Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dramaticky aj zvládnuté, ako film sa to dá pozrieť, lenže do uší reže tá americká blbá propaganda, ktorá za všetko zlé viní Srbov, chudáci islamskí veriaci boli len prenasledovaní a teroristi takisto boli len Srbi, v Kosove ani v Bosne iní nikdy neexistovali. Film sa tak stáva trápnym ospravedlnením amerických zločinov na Balkáne. A hlavne keď už točím film, tak si niečo zistím o reáliách danej oblasti a nebudem nalievať v Bosne slivovicu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Místo, kde se příběh odehrává je neskutečně zajímavý. Už jenom proto, že těch filmů z toho prostředí tolik není. Vzpomínám si tak akorát na Za nepřátelskou linií, a ten dostal taky plnej počet. Popravdě to ale není jenom kvůli tomu prostředí. On i Richard Gere ukázal, že zvládně hodně rolí, a plno z nich mu sednou na jedničku. A to je přesně případ válečného reportéra v tomhle filmu. Stejně tak jako si Terrence Howard vychutnává kameramana. Miluju filmy, co mají málo procent a já je vidím na plný počet. To se na to hnedka kouká jinak a příliš se od nich nečeká. Narozdíl od těch kvalitních, kde devadesátka přeskakuje na profilu k danému filmu. Lovci stínů ale mají ještě jednu zvláštnost. Jak ze začátku dokáží, že i v takovémhle filmu dokáže být kopa černého i kvalitního vtipu, tak na konci poukazuje na krutou myšlenku, která má opravdu něco do sebe. Není vlastně ani jediná věc, která by se tomuto filmu dokázala vytknout. Je to skutečně výborně odvedená práce, která v sobě skrývá poselství, ze kterého si zřejmě nikdo nic dělat nebude, ale věřím, že to po shlédnutí filmu nejednoho diváka zarazí. Tenhle film totiž šlape jako po másle od začátku do konce a to se mi hrozně líbí. Co si pak od pětihvězdičkové dardy přát více? ()

Reklama

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si ode mě zaslouží jen vysoké hodnocení, filmy o válečné Bosně sem si v poslední době zamiloval, je zde i trochu sarkistického humoru, který já rád zbožňuji. Nejvíce se mi líbil konec jak s Liškou vyjebali. No tenhle film má naznačit, proč jsou někteří váleční zločinci nepostižitelní, to je podle mého názoru taky zajímavá myšlenka, akorát s tím Karadžičem v závěrečných titulcích už to dávno pravda není. Ten Liška mi spíš připomínal Mladiče s dlouhými vlasy :) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako dobrodruzny film s akcnimi prvky si myslim, ze dobry. Ma to spad a dej se odehrava pro film v atraktivnim prostredi... ALE... Slozity valecny konflikt je zde pojaty zapadni optikou, kde jedini spatni jsou srbove. Staci, kdyz ti tri sasci prejedou srbske hranice a uz do konce filmu nepotkate nikoho normalniho. Tohle uz podruhe videt nechci... ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Tenhle film opravdu neví, čím chce být a tím pádem je to dost špatně koukatelný paskvil. Nemá smysl komentovat tradičně stupidní americký náhled na Evropu a na tu postkomunistickou obzvlášť, ale dějově je to také velmi hloupé, byť řada náznaků ve snímku měla velký potenciál, především kritika OSN či případný náhled na více stran občanské války v Jugoslávii. Místo toho je ve filmu zdánlivě vše a zároveň vůbec nic. Je to škoda, protože protagonosté měli potenciál a byly vybrané výborné lokace, které byly schopné navodit atmosféru BiH či Republiky Sbrské. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)

Reklama

Reklama