Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (846)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Doba ledová nám vyexpila na vyšší level. Tentokrát k nám zavítala už i v 3D. Tak nějak mi mírně unikl ten začátek, a proto mohu skutečně jen tušit proč se naši hrdinové vydali tou jeskyní až kamsi hluboko pod zem, kde se k překvapení všech, včetně mě samotného, udržuje stále svět dinosourů. Každopádně v tom 3D, ačkoli není kdoví jak intenzivní se na dinosaury kouká lépe než dobře. Navíc k mému uspokojení je lenochod vystaven spoustě životu nebezpečných situací a nechybělo mnoho a mohl být můj chtíč ukojen. Minipříběh veverky se nám posunul na další úroveň a zamilovala se nám do druhé veverky. Naštěstí poté co měla možnost poznat utrpení, které manželství obnáší, tak se raději vrátila zpět k honbě za oříškem. Do naší nepříliš zajímavé sestavy se dostala další postavička, která děj patřičně rozhýbala a oživila. Jádro filmu však zůstalo v zásadě neměnné. Tentokrát se to vše točí kolem mamutího porodu. Dávám 3* a rozhodně plánuji i díl č.4. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +pořád je to děsně zábavné, 3D grafika je parádní, postavičky si opět oblíbíte, po akční stránce je to bezvadná podívaná, k tomu všemu neokoukané prostředí -opět oproti jedničce prostší díl co se děje a příběhu týče, mám pocit, že to bude stačit vidět jednou, nenasmál jsem se tolik jako u dvojky, navíc ani hudba mi nepřišla zrovna výrazná/// Asi spokojenost. V rámci součastných možností nám tvůrci nemohli naservírovat nic lepšího a někdy je potřeba si vážit toho, že to nemá sestupnou tendenci (jako například Shrek). A i když vidíte skoro to stejné potřetí. Opět tvůrci přišli s několika novými věcmi, za které nemohu jít pod 4*. Předně nové a neokoukané prostředí, několik nových postav, víc akce (letecká scéna) a konečně 3D. A tohle je podle mě víc než dost./// Celkem 82%/// ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla v kině tak se mi to docela líbilo, ale když jsem to pak shlédla doma na dvdčku tak jsem usoudila, že jsem se vlastně i docela občas nudila. Pro mě je to teda rozhodně nejslabší dílo ze všech tří dílů. Ale Krysoveverka Scrat byla opět výborná, tentokrát k sobě ale dostala druhou Krysoveverku a společně celý film protančili a mě se to nelíbilo, radši jsem ho měla když byl sám. 3* ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem po dvojce takovou srandu. Nápad resuscitovat do ledového světa dinosaury se ukázal jako chytrý tah. Sice se mi pořád nejvíc líbí jednička, ale trojka jí šlape na paty. Vedle toho, že se tam "pořád něco děje" tentokrát se to navíc děje i dost vtipně, jako například povedená scénka v propasti s heliem či čím. Všechny ty peripetie našich známých (klasika - přátelství, rodičovství, Diegovo vyměknutí) neruší a vzhledem k všudypřítomné akci na ně naštěstí ani není moc času. Zrovna akční scénky se mimořádně vyvedly, ať už jde o "ještě lepší" Sidův sjezd na kůře nebo skvělou nahánečku na hodném pterodaktylu v závěsu s hejnem zlých pterodaktylů. Nenudila jsem se ani jednou. Rozhodně lepší, než většina posledních animáků. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná zábava tentokrát s dinosaury, která si drží svou kvalitu. A díky Powellovi se opět dočkáme kvalitního hudebního podkresu. Třetí rozměr je sice prima, ale jakožto jedinec, který již na očích skla nosí nebyl nápad komponování 3D brýlí do filmů zase tak vítaný. Nos to odnášel celkem dost (dvoje brýle jsou na něj už příliš velká zabíračka), ale alespoň jsem poučen a příprava na promítání AVATARA probíhá podle plánu. Bod číslo 1: dát si kontaktní čočky, brýle nechat doma. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)
  • Rudla je inspirován druhem baryonyx. Animátoři si zvolili tohoto dinousaura pro jeho krokodýlí vzhled, jímž se lišil od známějšího tyrannosaura. Bílá kůže a krví podlité oči měly jeho vzhled učinit ještě děsivějším. (Tereza666)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 196,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 886,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama