Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Člen klanu nás přívádí do společenství Ku Klux Klanu, který vládne v jižních státech USA neomezenou pravomocí. Pravomocí zvanou lynč. V oblastech, kde lynčování je nepsaným zákonem. V jednom městě vyvolá znásilnění bílé ženy vlnu hněvu a krveprolití. Příběh o tom, jak se život může změnit v krvavou bitvu. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Filmy o Ku Klux Klanu jsou pokaždé přitažlivé a i když jich nebylo natočeno tolik, tak tento patří k těm úplně nejlepším, které jsem viděl. Člen klanu, je takovým starším bratříčkem snímku Hořící Mississippi (1988). Poctivá krimi z nekompromisních 70. let - umocněná vynikajícím hereckým obsazením, v čele s Lee Marvinem a Richardem Burtonem, dvěma slavnými hollywoodskými alkoholiky. Působivé téma, kvalitní zpracování, skvělá podívaná. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Trefa do čierneho, hodnotenie na IMDb nech je toho dôkazom! Tých pár melodramatických momentov bohato vyvažuje priamočiare násilie a nepatetický koniec, nechýba ani nejaký ten nadčasový, triezvy postreh, zďaleka sa nevzťahujúci iba k americkému juhu tých čias. O dvojke Lee Marvin a Richard Burton ani nehovoriac. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přínosné Ku-Klux-ploitation ze sedmdesátkové Alabamy. Maloměstská bělošsky nadřazená neomalenost, správňácký šerif Lee Marvin, O.J. Simpson jako černošský atentátník, pamětihodné znásilnění, divoká přestřelka v závěru. Sympaticky nic není naivně černobílé. Těžko si přát béčkový film, který by lépe vykreslil tehdejší (ale zase ne tak dávné) jižanské poměry. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Klansman mě poněkud zklamal. Hlavně po režijní stránce netáhl, čímž nechci říci, že nudil, ale "hobloval na sucho". Atmosféru emocí neztrácel, ale děsivě jí ředil, pomalejší tempo tomu nesedlo. Zvedám palec pro jasně viditelné stopy Samuela Fullera (režiséra Steel Helmet, Pickup on South Street nebo Shock Corridor) ve scénáři - násilí je tady skutečně "luxusní" a bolí. Akorát scéna kde Richard Burton zničí půlku stanice je hloupá. Správnej tah má film až v samotném implicitním vyústění. Btw. je vtipný vidět hodnocení na imdb - 4.8 a odsuzování za jeden z nejhorších filmů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nadčasové drama o konfliktu bílých a černých, které přeroste v otevřenou válku. Film má několik silných scén, mezi něž rozhodně patří znásilnění Loretty a příjezd členů KKK na pozemek Brecka - ze tmy se vynoří auta, z nich vystoupí postavy, obléknou se do hábitů, v rukou mají pochodně, první nese hořící kříž. Mrazivá hudba, čekání, smrt si brousí kosu. Napětí má ale i řada menších scén, kdy dochází k potyčkám mezi jednotlivými postavami. Pro současného diváka by možná prospělo zkrácení, jelikož některé scény jsou zbytečně dlouhé. Jako celek ale film stále funguje. Po letech jsem si film znovu prožil. Dvě osobnosti - Marvin a Burton - zde dokazují, jak velkými herci byli. Hodnocení ponechávám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Film měl rozpočet 5,000,000 dolarů. (Chatterer)
  • Točilo se v Oroville v Kalifornii. (infected)
  • Film sa natáčal na vidieku, v mestečku Oroville, Kalifornia. Miestni boli spočiatku veľmi nadšený z toho, že môžu hostiť natáčanie filmu veľkej filmovej spoločnosti. Ich nadšenie však po vzhliadnutí filmu veľmi rýchlo vyprchalo. (beso74)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Reklama

Reklama