Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Blowler 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla pecka! Nejsem skalním fanouškem hry, ale svět Warcraftu mám rád už od dětství. Umělé barevné prostředí by mohlo někoho urazit, stejně tak jako to, že místo děje se často mění, a nikdo se příliš nesnaží vysvětlit souvislosti. Kdo ale Warcraft alespoň trochu zná, souvislosti si doplní a pestrobarevné zpracování uvítá. Postavy se extrémně povedly.. uchvátilo mě zpracování orků, obzvlášť Gul´dana, stejně tak jako počítačové efekty. Kouzel nebylo moc, ale když už, tak to byl nářez. A co říct k příběhu? Je samozřejmé, že divák, který se šel podívat jen na "nějaké fantasy" se mohl čas od času v ději lehce ztratit. Chtělo by to jít víc do hloubky, ale to už by se do dvouhodinového filmu nevlezlo. (Nízkorozpočtový seriál jako možnou alternativu si raději ani nechci představovat.) Původně jsem si chtěl nechat plné hodnocení až na pokračování, protože se už teď klepu nedočkavostí na cestu do Kalimdoru, která bude, jak doufám, v dalším dílu. Nebylo by to ale fér, protože tento otevírající díl jsem si užil od první do poslední vteřiny. Lok'Tar Ogar! ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nevěděl, co od Warcraftu čekat. I herní předlohou nepolíbenej divák s trochou fantazie se musí poměrně rychle zorientovat ve světě i postavách; svižný tempo od samýho začátku nedovolí nudit, epický bitvy, fajn efekty.... Spokojenost 4,5* ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Warcraftu se nedaří zakrýt několik problémů. Kupříkladu fakt, že je nejslavnější herecký xicht z televize. Lothbrok to sice uhraje, to už se ale bohužel nedá říct o Cooperovi, jehož charisma je skutečně nula. Jak zde vyzdvihují i ostatní. Také nezbylo dost peněz na vyrenderování slušných textur mimo hlavní kulisy. Orkové vypadají slušně, grifové už jsou horší, a co se týče věrohodného vzoru zdí a širšího světa, to mi přišlo hodně laciný. Jedním z vrcholů digitální marnosti byl onen golem. Po obsahové stránce, maximum akčních scén se vyflákalo na souboje čarodějů a pořádná bitva nikde, ale to už je asi otázka vkusu. Naopak bych nehořekoval nad barvičkama, ano najdeme zde celou škálu duhy, leč takhle prostě Warcraft vypadá. Pokračujme pro chvíli pozitivy, na hrdinské fantazy rozhodně nadprůměrný vývoj děje (nechce se mi psát příběh, to už bych asi fakt trochu přeháněl), co je zase trochu škoda, že spousta situací, které měly potenciál, jsou zadupané do země...já si fakt myslím, že je za tím laciná produkce, ale kdo ví...takhle bych v zásadě mohl pokračovat, tohle palec nahoru, tohle dolu, shrnuto, podtrženo, nebylo to horší než kterýkoli hobit. Až teda na toho japonského Elfa v posledním záběru. Další díly beru. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem cekal o neco horsi, ale orkove byly pekny, hlavne Guldan. Nejhorsi je to dojemny sdileni svy minulosti. Radsi bych cely dve hodiny koukal na CGI rezbu a citovy vylevy bych vypustil. Docela me dostalo kdyz pri priletu do Stormwindu zalitnul grifon do stejnyho vyklenku odkud ve WOW vzlitavaji a pristavaji jakozto transitni prostredky. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že som v svete Warcraftu vďaka onlinovke strávil kvantum času by som sa mohol považovať za obrovského fanúšika, no nie je to celkom pravda. O lore som sa nikdy nezaujímal a tak som vo filme videl síce kopec známych postáv, ale okrem mena som o nich nič nevedel. A musím povedať, že ani po jeho zhliadnutí nie som o mnoho múdrejší. Zdá sa, že tvorcovia chceli toho povedať strašne veľa v čo najkratšom čase, ale o nejakej dejovej hĺbke nemôže byť ani reči. Postavy sú síce zaujímavé a plnotučné, no univerzum Warcraftu je založené na takých cheesy fantasy klišé, že celkovo pôsobí viac ako Dungeons & Dragons než ako Hobit, nedajbože Pán Prsteňov. Bohužiaľ, ani režijne to nie je žiadna sláva – všetky bitky sú fádne a bez nápadu a svet vôbec nepôsobí žijúcim dojmom. Aj tak sa ale z niektorých scén podarilo vykresať slušné emócie, a to i vďaka málokedy vídanej čistke medzi postavami. Ak by ale niekedy vznikla dvojka, tak okrem nie úplne presvedčivého vizuálu by bolo treba popracovať v podstate na všetkých frontoch. 5/10 ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Téměř alegorické vyprávění, kterak se v počtu nevídané tupé Hordy, vymyté debilním náboženstvím, rozhodly po vybydlení vlastní domoviny přesídlit na vzdálený kontinent. Ač někteří z těchto ohavných negramotných tvorů předstírají, že nejsou přilnutí ke svému fanatickému fundamentálnímu vůdci, vy již jako nestranný divák víte, že jediným řešením bude je vybít do posledního, než zámoří krajinu pracně zvelebenou generacemi předků. Vizuál v téhle fázi příběhu je skutečně luxusní, a je tedy obrovská škoda, že to samé se nedá říct i o lidských hrdinech. Ti jsou, poněkud nešťastně, zastoupení blyštivou homo-sebrankou v plastovém brnění, což je z mého pohledu nepochopitelný fail - zvlášť když už to bylo mnohokrát zvládnuto lépe. Příběh očekávaně neuchvátí, postavy jsou poněkud ploché a některé dialogy by se dali skoro předepisovat jako dávidlo (scéna u táboráku). Potěší tedy hlavně závěrečná bitva, sympaticky stylizovaná do herního provedení, kde - i díky intelektuální převaze - bílí rytíři zvítězí a pošlou ty černokněžníkem vypláchlé potvory do propasti. V závěru si scénáristé jaksi automaticky připravili půdu na další díl - a osobně si jej po tomhle 3*** digitálním obžerství klidně dám. Jen doufejme že se jej dočkáme. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Takového odkládání... Takového čekání na film o Warcraftu... S rukou na srdci a se slzou v oku musím z mého pohledu film označit jako zklamání a to hned v několika věcech. Předně, jak je možné, že ve filmu, ve kterém vidíme dokonale vymazlené CGI orky zároveň narazíme na katastrofální neshouhru stínů a viditelně mizerné efekty? Jak je možné, že veškeré zbraně a brnění jsou viditelně z papundeklu? Ano, zbroj je ve hře směšně omalovánková, ale ve filmu s živými herci by král na hlavě jako přilbici asi neměl mít umělohmotnou motorkářskou helmu... Uf... Filmu se zejména díky efektům opravdu nebude stárnout snadno, ale ještě hůř je na tom film po dějové stránce. Scénáristé se asi pokoušeli vytvořit film stravitelný pro běžného diváka, který nemá o dění v Azerothu přehled, chyba... Člověk neznalý lore se ve filmu beztak nemůže zorientovat a já, jakožto člověk, který nahlédl do světa Warcraftu (herního i knižního - pozn. některé knihy jsou opravdu dobré), trpím při každé nesmyslné změně v ději... Jak moc asi běžnému divákovi pomohlo porozumět filmu to, že z Orgrima Doomhammera udělali člena Klanu Frostwolf? Co je to za debilní změnu, vždyť k ničemu není... Proč z malého Thralla udělali Mojžíše plujícího po řece? Chápu, že naprosto změnili děj okolo Durotana, aby vytvořili ten "perfektní" souboj, takže knižní verzi napodobit nemohli, ale po řece, to jako fakt?... A Medivh? No, k části ke konci filmu se snad radši ani vyjadřovat nebudu, to bych asi nerozdýchal... Dalaran ve vzduchu... Grom Hellscream za portálem... Portál do Stormwindu... Takže shrnutí: Osobně si název filmu trochu poupravím ... "War - půjčili jsme si nějaké postavy a no, ty zelený, jo orky - craft" ... tak pěkný by to mohlo být, kdyby se nezprznil příběh... ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší počítačová adaptace co jsem viděl. Hru jsem hrál chvilku a její svět má hodně co nabídnout. Tohle bylo dost smrsknuté a ořezané. Začátek je super, ale s rostoucí minutáží dochází filmu dech. Postupné seznamování světa a charakterů se povedlo ale díky jejich předvídatelnosti a plochosti víte, co se bude odehrávat za pět minut. Jako divák jsem dostal trochu málo než bych chtěl. Teď jsem to celkem zdrbnul, přestože se nejedná vyloženě o nějaký vyloženě průšvih nebo špatný film. Je tu přece ten úžasný fantasy svět kde se meze nekladou a taky tu je pěkně a detailní vizuální zpracování. Opravdu se na to hezky kouká… ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém u mě v tomhle případě je, že jsem nehrál hru. Jinak bych z toho taky možná uchcával, jako někteří "pětkaři" v hodnocení. Vizuálně samozřejmě bez chyby, to už by byl průser, kdyby v dnešní době ne. Ale mě prostě ta všechna válečná vřava, která se táhne celým filmem, hodně nudila a koukal jsem čím dál častěji na čas, jak dlouho budu ještě sledovat souboj lidí s čarodějema a Orkama. Když to srovnám s jiným fantasy, kterej jsem zkouknul nedávno, s Hobitem, tak Warcraft zaostává ve všem, v příběhu, postavách, obsazení, i v soubojích. Průměrnejch 50% a pocit zklamání u mě nevymaže ani dobrá hudba. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Vizuálně poutavá pohádka, založená bohužel na poměrně slabém scénáři, který se snaží držet pravidel světa Warcraft. Jenže co stačí pro hru, už nestačí pro film, kde je nutné vymyslet trochu poutavější a propracovanější příběh, protože film nic jiného, než příběh, nabídnout nemůže. Toto je jen recyklace toho, co jsme viděli už tisíckrát. Je to škoda, protože vizuálně film nezklamal. 55 % ()

hribisko 

všechny recenze uživatele

Počítačová herní animace, ve které se nic neděje, je moc dlouhá a nudí a všechno vypadá hrozně neskutečně a uměle, včetně herců, tedy těch, co hrají lidi, hlavně ať je to co nejbarevnější, že... ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Blizzard dokázal se svojí nejlepší značkou porazit kletbu špatných zpracování herních filmů. A udělal to báječné. Dokázal rozjet nezastavitelný vlak filmu o Azerothu. Věřím že budou mít podobné kvality. Největší nevýhodou filmu je nerozvinutí postav. Občasnému hráči, ne geekovi, jména moc neřeknou a to velký know how hry je prostě potřeba. To já neměl. Stejně jako 60% diváků v kině. Jinak to byla bomba. Užil jsem si to do posledního orka. A těším se kam se s filmovým Warcraftem dostaneme během pár let. PS: Lich King i Illidan mají přece jen pořádný potenciál. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to ještě horší, jak bývá zvykem u filmů podle nějaké hry, ale nakonec se z toho vyklubal takovej průměr. Nemá to pořádný začátek, konec je ve chvíli, kdy si říkáte, že teď to přijde a ani si neuvědomíte, že už koukáte dvě hodiny na něco, co je splácané tak divně dohromady. Kamera je špatná, kulisy až moc pro 3D, dabing příšerný, přesto... je to Warcraft, ale film ve mně tedy nic extra nezanechal. ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký fanoušek hry World of Warcraft a i knižní série se stejným názvem, nemohu hodnotit jinak než 5*. Myslím že tvůrci měli nelehký úkol, vytvořit svět Warcraftu, tak jak ho známe ze hry a myslím si že se jim to povedlo. ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Jako hrou naprosto nepolíbený jsem se celkem dobře bavil. Dobrá fantasy, ale o srovnání s Pánem prstenů, nebo Hrou o trůny nemůže být řeč. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Fimmela, druhá za CGI (zejm. těch několik mágovskejch kouzel a zpracování orků stálo za to). Ovšem naprostá ignorace všech ostatních ras i povolání - krom válečníků (warriorů) a dvou či tří mágů, stejně jako profesí, guild, ranků... Ve WoW je toho prostě mnohem více. Nejen co se logiky či akce týče, ale i v hloubce příběhu či vtipu. Jediná (ještě dost ošklivá) ovečka či murlok to prostě v mých očích nezachrání... ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní řemeslná práce, ale k velké škodě více "Hra o trůny" než "Pán prstenů". Jinak ovšem silné kafe... ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím. Měl jsem po shlédnutí pocit, že potřebuji návod k použití. Vizuální žrádlo, příběh mi byl ukradenej, vcítění se do postav jakbysmet. Moje klasika - přehnané očekávání, ve výsledku rozpaky. EDIT: Po druhé projekci o dost lepší pocit, lépe pochopeno... ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama