Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a netuctově pojatá upírská tématika. Jednotlivé epizody jsou dobře napsané, mají spád a i když se každý díl věnuje jinému případu, vývoj vztahu ústřední dvojice seriál spojuje v jednotný celek. Herci mi byli vesměs sympatičtí, což pochopitelně platí hlavně pro Alexe O´Laughlina a zejména pro sladkou Sophii Myles, bez které bych si "Moonlight" vůbec nedokázal představit. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Nevěřila jsem, že by se mi mohl líbit další seriál s upíry, ale jsem příjemně překvapená. Troufám si říct, že je to lepší než TVD. Bohužel už dopředu vím, že je jen jedna série. Je toho škoda. Všichni tři hlavní hrdinové jsou velmi kvalitní herci a svou roli zahráli perfektně, přesvědčivě. Seriál je dost emotivní, není hloupý, vše je dobře promyšlené. Především mě překvapil Mick, ráda bych s ním ještě něco viděla. Beth mi zase šíleně připomíná Kate Winslet a možná proto je mi tak moc sympatická. Dávám plný počet, moc se mi to líbí. Třeba je dobře, že to nemá víc dílů, možná by to ztratilo to kouzlo.... //// Po posledním díle mé srdce pláče. :( Naopak. Seriál by měl mít mnohem víc dílů, kouzlo by to neztratilo. Zbylo tak strašně moc prostoru pro pokračování. Nechápu, proč ho zrušili. Bylo to fakt nádherný, ach jo.... ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Zaujiímavá upírska kriminálka, ktorá zatiaľ(videl som ešte len 5 častí) dopláca na jednotvárnosť. V každej časti sa rieši iný prípad a chýba nejaká silnejšia ústredná dejová línia, ktorá by to spojila do jedného celku(no možno sa to ešte zmení v zostávajúcich 11-tich častiach). Akcia je spracovaná na to, že je to seriál, nadpriemerne. Ale od Joela Silvera som po skvelej Veronice Mars čakal niečo lepšie. A asi sa skoro nedočkám, lebo Moonlight je po prvej sérii zrušený(napriek tomu, že si v sledovanosti viedol celkom dobre). ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Téměř 90%. Pro mě (překvapivá) jednička mezi seriály nesoucí se na poslední módní vlně upírské tématiky. Moonlight na to jde s poměrně inovativním přístupem a představy o upírech si vykládá po svém. Navíc, pokud někomu nestačí k extázi vidět v TV upíra, seriál vkusně kombinuje upírskou love story s čistě detektivním krimi žánrem, který nabízí množství možností, jak zatraktivnit každý díl a přicházet se stále novými nápady. Dobrá atmosféra, vychytaný příběh a ucházející herci... Jediné, co v mých očích shazuje kvalitu, jsou poměrně nepovedené úvodní díly - seriál se rozjíždí dost pomalu a nezajímavě. Kolem 4. dílu se vše ale zlomí a začíná kolotoč úžasného děje, chytrého navazování děje jednotlivých epizod a velké efektivity v zaujmutí diváka. Dále pak smutný fakt, že tak dobrý seriál byl po první sezóně zrušen, když zde byl prostor dovyprávět skvěle nakousnutý příběh v minimálně ještě jedné sérii. Shame on you CBS! True Blood působí při porovnání jako trapný vykradač nápadů... ()

burina 

všechny recenze uživatele

Parádny seriál. Upíri tu nie sú nijak idealizovaní, ani zatracovaní, jednoducho sú to bytosti s podobnými chybami ako my. Navyše seriál neskutočne baví v oboch rovinách. Či už sa jedná o tú kriminálnu(prepracované prípady) alebo romantickú(momentálne mi nenapadá veľa TV párov s takouto CHÉMIOU). Ako už bolo spomenuté, veľká škoda, že bol zrušený pred Sajrajt mániou, mohol sa dožiť viacej sérii. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Dle původní koncepce měli mít upíři jakési "tepelné senzory". Jinými slovy, měli umět rozeznávat živé a neživé pomocí vydávaného tepla. (Barrymore)
  • Seriál byl po šestnácti epizodách první série zrušen. I přes nesouhlas fanoušků nebyl obnoven. (Amroth666)

Reklama

Reklama