Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (846)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nevěřila bych, že to někdy řeknu.. ale páni scénáristi, udělejte z doby ledové VKV :) tahle smečka mě prostě nepřestává bavit.. říkala jsem si.. další nové postavy.. to už nebude ono.. ale stále to funguje.. :) Manny jako starostlivý a hlavně nedočkavý tatínek, Ellie jako rozumná nastávající maminka :)Diego trošku váhá.. dělat chůvu nebo být šelma??.. Sid opět vzal svůj osud do svých rukou a jak to dopadlo?? Leť nelétavý ptáčku :-D k vačičákům nemusím nic dodávat.. Scrat a věčný boj o ořech.. tentokrát s hezkou polovičkou :) a nový přírůstek Buck s jeho pravidly.. za 3. kdo prdí, jde jako poslední ;) a poslední člen.. Broskvička :) těším se.. až se do ní láskou zakousnu ve 4 :) k tomu úžasný dinousářátka a dinousaři.. krásná animace a hlavně prosředí pralesu .. sečteno podtrženo.. tento animák mě opět nezklamal.. ananas.. banán.. pomeranč.. asi by si dala ovocný kokteil :-D ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 3 a 3D zážitek. Ohledně toho 3D jsem sice čekal, že mě to ohromí víc, ale bylo to dobré a zase něco novýho. Samotný film si drží slušný standart a je srovnatelný s dvojkou. Zábava je pořád slušná (scéna s heliem byla nejlepší a celé kino se lámalo smíchy) a děj je na animák zajímavý. K Výhodám animáků samozřejmě patří, že žádná postavička se na pokračování nevykašle a to je jen dobře, a proto se zde setkáváme opět se stejnou bandou, kterou okoření dinosauři a jeden lasičák. Děcka si film užijí určitě víc, ale Doba ledová je určena pro všechny milovníky (animovaných) filmů. 75% ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Doby ledové je sice o trošku lepší než dvojka, přesto se opět nejedná o žádný zázrak, o srovnávání s poměrně zábavnou jedničkou nemůže být ani řeč. Většinou nám jsou servírovány recyklované vtípky, které prostě už moc nerozesmějí, příběh už opravdu ani nestojí za řeč a ty chvíle ve film, kdy se hraje na vážnou notu, jsou zatraceně otravné. Dalším velkým problémem je až zbytečně velké množství postav,přičemž žádná z nich mě nedokázala zaujmout a vůbec by se mnou nehnulo, kdyby už po deseti minutách všichna ta zvířátka pochcípala, vlastně bych byl za to i rád, aspoň bych se nemusel obávat toho, že nám tvůrci za pár let nabídnou další díl...aby se penízky jen hrnuly (a věřím tomu, že čtvrtý díl na sebe nenechá dlouho čekat). Dokonce ani ta veverka - hlavní tahoun celé série - už nedokáže pořádně pobavit, čímž se dokázalo, že tato postava vyčerpala svůj potenciál už v těch několika krátkých skečích, celý film by rozhodně neutáhla. Tvůrci jednoduše všechny své dobré nápady vyplácali na první díl a teď už se nás jen sprostě snaží nakrmit dvakrát přežvýkaným blafem. 50% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná animovaná jednohubka, která je rozhodně lepší než nevtipná a zbytečná dvojka. Zde se sice žádných nových nápadů taky moc nedočkáme, ale slušný vtípky tu jsou, odsejpá to slušně, Scrat zase válí a animace se od posledně docela dost zlepšila. Žádný zázrak to sice není, ale na děti budou více než spokojené a rodiče to taky neurazí. A to se počítá. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Doba ledová 3" se Vám bude líbit za předpokladu, že: A) jste dítě, B) jste infantilní, C) při spatření kojence, koťátka, štěňátka, slůňátka, zkrátka libovolného zvířecího mláďátka dostáváte akutní záchvat šišlavosti. Já jsem film sledovala se svou starší sestrou, na kterou se vztahují všechny tři definice, a snad se část jejího nadšení přenesla i na mě. Malá část. Nebudu na tenhle animáč pět oslavné ódy a nebudu ho ani máchat v hnoji, bavila jsem se přiměřeně a nebýt už tak obroušená rašple, spokojenost by byla dost možná maximální. Pro odlitky fakt megahustej biják... fuj, kam až ten náš mateřský jazyk klesne :-/. 61% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Rudla je inspirován druhem baryonyx. Animátoři si zvolili tohoto dinousaura pro jeho krokodýlí vzhled, jímž se lišil od známějšího tyrannosaura. Bílá kůže a krví podlité oči měly jeho vzhled učinit ještě děsivějším. (Tereza666)
  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama