Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (891)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tradične poňatý, viac než solídne nakrútený špionážny thriller, ktorému ale chýba exotika Spy Game, či hi-tech coolovosť Enemy of the State na to, aby sa stal hitom. Body of Lies zachádza priamo do epicentra aktuálnej témy islámského terorizmu a robí to v sprievode perfektnej akcie. Ale hoci strieda lokality ako na bežiacom plátne a dej napreduje slušnou rýchlosťou, stále máte pocit, že sa repetitívne vrtí na jednom mieste. Asi preto, že všetko mimo špionážne machinácie je v ňom tak nejako navyše a nedotiahnuté (snaha vykresliť rodinné zázemie postavy Russella Crowa, snaha vykresliť DiCapriov vzťah k miestnej holčine). A záver by to tiež chcelo iný. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I have one condition. Never lie to me... Never!" Terorizmus a Ridley Scott, to znelo dobre a majster réžie opäť potvrdil svoje kvality. Ukázať moderný svet armády ako v postate ľahký terč, ktorý každý pomstichtivý terorista rýchlo pozná a zneškodní, je určite zaujímavá a aj pravdivá teória. Ako bojovať proti teroristom, ktorí nemajú uniformy, sratia sa v dave a nepoužívajú telefóny? Áno, iba ľuďmi v teréne. A aj o nich tento film povie dosť. Klamstvami a podrazmi sa to vo filme len tak hemží, niekto kope za seba, niekto za spravodlivosť a niekto to vidí globálne. Akčné scény sú výborné, herecké obsadenie rozprávkové, takže môžem film iba doporučiť. Aj keď film na počudovanie nemal až taký komerčný úspech, tak podobne ako napr. Kráľovstvo nebeské má rozhodne svoje kvality. Ridley nezvykne šliapať vedľa. Film 80%. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Je to zvlastni, ale ac vim, ze me tento snimek neoslovil nicim novym ci inovativnim, pri zaverecnych titulcich jsem z nej mel neuveritelne dobry pocit, ktery pretrvava nadale. Mozna je to naivni, dalsi zplostely pohled na svet tajnych agentu a americkych spionaznich agentur. Ale i pres nektere mezery ve scenari je pribeh kompaktni, nenasilny a i romanticka linka je decentne a vyvazene zakomponovana, bez nejakych prebytecnych emoci, kterym by divak stejne neuveril. K tomu si pripoctete akuratne davkovanou akci a mimoradne "civilne" hrajiciho Crowea, jehoz postava je i pres celkem malo prostoru stejne hlavni jako ta DiCapriova (ten tu naopak zase svoje gesta prehrava jak jsme na nej zvykli, vyjimka z Chyt me kdyz to dokazes se opetne nekona). Celkem prijemne prekvapeni. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Svět je jedna velké globální vesnice a ve výhodě jsou paradoxně ti, kdo se vzdali veškeré techniky. Takzvaní bojovníci s budoucností, která je ale díky jejich anonymitě nedokáže vystopovat. Ridleyho Scotta je pro tento snímek škoda, měl ho přenechat někomu jinému a věnovat se raději daleko zajímavějším projektům, takhle je to jedině krok zpět. Ale díky jeho zručné režie a vizuálu je tím, kdo snímek zachraňuje. Nemluvě o hereckých výkonech ústřední trojice Dicaprio, Crowe a Strong z nichž jako vítěz jednoznačně vystupuje Russell Crowe. Největším problémem je scénář (zbytečná linie se zdravotní sestřičkou Ajšou) a střih střídající různé lokace jako ponožky. Nicméně i přes veškeré výhrady mně Labyrint lží bavil a při jeho sledování jsem po dlouhé době nemusel přemýšlet nad finálním hodnocení. Tak tedy objektivní 3* + 1* za režiséra a výborné herce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vidím, Ed, že už sa pokladáš za Ameriku.“ Špionážny akčný dvojhodinový triler, v ktorom neviete, kto je kto a či to, čo práve urobil postave X, urobil preto, aby ju zabil, alebo paradoxne preto, aby ju zachránil. Teroristi, výbuchy, únosy, výkupné, dvojitá, trojitá a štvoritá hra, podrazy, lži, zavádzania. Proste „klasika“ - a dosť nudná. Našťastie ju robili Ridley Scott, Leonardo DiCaprio, Russell Crowe či William Monahan a ich slová „v tomto bordeli nikto nie je nevinný“ tnú do živého. Tá otázka je skutočne strašne komplikovaná a nikto nie je len čisto dobrý alebo čisto zlý. Je to niečo ako SPY GAME Ridleyho brata Tonyho (láska je dôležitejšia, než špionáž a k tomu talentovaný mladík, krytý veteránom), ale bavilo ma to o čosi viac. Inak ale tento typ snímok nie je mojou šálkou kávy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Vzhledem k tomu, že scény z anglického Manchesteru se natáčely v USA, bylo potřeba na ulicích zakrýt některé typické americké artefakty, například hydranty. Ty se schovaly pod popelnice s odříznutým dnem, ke kterým pak byly dodatečně dosypány nějaké ty typicky anglicky předměstské odpadky. Tyto hromádky odpadu však podvědomě poňoukaly zbytek štábu k odhazování vlastního bordelu, takže ve výsledku musel štáb uklízet skoro půlmetrové haldy amerických plastových lahví a nanosit tam umělý odpad znovu. (Othello)
  • Na manchesterském předměstí si můžeme všimnout červených plakátů na koncert fiktivní kapely Smoke or Fire above the City (Oheň či dým nad městem), korespondující s nastalým vývojem situace. (Othello)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama