Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Diskuze

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Za mne super film. Pohodicka.. Nemam pocit, ze by tam nebyla dejova linka. Je ale logicky, ze pri tolika postavach je nutno je taky trochu predstavit.. Zlodejicka a jeho praci, rebelskyho synka, "podnikatelku" 90. let.. Je to udelano suprove, herci hraji vyborne.. Jsou tam veci pro zasmani - plna penze v BIBIONE (hahaha).. Atd, atd.. Vzpominani na minulost. Obcas touzim zit na lodi, provozovat drevenej pajzl, zpivat s kamosi, hrat ferbla... Ach jo..

Machine

Machine (hodnocení, recenze)

Asi těch posledních 40 min. je tom to nejlepší jinak je to nudná nastavovaná šlichta plná agónie, kdyby z toho konce udělali mikrokomedii vyšlo by to na stejno.

jirun

jirun (hodnocení, recenze)

U mě taky dobrý - atmosféra filmu naprostá pohoda (jako Slavnosti sněženek). Jestli ale někdo čekal akční film a spád v ději, pak si špatně vybral.. to bude muset chodit na Stu Seagala, tam se nesplete :p

Caesar/

Caesar/ (hodnocení, recenze)

Přesně řečeno táhne se to jako smrad že jsem kouknul do pulky a pak už sem nemohl

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Krásné exteriery, skvělé obsazení, kvalitní námět, ale toť vše. Nedotáhnutý jaksi zkostnatělý scénář a dialogy vůbec, toporná režie a tím pádem bohužel i výkony herců. Pan Hřebejk jakoby u filmování ani nebyl. I když možná ... kdyby dal hercům volnou ruku a maximální možnost improvizace možná by zachránili i ty slabé dialogy, které srážejí film dolů. S vykreslením scén i jednotlivých postav si scénárista moc práce nedal. Nevím, ale dělá to na mě dojem, ...aby to bylo co nejdříve natočené a rychle pryč. Velká škoda.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

U mě to trochu zachránila druhá půlka filmu, kde aspoň trochu bylo co sledovat. Opět se potvrzuje fakt, ze porevoluční filmy nesahají / až teda na určité výjimky/ těm dřívějším ani po úvodní titulky.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Je tam pár dobrých hlášek a celkově se mi film líbil víc než většina soudobé české produkce. A s tím mletým masem mně taky dostali :-)

Angor

Angor (hodnocení, recenze)

**** Musím říci, že zpočátku nic moc, ale pak to celkem vygradovalo.Kam se se*rou Janákovy Rafťáci...

sirnene

sirnene (hodnocení, recenze)

Ona to zase tak velká sračka totiž ani trochu není, ten film je skvělá relaxace. Boj proti mletému masu je přesná definice doby.

Rybioko

Rybioko (hodnocení, recenze)

Tohle rozhodně řadím mezi nejlepší české filmy posledních let, přestože první polovina filmu ve mně probouzela přesně opačný dojem. Vláčný a někdy až zdlouhavý rozjezd však rozhodně není zbytečný a do děje logicky zapadá. Film graduje až v posledních čtyřiceti minutách a odměňuje diváky, kteří do této doby vydrželi naprosto strhujícím finišem srovnatelným s legendárními filmy jako je "Podraz" nebo "Vykoupení z věznice Shawshank".

Blue.Shark

Blue.Shark (hodnocení, recenze)

Na začátku jsem uvažoval o tom, jestli to mám vypnout, nebo ne. Od začátku to na mě působilo jako film Václav, který mě osobně přímo neuvěřitelně nebavil. Potom se ale vše v dobré obrátilo a film nabídnul pořádnou porci zábavy. Díky...ne bohu, ale Hřebejkovi :)

ph4a

ph4a (hodnocení, recenze)

Šabach bez Šabacha. Celkem slušný film který nic neřeší, ale jen tak zlehka popisuje porevoluční léta. Podle recenze jsem čekal že se tvůrci vykoupou při vyhledání lokací a navozování atmosféry, ale byl jsem mile překvapen jak se jim podařilo elegantně jednoduše vybruslit.

pulpie

pulpie (hodnocení, recenze)

u mě taky...................porevoluční atmosféra, divný lidičky, špinavý kšeftíčky..... Šabach je Šabach.............tisíc na kuličku

Kaučuk03

Kaučuk03 (hodnocení, recenze)

Jako expozice a sonda porevolučních let dobrý. Hlášky, které si zapamatujete, ale už jich poměrně ubývá a nahrazují je méně podařené, občas i plytké. Polívka filmu dodává šmrnc, ale na druhou stranu je všude a jsou tu i jiní herci. První polovina filmu trochu utahaná s pár světlými místy-50% za to v druhé části Hřebejk šlápl na pedál svižnosti a tím si i u mě vylepšil reputaci. Vcelku to nakonec nevyznívá špatně, ale stačí se na to podívat jednou.

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

u mně dobrý... takto by som to asi hzodnotil po vzhliadnutí tohto filmu :-) Bolek Polívka to tam podľa mňa ťahal hore

Kapslok

Kapslok (hodnocení, recenze)

Žádný depky, žádný zoufalý pokusy o intelektuální zamyšlení se, žádná komerce. Konec je daleko lepší než začátek, i přesto film nemá potíže s atmosférou. Ta je krásně hospodsky povalečská. Dobře jsem se bavil, takže co dodat? U mě dobrý :)

Plastík

Plastík (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě, jak to vyvedli stou láhví v tom baru na nádraží. Nemáte tušení? Snad to nebylo jen filmovou obklikou.

Morloth

Morloth (hodnocení, recenze)

Tak může to být i opačně, čímž samo na nic nenarážím. Jen prostě máme každý jiný smysl pro humor. Mimochodem jsem se těšil, že na to kouknu v letním kině a česká klasika. Produkce se ruší kvůli koncertu (který měl být druhý den): Lucie Bílá - BOŽE!

denbrough

denbrough (hodnocení, recenze)

Souhlas. Nejvtipnější byl možná hned úvodní gag vylévání vody z gatí... :-) Ale jinak celkem bída. Ale nevěřil/a bys, jak se tomu filmu někteří lidi v kině neskutečně chlámali, až jsem si říkal, jestli jsou normální... Za každou větou ze řady za mnou : ÚUUUuuuuuuuuááááááááhááááááá hahahhhhááááááááahááá :-)

Betmän

Betmän (hodnocení, recenze)

tak mám pocit, že se filmy nejenom bez shlídnutí hodnotí, aby se nasbíralo do těch 200 nebo 500 příspěvků, ale už i komentujou, viz. třeba: JohnSmith ***** Tak tohle byla opravdu nádhera,sranda od začátku do konce.Připomnění počátku devadesátých let je už dneska k pobavení,ale tenkrát tomu tak nebylo.Výkony veškerého herectva jsou perfektní,především pánů Polívky a Schmitzera

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Zrovna jsem z toho přišel z kina a musím říct, že u mě dobrý.****

Chlupis

Chlupis (hodnocení, recenze)

U mě dobrý je nevyvážený film, tak nevyvážený, že jsem měl chuť po padesáti minutách odejít z kina. Naštěstí, druhá polovina se rozjela nečekaným způsobem a udělala z filmu takové "Dannyho Parťáky po česku". Skvěle jsem se bavil, bohužel, film, který mě prvních padesát minut nudí tak, že uvažuji o odchodu z kina si mě nezíská, ani kdyby byla druhá polovina "na Oscara".

knooflik

knooflik (hodnocení, recenze)

Mno, jedním slovem - nuda. Navzdory slibným recenzím jsme se s kamarádkou minutu po minutě víc a víc hroutily do obrovských sedaček v kině a minutu po minutě čekaly nějakou akci, která by nás zachránila od naprostého zhroucení kamsi do prostoru, leč kde nic tu nic. Po hodině hroucení jsme tudíž odešly. Možná jsme měly vydržet, když tu tak čtu o mnohem lepší druhé polovině, ale domnívám se, že ani dobrá druhá polovina nezachrání film od průměru.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Diky za ten zajimavy komentar. Takhle clovek vi co cekat a na par tydnu bude snad mit i moznost doufat, ze to nebude typicky ceska bida.

Morloth

Morloth (hodnocení, recenze)

Pelíšky mne nadchnuly, mám rád i Šakalí léta, Musíme si pomáhat rozesmutnělo a po tomto filmu jsem se těšil na další. Další byl bohužel špatný a pak jen horší a... A vykašlal jsem se na to a na Hřebejka koukám. Ale možná bych to změnil. Miroslav Vladyka je pro mne něčím sympatetický a Šabach jako námět by taky nemusel být zlý. Narozdíl od pana V. o sobě zrovna nerozkřikuje, že je spisovatel, což mi trochu lichotí :D

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Koukám, že Hřebejk má tak rád to svoje námořnické tričko, že ho procpal i do plakátu :))

Heraldika

Heraldika (hodnocení, recenze)

Tož uvidíme, jak moc to bude nebo nebude U mě dobrý. Ještě se mi to nechce pohřbít, i když už mám na duo Hřebejk + Jarchovský slušnou alergii. Stále vedou Bobule.

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Trailer: http://film.moviezone.cz/u-me-dobry/trailery/. Upřímně řečeno, prvních cca 40 vterřin traileru se mi líbilo. Na tváři mi navodil úsměv způsob jak Miroslav Vladyka pronáší titulní "U mě dobrý." a Vladimír Javorský:" Dá si někdo pivko?" Ale na druhou stranu nevím, jestli mám zapálené panáky brát jako odkaz nebo jako vykrádání sama sebe. A myslím si, že stejně jako u předchozích Hřebejkových filmů bude problém trochu nevyvážené herecké obsazení.

Crackonosc

Crackonosc (hodnocení, recenze)

Upřímně mě děsí, jak rychle tenhle "umělec" chrlí své "majstrštyky". Už se těšim, až mu zase v Premiere udělaj 10ti stránkový téma, ve kterym se bude bít do prsou, jak točí svkělý a odvážny filmy...

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Agoran: No tak teď už budu papouškovat to, co proběhlo tiskem. Ten Viewegh se bude jmenovat Nestyda a kromě Macháčka se tam prý objeví Liška, Landovský, Babčáková (neznám, ale hraje i tady) a Vašáryová (už zase - točí s ní víc, jak s Duškem). Ale o by patřilo spíš do diskuze k Nestydovi, který bude mít premiéru taky letos.

Agoran

Agoran (hodnocení, recenze)

bloom: Viewegh? OMG! Jen to ne... Koukam, že Hřebejk slušně eskalátoruje dolů:)

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Nikdy jsem na Hřebejka neměl pifku, takže se těším, tentokrát se mi zamlouvá námět. Hřéba navíc chystá i Povídky o manželství a sexu podle Viewegha, s Macháčkem v hlavní roli. Poprvé se na scénáři nebude podílet Jarchovský (píší ho Viewegh a Hřebejk) a nebude produkovat Trojan. Jsem na oboje zvědav, pouze se bojím, aby nebylo opět mírně pohřbeno to, na co bylo zaděláno.

902 10

902 10 (hodnocení, recenze)

a hele mirek vladyka. dobry, konecne aspon trochu zmena. mel bych jeste par typu na zajimave comebacky - ondra havelka, lada gerendas, pocitacova animace strycka jedlicky a bobina ulrychova.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Jak to, že tu ještě žádný chytrák nedává vědět, jak velká to bude sračka?

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama