Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cintoríny a pohrebiská sú posvätné a nedotknuteľné miesta. Práve na pôde, kde kedysi stávalo indiánske pohrebisko sa reťazec fast-foodov rozhodne vybudovať nový stánok na ukojenie, hneď po sexe najzákladnejšieho pudu typického američana: hladu po kuracích krídelkách a stehienkach. Lenže dovtedy sa chodí s krígľom po pivo, dokiaľ sa nerozbije... a usmrtené a skonzumované sliepky sa vracajú na tento svet aby rozpútali najväčší gore masaker, aký kedy Tromaville zažil. Grill-boyom a hosteskám neostáva nič iné ako poslať pápernatce späť na onen svet, skôr ako všetkým vydzobú oči a genitálie, čím zasýtia hlad po pomste. (Slavomír)

(více)

Recenze (142)

juta 

všechny recenze uživatele

Docela sranda. Točeno nostalgickou formou, chvílema působí trochu amatérsky, ale právě to tomu dodává takový ten nostalgický pocit. Pro někoho nechutné scény, pro mě zábavné scénky, které jsou na tom snad i to nejlepší. I jako muzikál by se tohle chytlo. Písničky jsou melodické, i když hooodně sprosté, ale na to už je snad každej zvyklej. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Ani hranice lidského vkusu mi nezabrání, abych Poultrygeistu dal plné a zasloužené hodnocení. Osobně jsem si myslel, že z pekelných filmových pásek od společnosti TROMA už na mě nic úchylnějšího (ve spojitosti s Tromou = geniálnějšího) než Toxie IV vybafnout nemůže. Ó, jak jsem byl naivní. Prozatím poslední tromárna mi dala vše, co jsem si kdy od sebranky okolo Lloyda Kaufmana mohl přát - a to v maximální možné porci.1. Nejnechutnější splatter všech dob (a to se vší úctou k prvotinám Petera Jacksona či předešlým troma snímkům), kde různobarevné tekutiny (převládající barvy jsou samozřejmě hnědá, červená a zelená) stříkají po všem a po všech. 2. mnoho párů obnažených ženských ňader. 3. Epesní muzikálová čísla se skvělými texty (narozdíl od slashera jsem si tyto scény užíval). A tak bych mohl pokračovat donekonečna. Najdeme zde i mnoho popkulturních narážek a samozřejmě nesmí chybět ani kultovní a po milionté použitý záběr na vzduchem letící a následně vybuchující auto. A bonbónkem na závěr pro české fandy je Arbieho nacionalistický proslov, kde je zmíněna i naše Česká republika (ihned za Kanadou, Francií a před Mongolskem). Takže suma sumárum - nářezovka, které drtivé většině populace pocuchá zažívací trakt, ale pro těch pár "vyvolených" se bude jednat o nezapomenutelný filmový zážitek. COCK-A-DOODLE-DOOM!!! ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nejsem příznivcem fekálního humoru a vlastně ani hororů, říkala jsem si po přečtení mnoha Troma článků, že v tomhle případě by to mohlo být jiné... A bylo to jiné, můj první zářez do Troma filmů byl neskutečná do fekálního absurdna vedená podívaná, která mě neskutečně bavila od samého začátku do samého konce, včetně těch neskutečných muzikálových odskoků. Říkala jsem si, nebudu to hned zatracovat, zkusím jeden film a uvidíme, buď jo a nebo už nikdy nikdy víc. Pod ruku mi padl Poultrygeist, jsou za mnou závěrečné titulky a já říkám "fuck yeah". Další fanda úchylné továrny na ty nejzvrhlejší noční můry je na světě. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám nesmyslná kravina a totální prasárna. Ze začátku jsem se bavil a myslel jsem, že hodnocení půjde do plného počtu, ale po půl hodině nadšení upadlo. Nudné pasáže vzrostli a vtipy se začaly opakovat nebo byly až moc trapné. I přesto jde o nadprůměrný snímek, bohužel větších kvalit celkově nedosahuje. Moc doporučovat nemohu, poněvadž tohle nebude snímek pro širokou škálu publika, ale jen pro některé jedince. Jediné co mu nemůžu brát je originalita, ta se od začátku nezapře... 6/10 = 60% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Podle zdejší galerie jsem se těšil hlavně na útok přerostlých zmutovaných kuřat. Žel bohu, tito opeřenci v nepřesvědčivých maskách se na scénu dostanou až po hodině utrpení, které zahrnuje muzikálová čísla s nulovou choreografií a otřesným zpěvem. Jistěže je to záměr, ale na rozdíl od zpívánek v Chilleramě, kterou jsem viděl tentýž den a ve které jsou naschvál zfušované postsynchrony, mi tady ty tanečky a zpěvy prostě nepřišly zábavné. On je taky rozdíl, když točíte poctu béčku, přičemž je na vaší práci vidět zručnost a nadhled, a když točíte béčko, protože byste jistojistě nic lepšího vytvořit nedokázali. První hodinu tak musíme přetrpět již zmiňované hudební vložky, ale také fekální humor, který se filmem táhne jako červená nit. Říkám fekální, protože myslím fekální a ne třeba dementní. S dementním humorem se to má totiž tak, že když se dobře použije (takže autoři často vůbec nemusejí být dementi), může se z něj stát humor legrační. Tomu se ovšem Poultrygeist umně vyhýbá a naopak nám servíruje scény jako například tu, ve které máme tu smůlu přihlížet tomu, jak se chlapík ne nepodobný Gabeu Newellovi doslova vysere z podoby. Z téhle Tromy, s níž dosud nemám žádné zkušenosti, jsem byl tak dokonale znechucený, že mi bylo zle i ze vší té rajčatové a okurkové šťávy, která tu na hektolitry cáká po zdech, po podlaze, ale ze všeho nejraději lidem do obličeje. Ani drůbež v gumových oblecích to nakonec nezachrání (i když mírné zlepšení je patrné, ale zábava to i tak není), protože scénář je opravdu stupidní. Vážně nepochopím, proč bylo k jeho realizaci potřeba tří lidí, když i Avatara, což je asi jediný film, který má horší scénář než tohle, napsal Cameron sám. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové procházejí celým filmem prakticky nezašpiněni. (L_O_U_S)
  • Scény odehrávající se v restauraci se natáčely v prázdné prodejně McDonald's. Vše ostatní se natáčelo ve starém kostele, kde také sídlil štáb. (HellFire)
  • V pokoji Wendy, když si to rozdává se svou novou přitelkyní a sledují je při tom ostatní děvčata, je vzadu vidět plakát Tromeo a Julie (1996). (Sticks)

Reklama

Reklama