Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka v režii Jiřího Stracha vypráví o chudé dívce Brigitě (L. Molnárová), která tolik toužila po štěstí, jež si spojila s leskem třpytivých šatů a oslnivě zářících lamp bohatých městských salonů, že pro ně byla schopna udělat cokoliv – třeba i zapřít vlastní matku (D. Batulková). Když chudou Brigitu adoptuje hodná majitelka kodaňského pekařství (T. Medvecká), začnou se dít věci. Pohodlný život a nové postavení zcela promění dívčin život. Z Brigity se stane povrchní dívka s jediným zájmem – mít se dobře a bavit se. A když si vezme matčin chléb jako podložku, aby si neumazala střevíce, propadne se Brigita do bahenní říše. Tady mezi bahenními příšerkami (B. Hrzánová, R. Holub a další) konečně pochopí, v čem pochybila. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádka na motivy Hanse Christiana Andersena ve skvělé režii Jiřího Stracha. Velice kvituji úsilí České televize o tvorbu nových pohádek, tolik pro pohádkový svět jiná naše televize nedělá. A takovéhle používání televizních poplatků se mi líbí. My jsme vyrostli na českých pohádkách, tak nevím proč by o to měly být ochuzeny budoucí generace. A když k těm starým osvědčeným přibudou navíc nové - tím líp. Někdy se to povede, někdy ne, ale tahle pohádka patří k těm lepším. ()

danielK 

všechny recenze uživatele

Já se nasmál - opravdu vynikající Bára Hrzánová (ono taky - kdy ne?), příběh je moc pěkný - jedna z nejlepších studiových pohádek za posledních deset roků na čété. Akorát postsynchron Molnárové (Andtrea Elsnerová) je opravdu úděsný - proč raději neobsadí českou herečku?! Bohužel kvůli postsynchronu dávám 70%. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Molnárová podruhé (a postsynchron opět Elsnerová, proč to radši nemůže hrát sama), zašpiněné jí to skoro sluší víc. Jinak je to ovšem šlápnutí ne do chleba, ale do něčeho mnohem nepříjemnějšího. A o tom samém to i celé je. Konášová psát neumí! V současných pohádkách už si zvykám, že mužská postava působí naprosto nechlapsky, ale tenhle cucákoidní přerostlej Harry Potter bylo moc i na dnešní poměry. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pohádka, v jejíž první půl hodině se vůbec nic neděje. Říkám si, tohle natočil Jiří Strach, režisér ANDĚLA PÁNĚ? Poté, co pyšná Brigita šlápne na chleba a spadne do blátivé louže, se to všechno konečně zlepší. Znázornění bahňácké říše s odpornými bahňáky se hodně povedlo. Jenže to je pořád málo na to, abych se na tohle podíval ještě jednou. [1068. hodnocení, 49. komentář, 55%] ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Strach je momentálně a možná i vůbec jeden z nejlepších českých režisérů. Tahle pohádka však byla tak průměrná a laciná, že jeho talent neměl jak vyniknout. Zajímavé bylo, že i přes dost malou stopáž mi to připadalo snad dvakrát tak dlouhé, než to mohlo být. Holt je Andersen už dost provařený autor. 50% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Slovenská herečka Lucia Molnárová neovládá češtinu, a proto je v českých filmech při postsynchronech vždy předabována. Tentokrát její postavě Brigity propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. (funhouse)

Reklama

Reklama