Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš KopeckýJiří Sovák v televizním zpracování slavného humoristického románu Kingsley Amise a Roberta Conquesta... Komedie o mužích, kteří si založili Metropolitní egyptologickou společnost, aby si uchránili alespoň částečnou volnost od manželek. Dokonale vybudovaný aparát nejprve vzbuzuje v ženách naprostou důvěru. Pravidelně ve čtvrtek se pánové scházejí v budově společnosti, o víkendech jezdí na semináře. O tuto společnost se však začne zajímat i policie. A teprve shoda okolností přinutí ctihodné anglické gentlemany Metropolitní egyptologickou společnost rozpustit… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Je to celkem sranda, ale jen díky Jiřímu Sovákovi, který předvádí svůj neobyčejný talent (nejvíce coby buranský vrátný a senilní profesor), jinak by z toho zůstala jen taková lehce úsměvná televizní inscenace s nevýrazným Větrovcem, Adamírou a kupodivu i Kopeckým. Dosti (negativně) mě zaujal Vinklář, protože mi přijde, že se někde u ochotníků naučil tři ksichty a s těma si vystačil celou svou kariéru; čili je to opět starý známý Siola a Dr. Cvach v jednom. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Filmu by možná prospělo maličké zkrácení, aby nabral větší spád a aby jeden vtip střídal druhý, ale co - čtyři hvězdy jsou i tak naprosto a plně zasloužené. Kdyby za nic jiného, tak za zcela úchvatnou část, kdy Jiří Sovák zvedá telefony coby nerudný "vrátný", a za závěrečné okecávací interview, v němž mě Miloš Kopecký rozesmál k slzám, je prostě dát musím. "Kamna?"-"Kouří!", "Ubrusy?"-"V pořádku!", "Popelníky?"-"Plné!" ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

:) Téměř dokonale to měli vymyšleno ženatí pánové "egyptologové" s krytím svých milostných avantýr. Jen nejspíš nepočítali s tím, že jejich drahé polovičky také dokážou používat mozek...Komedie opravdu vtipná, navíc okořeněná skvělými hereckými výkony Jiřího Sováka, Miloše Kopeckého a Josefa Vinkláře. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Blbost je nakažlivá. Ale tohle je specializovaná blbost…" :D Tohle je vskutku specializovaná "blbina". Herecké obsazení je prostě skvostné a všechny ty herecké kreace, zejména pak Jiřího Sováka (ať už ve chvíli kdy imituje vrátného z hotelu či si hraje na polského profesora egyptologie Asymczyka), nemají chybu. K popukání je třeba scéna televizního přenosu, kdy se Kopecký, Vinklář a Adamíra snaží vykecat z toho, aby museli říct cokoliv k věci. Ale nemělo by se zapomínat ani na dámské osazenstvo. Zvláště Irena Kačírková je vskutku šarmantní dáma anglického střihu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

(2x) Pánové, nežeňte se! Jestli chcete jistou volnost pro svůj koníček... Československá televizní komedie anglického střihu, která mi i po čase opět sedla do noty! Báječný humor kolem útěků od manželství k fiktivním vědeckým seminářům kolem bájné egyptologie. ,,Ve vědě je to jako v umění. V obojím rozhoduje vášeň. Když vášeň umdlévá, tak se stárne. Když neumdlévá, tak věda hoří." Miloš Kopecký i Jiří Sovák byli přímo předurčeni pro tenhle typ komedie, i když v časech normalizačních byla v ČST přímo nadprodukce tohohle žánru různé kvality, záleželo vždy hodně na tématu a scénáři. Zde film nabírá grády zejména ve scénách s nádherně šarmantní Irenou Kačírkovou /Svědomí 1948/, velice nedoceněnou a bohužel i předčasně zesnulou herečku s jedinečným talentem a přímo svůdním temperamentem. Ovšem, panské semináře a televizní interwiev o egyptologii bez egyptologie, to je perla nad perly. Ve vedlejších rolích mí oblíbenci Adamíra, Větrovec a Vinklář. (90%) // Zajímavost: Scénář má na svědomí Pavel Hajný, který až na výjimky v domácím filmu příliš neuspěl, zato se jako scenárista podepsal pod řadu slavných polských filmů ze 70.-80.let. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama