Reklama

Reklama

Life on Mars

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2007), 16 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Edmund Butt

Hrají:

John Simm, Philip Glenister, Liz White, Dean Andrews, Joanne Froggatt, Archie Panjabi, Lee Ingleby, Stephanie Jacobsen, William Matheson, Kevin McNally (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

DCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli "Guv" je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem "moderního" Sama Tylera. Sam netuší, proč se ocitl v 70. letech. Je snad v komatu a žije v nějakém zvláštním snu? Nebo cestoval časem do minulosti? Bude na to muset přijít, jinak se nedokáže vrátit zpět. Ale o čem LIFE ON MARS doopravdy je? Je o prolnutí současnosti a minulosti. Na jedné straně Sam Tyler, policista 21. století, znalý moderních vyšetřovacích postupů. Na druhé Gene Hunter, starý dobrý pouliční polda, který z vás klidně vymlátí duši, aby dostal svou odpověď. Současnost i minulost v kvalitní krimi s mírným nádechem tajemna, to je LIFE ON MARS. Zatím byly natočeny dvě série po osmi epizodách. LOM je také vítězem BAFTY a několika mezinárodních cen. (Sowa)

(více)

Recenze (122)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý seriál, který má jen jednu vadu: že je tak krátký... .V nesrozumitelném anglickém dialogu se odehrává věčný souboj „dobra a zla“ - Sam Tyler se musí proti své vůli přizpůsobovat degradované pozici Detektiva-inspektora a poslouchat svého nadřízeného, detektiva Gena Hunta (Philip Glenister), který je doslova jak ze staré školy, kterému „lidská práva pro podezřelého“ absolutně nic neříkají, stejně tak jako zachovávání důkazů z místa činu. Připravte se tak na spoustu nepřeložitelných nadávek, hrubého násilí, ale především dobré zábavy. Sledovat hlavní dvojku je totiž to největší lákadlo; svou sehraností (a rozpory) zapadají do Life on Marskategorie legendárních parťáků jako byli Boddie a Doyle z Profesionálů či Starsky a Hutch. A ne jen tak nadarmo, atmosféra seriálu jako by svým předchůdcům z oka vypadla. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Fantazie. Do slova a do písmene. Dokonalost a dokonalá souhra všeho a všech. Úžasná pestrost, chytrost, perfektní načasování, vtip - mnohonásobně to předčilo veškerá moje očekávání. Po prvním díle jsem přitom neměl moc chuť koukat na další, ten vstup mě neuchvátil. Ale pak mě to (opět) totálně pohltilo. Seriálová magie na mě zafungovala i tentokrát. ()

Reklama

DarkKnight 

všechny recenze uživatele

Film s nejlepší seriálovou zápletkou a nejlepším zakončením seriálu vůbec. britské seriály sice nejsou tak populární, ale kvalitou převyšují většinu těch amerických a Life on Mars je toho jasným důkazem. Stačí porovnat s americkým remakem. Nejoblíbenější postava: John Simm Nejoblíbenější epizoda: S01E08: EPISODE 8 ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Už jenom kvůli takovému vořechovi jakým je postava Genea Hunta by měl tento seriál zhlédnout každý správný fanoušek všech filmových drsňáku. Ač jsem se v každém díle těšil hlavně na jeho hlášky, tak seriál má co nabídnout i dále. Jednotlivé případy jsou většinou hodně originální a vše je hodně cool natočené (a ještě lépe "ohudbované"). Určitě jeden z nejzajímavějších seriálů co se v posledních letech urodil. 85 % ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Life on Mars je malym nenapadnym skvostem, o kterem jsem se i ja dozvedel az nahodou od znameho. O zapletce serialu se muzete docist v ruznych komentarich jinych uzivatelu, ja pouze subjektivne zhodnotim. Vsechny postavy jsou vskutku barvite vykresleny - sice jsou mozna trochu sablonovite, ale poutave a vysostne zahrane. Jednotlive pribehy jsou silne, misty s nudnejsimi ci hluchymi misty, ale divaka nenechaji od sebe odtrhnout.. Nekdo se tu v komentarich vysmival nazoru, ze by LOM bylo nenadabovatelne. To si taky nemyslim, ovsem tim by cela miniserie ztratila ohromne moc na svem kouzlu. Neskutecne barvity britsky akcent s ruznymi dobovymi realiemi a tisic a jednou variaci anglickych nadavek dodavaji puvodnimu zneni ohromnou silu. Presto jak jsem rekl, mistama tomu neco chybi a proto bych dal 4,5*, ale jde spis o pocit jakesi nedotazenosti, nez ze by vylozene bylo cosi spatne. A posledni dil je vskutku mind-blowing, hlavne poslednich cca. 5 min... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • John Simm v jedné z epizod řekne, že si řekl Doktorovi Who o pomoc a ten mu předepsal nějaké léky. V 70. letech byl Doctor Who (1963) velmi populární seriál a John Simm si v nových dílech Doktora (David Tennant) zahrál Mastera, hlavního Doktorova soupeře. (ČSFD)
  • V 7. minutě, když se rádio samo přeladí, v něm můžeme slyšet skladbu „Disco 2000“ od britské kapely Pulp z roku 1995. (Trajektt)
  • Postava Sama Tylera (John Simm) byla pojmenová podle Rose Tyler (Billie Piper), která byla společnicí desáté reinkarnace Doktora ze seriálu Doctor Who (od r. 1963). V americké verzi je Rose Tyler matkou hlavní postavy. (Shakaar)

Reklama

Reklama