlavní postavu, Sama Tylera (vynikající John Simm), který se během hledání jednoho vraha do toho světa, života na Marsu, propadne ze současnosti. Neví, zda se jedná o komatózní stav nebo návrat do minulosti, ze začátku mu to přijde jako velmi špatný vtip, ale musí se s touto situací nějak poprat a navíc spolknout hořkou pilulku, a sice že v tomto světě není šéfem oddělení on, ale tvrdá palice (a dneska bychom řekli šovinistické prase) Gen Hunt, který řeší věci po svém a Samovy metody bere jako buzeraci a podrývání autority. Nicméně, do třetího dílu se nesežrali a doufám, že jim tento pěkný vztah vydrží i nadále, jsem nadšená._____ Po dokoukání druhé řady- yes, tohle si zaslouží všech pět hvězd, obzvláště poslední díl s vámi opravdu zatočí, že mezi teoriemi - 1) Sam Tyler je blázen, 2) vrátil se zpátky v čase do roku 1973, 3) je v kómatu - přeskakujete z minuty na minutu a nevíte, která bije. A to se mi líbí. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu velmi kvalitní seriál. 70. léta a vše s ní spojené mi opravdu sedlo mému retro stylu, nemluvě o hudbě a autech. Dva policajti, jeden nekompromisní drsňák který všechno řeší pěstma a drsnejma kecama a druhej inteligentní správnák až za hrob. Tak tahle kombinace rozhodně funguje. Navíc ta záhada proč se ocitl v roce 73 je vážně záhadná a celej děj vyzdvihuje ještě výš. Fakt dobrý!!! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Life on Mars jsem považoval za nejlepší britský kriminální seriál. Pak přišel Sherlock a nic se na tom nezměnilo. Stejně jako série příběhů o nejslavnějším anglickém detektivovi, i Life on Mars spojuje přímočaré retro, moderní komplexní svět a typický anglický smysl pro humor. A pokud je to vůbec možné, činí tak ještě dovedněji. Dokonce bych řekl, při vší úctě k duu Benedict Cumberbatc & Martin Freeman, že disponuje lépe napsanými i zahranými postavami s nosnější zápletkou. Patnáct dílů nezakolísalo ani napětí, ani atmosféra. A ten poslední nabídl šestihvězdičkový závěr, který možná není tím nejlepším vůbec, ale tehdy bych na to přísahal a odstup několika let na tom změnil jen málo. Ten zbytek co chybí seriálu k dokonalosti, dotáhl soundtrack z hitů sedmdesátých let. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • V 8. epizodě 2. série Sam Tyler (John Simm) zmiňuje tři definice správné policejní práce podle RoboCopa (1987), kterého v roce 1973 přirozeně ještě nikdo neznal. Nejedná se o chybu, ale o jeden z mnoha vtípků v seriálu. (ČSFD)
  • John Simm v jedné z epizod řekne, že si řekl Doktorovi Who o pomoc a ten mu předepsal nějaké léky. V 70. letech byl Doctor Who (1963) velmi populární seriál a John Simm si v nových dílech Doktora (David Tennant) zahrál Mastera, hlavního Doktorova soupeře. (ČSFD)
  • V 7. minutě, když se rádio samo přeladí, v něm můžeme slyšet skladbu „Disco 2000“ od britské kapely Pulp z roku 1995. (Trajektt)

Reklama

Reklama